ŽIVOT

Predavanje „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“

Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana

Objavljeno 26.04.2019
Tamara Lemajić

U sklopu Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja i u suradnji s NK Osijekom, Muzej likovnih umjetnosti organizira predavanje pod nazivom „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“. Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana, a Muzej je, uz financijsku pomoć osnivača, Osječko-baranjske županije, organizirao niz predavanja na tu temu.

U ponedjeljak, 29. travnja u 18:00 sati, predavanje će održati Marin Vučko, kondicijski trener NK Osijeka. Suradnja s NK Osijekom ostvarena je izložbom Kolekcija Vugrinec, koja je trenutno otvorena u Muzeju likovnih umjetnosti, a brojnim aktivnosti koje organiziraju s klubom, pridružuju se akciji pokrenimo grad.

Kondicijska priprema u sportu je jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Vrlo je bitno u svakom sportu stručno i temeljito planirati takvu vrstu treninga jer je kondicija svakako dobar temelj za tehničku i svaku drugu nadogradnju sportaša. Isto se odnosi i na zdravu i pravilnu prehranu koja je danas neizostavna kod vrhunskih sportaša, ali i svih onih koji se profesionalno i aktivno bave sportom. I Nogometni klub Osijek na tome zasniva značajan dio svojih trenažnih aktivnosti, vodeći uz to redovno i brigu o tomu kako se igrači hrane i koje namirnice unose u organizam.

 

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, obojicu državne prvake, te Muški odbojkaški klub Mursa Osijek

Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića te odbojkaše MOK Mursa Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, Više…

Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U natjecanju je sudjelovalo 14 timova različitih studijskih smjerova, a svi su se suočili s istim zadatkom: riješiti stvarni poslovni izazov globalno prepoznate osječke tehnološke kompanije Orqa

[FOTO] Hackathon koji mijenja pravila igre: Orqa i EFOS spojili 50 mladih inovatora – pobjedničko rješenje oduševilo stručni žiri

Iako smo glavobolje navikli povezivati s odraslima, posljednjih godina sve se više javljaju i kod djece starije dobi

Zašto sve više tinejdžera ima glavobolje i što roditelji trebaju znati?

Fotografija ima rijetku moć da zaustavi vrijeme. U jednom kadru može sačuvati pogled, osjećaj, pitanje ili priču — onako kako ju je autor doživio u tom jedinom, neponovljivom trenutku

Poziv građanima na 25. izložbu fotografija autora Osječko-baranjske županije