ŽIVOT

Predavanje „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“

Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana

Objavljeno 26.04.2019
Tamara Lemajić

U sklopu Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja i u suradnji s NK Osijekom, Muzej likovnih umjetnosti organizira predavanje pod nazivom „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“. Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana, a Muzej je, uz financijsku pomoć osnivača, Osječko-baranjske županije, organizirao niz predavanja na tu temu.

U ponedjeljak, 29. travnja u 18:00 sati, predavanje će održati Marin Vučko, kondicijski trener NK Osijeka. Suradnja s NK Osijekom ostvarena je izložbom Kolekcija Vugrinec, koja je trenutno otvorena u Muzeju likovnih umjetnosti, a brojnim aktivnosti koje organiziraju s klubom, pridružuju se akciji pokrenimo grad.

Kondicijska priprema u sportu je jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Vrlo je bitno u svakom sportu stručno i temeljito planirati takvu vrstu treninga jer je kondicija svakako dobar temelj za tehničku i svaku drugu nadogradnju sportaša. Isto se odnosi i na zdravu i pravilnu prehranu koja je danas neizostavna kod vrhunskih sportaša, ali i svih onih koji se profesionalno i aktivno bave sportom. I Nogometni klub Osijek na tome zasniva značajan dio svojih trenažnih aktivnosti, vodeći uz to redovno i brigu o tomu kako se igrači hrane i koje namirnice unose u organizam.

 

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, obojicu državne prvake, te Muški odbojkaški klub Mursa Osijek

Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića te odbojkaše MOK Mursa Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, Više…

Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Roditelji sve češće biraju prirodna rješenja, izbjegavajući agresivne kemijske sastojke koji mogu dodatno nadražiti kožu. Upravo zato sve više pažnje dobivaju prirodne metode zaštite koje ne remete ljetnu rutinu, a djeci omogućuju bezbrižnu igru i boravak na otvorenom

Ubodi komaraca kod djece: Kako zaštititi osjetljivu kožu prirodnim putem

Cilj projekta "SOS odmor" je pružanje podrške osobama koje imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za njegu djece s teškoćama u razvoju i/ili osoba s invaliditetom, omogućujući im prijeko potreban odmor od skrbi...

Poziv na sudjelovanje u projektu “SOS odmor” – inovativna socijalna usluga za roditelje njegovatelje i njegovatelje

Uoči ovogodišnjeg izdanja, koje će se održati 2. i 3. listopada, razgovarali smo s organizacijskim timom kako bismo doznali što sve pripremaju. A razloga za uzbuđenje – itekako ima

Pričali smo s osječkom tech ekipom – evo što spremaju za TGG 2025