SPORT

KK Hrvatski sokol: Uspješna provjera uoči Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Balkana

KK Hrvatski sokol nastupio je na ovom turniru s troje mladih kataša, Katiom Šegavčić, Franom Seligmanom i Elenom Šegavčić

    Objavljeno 13.05.2019
    Tamara Lemajić

    U malom srpskom mjestu Beočin u blizini Novog Sada u organizaciji Karate Saveza Vojvodine 12. svibnja održan je međunarodni 12. Dunav Kup 2019.

    Na turniru je nazočilo približno 700 mladih natjecatelja iz Rumunjske, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Srbije.

    KK Hrvatski sokol nastupio je na ovom turniru s troje mladih kataša, KATIOM ŠEGAVČIĆ, FRANOM SELIGMANOM i ELENOM ŠEGAVČIĆ.

    Razlog nastupa bio je provjera trenutne forme Katie Šegavčić i Frana Seligmana uoči odlaska na Prvenstvo Balkana ( 31.5. do 02.6. 2019.)

    Iako je organizacija kao i natjecateljska  pravila turnira  bila  podređena isključivo natjecateljima iz Srbije, naši kataši ostvarili su zapaženi rezultat, pokazavši brzu prilagodbu na čudna  turnirska i sudačka pravila.

    Ovaj puta najuspješniji naš natjecatelj bio je FRAN SELIGMAN koji je u dvije natjecateljske kategorije osvojio dva ZLATNA ODLIČJA i pokazao zavidnu mentalnu i tjelesnu  formu.

    KATIA  ŠEGAVČIĆ  je nelogičnom sudačkom odlukom izgubila u trećem kolu protiv mlade natjecateljice iz Srbije, ali ipak u repasažu Katia dominira i osvaja BRONČANO  ODLIČJE. U drugoj natjecateljskoj kategoriji Katia je osvojila ZLATNO ODLIČJE, pobjedama 5:0 u svim kolima. Naša najmlađa katašica ELENA ŠEGAVČIĆ koja je prvi puta nastupila na velikom međunarodnom turniru, također je nelogičnom sudačkom odlukom izgubila u 1.kolu.

    S ukupno 3 ZLATNA i 1 BRONČANIM  ODLIČJEM  uspjeh je zapažen, ali uz više sudačke pravde mogao je biti odličan. Nastup je pokazao  da su naši mladi kataši u uzlaznoj formi prije nastupa na Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Balkana na kojima će nastupiti koncem mjeseca svibnja i početkom lipnja.

    Čestitke našim mladim katašima na velikom uspjehu te njihovim trenerima na podršci.

    Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

    Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

    Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

    Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

    Od početka pa do danas, cilj ove inicijative je isti - želja da Osijek postane prvi grad u svijetu sa sve četiri Grand Slam podloge

    [FOTO] Donna Vekić u suradnji s gradom i OBŽ otvorila treći javni teniski teren i novi premier tenis tournament