KULTURA

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Objavljeno 12.09.2019
Ivona Amidžić

Europskoj je noći istraživača cilj približiti znanost javnosti te mnogim aktivnostima progovoriti o važnosti znanosti za društvenu zajednicu, o važnosti znanstveno-istraživačkoga rada te o europskim i nacionalnim politikama u znanosti.

Projekt “Europska noć istraživača” uključuje i predaktivnost koju organizira PTF Osijek 13. rujna 2019. u dvorištu Fakulteta pod šatorom od 19 do 21 sat, a tiče se teme „Kemija u kuhinji u doba Strossmayera“ (povratak u 1884. godinu).

U aktivnost je uključena prezentacija hrane i pića iz doba Strossmayera uz adekvatan ambijent.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovogodišnje izdanje, koje traje od 16. do 19. listopada, još jednom potvrđuje Osijek kao grad otvoren novim umjetničkim promišljanjima i dijalogu između skladatelja, izvođača i publike

[FOTO] Otvorena je 62. Glazbena tribina Hrvatskog društva skladatelja u Osijeku

U Osijeku će se u okviru festivala kínēsis koji će se održati od 29. do 31. listopada predstaviti neki od najsmjelijih i najuzbudljivijih europskih glazbenika i sastava

[NAJAVA] kínēsis – festival avangardnog jazza, improvizirane i eksperimentalne muzike

Ne propustite pogledati film „SOKOL – Nezaustavljiv kao sudbina“, autentičnu i do sad neispričanu priču o životu Velimira Đereka Sokola, istinskog vukovarskog heroja i zapovjednika Sajmišta

Ove godine Vukovar se brani u kinu