SPORT

Poslovna utrka HT B2Run 12. lipnja na osječkoj Promenadi

Trče li i rade li Slavonci brže i uspješnije od Dalmatinaca i Primoraca?

    Objavljeno 06.06.2019
    Ivona Amidžić

    Nakon Splita i Rijeke, ujedno i kao posljednja prije ljetne pauze, poslovna utrka HT B2Run 12. lipnja dolazi u Osijek. Najpopularnije regionalno poslovno – sportsko događanje HT B2run ove se godine u Osijeku održava četvrti put.

    U srijedu, 12. lipnja, s početkom u 18 sati, 1005 trkača iz 89 kompanija trčat će osječko izdanje HT B2Run utrke u kojoj nema privilegiranih ni titula, već je naglasak na jačanju timskog duha i stvaranju radne okoline koja omogućuje ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

    Pravu pobjedu odnijet će oni kojima u fokusu ovog sportsko – poslovnog događaja nije samo sport već prvenstveno zabava, druženje, team building i drugi aspekti važni za poslovne uspjehe.

    Trčali su već Split i Rijeka, na red dolazi i Osijek

    Nakon Splita i Rijeke i Osijek bilježi nevjerojatan interes za sudjelovanje na ovoj poslovnoj utrci čime i kompanije iz istočne Hrvatske dokazuju kako je trčanje postalo vrlo bitan element uspješne korporativne kulture.

    „Nakon odlične atmosfere koja je obilježila ovo najveće poslovno događanje u Splitu i Rijeci, došao je red na Slavonce. Dobar je osjećaj vidjeti zaposlenike koji uživaju sa svojim kolegama u kvalitetno provedenom vremenu van poslovnog okruženja i još mjesecima prepričavaju doživljaj. Na HT B2Run utrci trčati mogu svi, a tko ne može, dovoljno je prošetati se jer smo ovdje s ciljem izgradnje timskog duha i zajedništva unutar tvrtki“, rekao je Jurica Barać, organizator HT B2run utrke.

    Od ove godine svi trkači sudionici poslovne utrke B2Run, pa tako i oni u Osijeku, sudjeluju u velikom HT trkačem humanitarnom izazovu – u onom gradu u kojem Garmin kao službeni Timekeeper HT B2Run utrke zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjivanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

    Hoće li Osijek biti bolji od drugih gradova?

    Split je trčao prvi i postigao prosječno vrijeme od 29 minuta i 52 sekunde, Rijeka ima dvije minute zaostatka i vrijeme od 31 minutu i 1 sekundu. S obzirom na dobro poznati sportski duh Osječana vjerujemo da će se potruditi da budu brži, bolji i veći od drugih gradova!

    HT B2Run staza u Osijeku duga je svega 5 kilometara, jednako kao i u drugim gradovima, a trčat će se na osječkoj Promenadi.

    Točnije, u Osijeku će se trčati trasom:  VK Iktus – pješački most (Most Mladosti) – skretanje lijevo duž promenade – okret na kraju šumice – promenadom do Copacabane – nastavak prema cestovnom mostu (Most Franje Tuđmana) – spuštanje na promenadu uz bedeme Tvrđe – cilj VK Iktus.

    Prije same utrke prethodi zagrijavanje za sve trkače koje predvode licencirani treneri i profesionalci, a niti ove godine nakon utrke neće izostati zabavni program uz osiguranu hranu i piće za sve sudionike.

    Iznimno u Osijeku, za razliku od drugih gradova u kojima se HT B2Run utrka već „tradicionalno” trči četvrtkom, HT B2Run ove će se godine trčati u srijedu 12. lipnja zbog proslave Sv. Ante, zaštitnika Osijeka koja se održava u četvrtak 13. lipnja.

    Informacije o utrci dostupne su na www.b2run.hr.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sudionici će pred sobom imati 4350 m trkačkog  izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

    [NAJAVA] Osječki meandar, memorijalna utrka u sklopu akcije “Zdravko je krenuo”

    GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu  (AUK) i Zajednica osječkog sporta (ZOS) zajedničkim snagama  organiziraju gradsku Više…

    Posljednja runda, kako bi rekli drifteri, HR PRO natjecanja i napeta borba za postolja i titulu najuspješnijih po klasama u ovoj sezoni, StreetRaceri koji žare i pale od klase 15 do 9, a najbrži jure i debelo ispod!

    30. Jubilarni Osijek Street Race Show

    Što reći? Ove objave već godinama počinjemo i završavamo sa onom starom: svi sve znate.. Jer doslovno već sve znate… Više…

    Da je B2Run poslovna utrka „place to be“ dokazali su u četvrtak 15. lipnja zaposlenici iz više od 70 kompanija iz Osijeka, ali i ostatka Hrvatske, pretvorivši trčanje na 5 kilometara u teambuilding godine

    [FOTO] B2Run Osijek na jednome mjestu okupio gotovo 700 lega i kolega

    Otvaranje sedme sezone B2Run-a je započelo s rasprodanim kartama u Splitu, za Rijeku se također tražilo mjesto više, dok je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.