SPORT

Evo što kaže novi igrač NK Osijeka o svojem dolasku

Grezda mu je nahvalio Osijek... :)

    Objavljeno 14.02.2019
    Antonela Verković

    Odradio je Kristal Abazaj prvi trening sa svojim novim suigračima u Gradskom vrtu. Malo smo s njim popričali nakon ručka, pitajući ga na početku razgovora o iskustvima iz Belgije i Anderlechta u kojem je proveo prvi dio sezone – piše NK Osijek.

    U početku sam bio vrlo sretan jer je ipak rijetkost da se neki igrač iz albanske lige transferira u tako poznat klub kao što je belgijski Anderlecht. Osjećao sam se zadovoljno iako sam znao da se tek moram izboriti za svoje mjesto u momčadi. Imao sam tu nesreću da sam se u početku ozlijedio, a kasnije je bilo teže nekoga istisnuti iz najboljeg sastava. No, drago mi je što sam imao priliku biti u takvoj sredini, poznatoj i cijenjenoj na europskoj razini. To je za mene vrlo pozitivno iskustvo i puno sam tamo naučio, ističe Abazaj za NK Osijek..

    Žestoka konkurencija u Anderlechtu

    Imajući u vidu rejting „kraljevskog kluba“ i njegove visoke ambicije, jasno je kako mu je i igrački kadar kvalitetno popunjen. A to znači da se nije nimalo lako izboriti za veću minutažu.

    Istina, bila je vrlo jaka konkurencija za svako mjesto u momčadi, pa tako i u napadu. U Anderlechtu je uvijek tako, budući da su njihove ambicije svake sezone vezane uz borbu za titulu ili barem mjesto u samome vrhu tablice. No, konkurencija te tjera na još bolji rad da bi se dokazao i dočekao svoju šansu.

    I Grezda mu je nahvalio Osijek

    Kada su ga Bijelo-plavi kontaktirali, kao i ljude koji brinu o njegovoj karijeri, jasno je da se počeo zanimati gdje bi to mogao otići na posudbu…

    Iskreno, nisam znao baš puno o Osijeku. Međutim, kada se otvorila ova opcija počeo sam se raspitivati o klubu koji me želi dovesti. Pričao sam sa suigračem Ivanom Santinijem koji mi je dosta toga rekao, a kontaktirao sam i svoga sunarodnjaka Erosa Grezdu. I on mi je vrlo pozitivno pričao o svemu što je vezano za Osijek, pa mi je i to pomoglo u odluci da prihvatim poziv iz Hrvatske.

    Još je prerano za neke konkretnije dojmove o novoj sredini. Međutim, jasno je da Kristal očekuje da će mu ovo biti uspješno razdoblje u karijeri:

    Osjećam se dobro, koliko vidim na treningu momčad mi izgleda kvalitetno. Puno mi u svemu pomaže Muzafer Ejupi da se što prije prilagodim novim suigračima i sredini u koju sam došao. Želim što prije zaigrati i vjerujem da će ovo za mene biti vrlo pozitivna priča, kao i za NK Osijek.

    FOTO: Youtube screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.