ŽIVOT

Predavanje „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“

Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana

Objavljeno 26.04.2019
Tamara Lemajić

U sklopu Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja i u suradnji s NK Osijekom, Muzej likovnih umjetnosti organizira predavanje pod nazivom „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“. Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana, a Muzej je, uz financijsku pomoć osnivača, Osječko-baranjske županije, organizirao niz predavanja na tu temu.

U ponedjeljak, 29. travnja u 18:00 sati, predavanje će održati Marin Vučko, kondicijski trener NK Osijeka. Suradnja s NK Osijekom ostvarena je izložbom Kolekcija Vugrinec, koja je trenutno otvorena u Muzeju likovnih umjetnosti, a brojnim aktivnosti koje organiziraju s klubom, pridružuju se akciji pokrenimo grad.

Kondicijska priprema u sportu je jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Vrlo je bitno u svakom sportu stručno i temeljito planirati takvu vrstu treninga jer je kondicija svakako dobar temelj za tehničku i svaku drugu nadogradnju sportaša. Isto se odnosi i na zdravu i pravilnu prehranu koja je danas neizostavna kod vrhunskih sportaša, ali i svih onih koji se profesionalno i aktivno bave sportom. I Nogometni klub Osijek na tome zasniva značajan dio svojih trenažnih aktivnosti, vodeći uz to redovno i brigu o tomu kako se igrači hrane i koje namirnice unose u organizam.

 

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, obojicu državne prvake, te Muški odbojkaški klub Mursa Osijek

Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića te odbojkaše MOK Mursa Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, Više…

Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u bogatom programu, kojim se još jednom istaknula tradicija i gostoljubivost Baranje

[FOTO] Rekordan broj posjetitelja na ovogodišnjem Vinatlonu uz Doris i vrhunska vina

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organiziraju redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Dobrovoljno darivanje krvi na Sjenjaku i u Josipovcu

Na događaju su sudjelovale udomiteljske obitelji s djecom, predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, kao i djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Bio je to susret različitih generacija, stručnjaka i zajednice, u znaku zahvalnosti i zajedništva

Osijek proslavio Nacionalni dan udomiteljstva uz druženje s udomiteljskim obiteljima