SPORT

Bočkaj nije propustio trening

Ozljeda u ogledu sa Slaven Belupom, srećom, nije takve prirode da bi uvjetovala prisilnu stanku i odvojila ga od terena

    Objavljeno 22.07.2019
    Ivona Amidžić

    Vladalo je nakon dobre igre i sigurne pobjede nad Slaven Belupom razumljivo zadovoljstvo u osječkim redovima. Trener je čestitao igračima na pristupu, igri i osvojenim bodovima, no i upozorio kako nema nikakvog opuštanja jer je već u četvrtak veliki ispit u Sofiji.

    Dok su igrači napuštali stadion među navijačima je počelo kružiti pitanje što je s Petrom Bočkajem koji je zbog ozljede u samoj završnici utakmice morao nešto ranije u svlačionicu. Primjetili su gledatelji, posebice oni na istočnoj tribini, da je Pero „vukao“ desnu nogu na odlasku s terena, pa se pojavila zabrinutost hoće li naš istaknuti prvotimac morati propustiti vrlo važni ogled s CSKA-om idućega tjedna.

    Odahnuo i stožer i navijači

    Klupski liječnik dr. Ivan Lovrić odmah je konstatirao kako je riječ o jačoj kontuziji, uvjetovanoj udarcem koljenom u kvadriceps desne noge (na isto mjesto kao i prošle sezone protiv Dinama u Osijeku) što je u trenutku ozljeđivanja bilo prilično bolno.

    Poduzeto je sve što je bilo potrebno da se stanje normalizira, no ipak je trebalo pričekati subotnje jutro da bi se moglo konkretnije govoriti o mogućoj dijagnozi. Stručni stožer je zasigurno odahnuo nakon što se Bočkaj pridružio suigračima na rekuperaciji i laganom trčkaranju na pomoćnom terenu Gradskog vrta, a potom je odradio i testiranje kod kondicijskog trenera Marina Vučka.

    Bol je, očito, bitno umanjena nego li je bila u trenutku udarca, a najvažnije je kako nema nikakve rupture koja bi značila i prisilnu stanku. Prema svemu sudeći, Petar će biti spreman za ogled u Sofiji što će dakako razveseliti i sve simpatizere Bijelo-plavih.

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje