ŽIVOT

Aviotretmani komaraca nastavljaju se i danas! (FOTO)

Večeras su se avioni mogli gledati i iz Osijeka

Objavljeno 27.06.2019
Ivona Amidžić

Nakon mukotrpnih nekoliko tjedana “suživota” s komarcima napokon smo dobili rješenje o zajedničkim snagama aviotretiranja i tretiranja s tla, zbog kojeg bi nam trebalo biti lakše.

Naime, dvije vrste tretmana bi u kombinaciji trebale dati najbolje rezultate. Tretman cijelog grada krenuo se provoditi još jučer, određeni dijelovi tretirani su večeras, a očekujemo tretiranje i sutra.

Raspored izgleda ovako:

  • 26. lipnja – GČ Donji grad, Nemetin, Klisa, Sarvaš, Tenja, Industrijska četvrt, Brijest
  • 27. lipnja – Tvrđavica, Podravlje, Ulica Sv. L. B. Mandića, Cvjetno naselje, Briješće, Tvrđa, Centar, dio Retfale
  • 28. lipnja – GČ Novi grad, GČ Jug II, drugi dio Retfale, Josipovac, Višnjevac

Avioni su imali drugačiji zadatak. Nalazili su se u Klisi i jučer su poletjeli prvi put u 19 sati i tretirali su područje općine Bilje. Danas je na redu bilo područje Podravlja, Tvrđavice i dio Općine Darda.

Sutra su na redu rubni dijelovi Grada Osijeka i područje od osječke obilaznice uključujući i vikend naselje Karašica.

Uz tretiranje s tla, koje je na rasporedu svaki dan od 19 do 22 sata ova tri dana, trebali bi jako brzo vidjeti rezultate.

Danas smo, pak, vidjeli nešto drugo. Iako avionima na rasporedu nije ni jednom proletjeti iznad Osijeka, danas su svi, koji su se našli vani u tom trenutku, mogli iz daljine gledati avione kako “tamane” komarce.

Ostaje vidjeti koliko su njihovi tretmani bili korisni, a zasad, barem se privremeno možemo tješiti vizualnim dokazom da se nešto, po pitanju “krvopija”, i pokrenulo.

foto: Alan Srčnik

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

Obavljene su sve predradnje za učinkovitu borbu protiv komaraca, a natječaj za izvođača tretmana je u tijeku te će ugovori biti potpisani prije početka sezone

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek spreman za novu sezonu komaraca

S rekordnih 1,9 milijuna eura Osijek i okolne općine spremni su za novu sezonu komaraca, poručio je u srijedu na Više…

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice