ŽIVOT

(FOTO) Proglašen najbolji barista Hrvatske i najavljena kampanja Meet With A Poem

Svi ljubitelji kave mogu 1. listopada u Julius Meinl ugostiteljskim objektima udvoje napisati stih i za njega dobiti 2 besplatne kave ili čaja

Objavljeno 30.09.2019
Ivona Amidžić

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održano je finalno natjecanje Julius Meinl Barista Championship te najava kampanje Meet With A Poem. Toplo vrijeme privuklo je mnoge posjetitelje, koji su promatrali atraktivno natjecanje najboljih polufinalista iz Osijeka, Zagreba, Rijeke i Splita.

Na popularnu subotnju špicu svratila su mnoga poznata lica kao što su Larisa Lipovac Navojec, Doris Karamatić, Davor Gobac, Maja Vučić, Hrvoje Klobučar, Luka Nižetić i Ljiljana Vinković.

Dolaskom i pisanjem stihova podržali su globalnu kampanju tvrtke Julius Meinl: Meet With A Poem, a u hvatanju inspiracije pomogla im je mirisna kava. Svi ljubitelji kave mogu 1. listopada svratiti u jedan od 33 Julius Meinl partnerska ugostiteljska objekta diljem Hrvatske, udvoje napisati stih i za njega dobiti 2 besplatne kave ili čaja.

Popis lokacija dostupan je OVDJE

Globalna kampanja tvrtke Julius Meinl, Meet With A Poem, potiče druženje i pisanje stihova te uživanje u omiljenom napitku uz dodir inspiracije. Umjetnost je odavno utkana u filozofiju njihovog poslovanja, budući da su ambasadori kulture bečke kavane, koju je zaštitio i UNESCO.

Ovaj put kampanja osim umjetničke ima i plemenitu namjenu. Za svaki napisani stih, Julius Meinl daruje 4 kn udruzi Veliko srce malom srcu. Ova neprofitna humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i srčanim bolestima nedavno je od grada Zagreba dobila na korištenje stan u kojem će boraviti roditelji bolesne djece, malih srčekovaca, a ova donacija pomoći će radu Udruge. Dr. Belina, predsjednik Udruge izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalnost što je tvrtka Julius Meinl odabrala baš ovu Udrugu, a prikupljena sredstva bit će vrlo značajna za njihovo djelovanje.

Julius Meinl promiče važnost zajedništva, poetskog i sveukupnog umjetničkog izražavanja. U skladu s njegovanjem zajedništva i humanitarnog djelovanja, koje je jednako našoj prirodi i poslovnoj kulturi, ovom donacijom pomažemo u realizaciji ciljeva i programa Udruge u zaštiti zdravlja i sveukupnoj dobrobiti ranjive skupine djece sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Ovaj put odlučili smo uključiti u donaciju i naše drage sugrađane, koji pisanjem stihova daruju od srca i pozivam ih da u što većem broju posjete jednu od 33 lokacije i pretoče svoju inspiraciju na papir” dodao je Marko Crnogorac, direktor i član uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Natjecanje…

Svoje je vještine na Cvjetnom trgu pokazalo i 8 finalista prestižnog natjecanja Julius Meinl Barista Championship iz Osijeka, Rijeke, Zagreba i Splita: Kristijan Tomeković, Boško Čakarević, Monika Orak, Sanin Kadic, Dušan Kerić, Marko Podbrežnički, Smiljana Patrlj i Tomislav Stančić.

Njihove je vještine pažljivo pratilo čak 7 sudaca, na čelu s glavnim sucem, Nikom Orosijem, a nakon velikog truda i zavidnih vještina pobijedio je Dušan Kerić iz Zaprešića i tako si osigurao avionsku kartu za posjet Svjetskom natjecanju barista, koje će se održati 2020. godine u australskom Melbourneu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Popili ste prvu šalicu kave i rodila se ljubav na prvi pogled? Ali ne samo da ju volite piti nego ste i vješti barista koji uživa u svakoj kavi koju priprema? Latte art vam je u malom prstu? Znamo pravo mjesto za vas!

Julius Meinl Barista Championship – bariste prijavite se i pokažite svoje vještine!

BARISTI PRIJAVITE SE I OSVOJITE SUPERFINALE I PUT U MELBOURNE! Popili ste prvu šalicu kave i rodila se ljubav na Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice

Cilj ovog projekta nije samo istaknuti na postojanje naših lokalnih „divova“ već i ukazati na sve veće posljedice klimatskih promjena ali i na nužnost očuvanja osječkih divova.

FOTO] Osječki divovi

Kada broj prometnih nesreća podijelimo s brojem stanovnika po županija dolazimo do podatka u kojoj se županiji nalaze najbolji, a u kojoj najgori vozači u Hrvatskoj

Gdje su u Hrvatskoj najbolji, a gdje najbolji vozači?