ŽIVOT

Radionica “Srdačno, hrana”

U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Objavljeno 14.11.2019
Petar Tauković

Dogodi li ti se često da baciš višak hrane od obroka ili da ti se hrana pokvari pa ju zbog toga bacaš? Zanima te kako pravilno planirati kupnju hrane i pri tome uštedjeti novac, a i sacuvati okoliš? Ukoliko si bar na jedno pitanje odgovorio/la potvrdno pridruži nam se na radionici u ponedjeljak 25. studenog 2019. u 13 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).

Pozivamo te na radionicu za mlade na kojoj ćeš kroz vježbe saznati više o temi stvaranja otpada od hrane. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.

Naučit ćete kako pametno planirati kupnju hrane kako bi što manje te hrane završilo u otpadu. Istraživanja su pokazala kako se najveće bacanje hrane odvija u domaćinstvima. Više je razloga za takve postupke i ponašanje potrošača, a jedan od najčešćih je nečitanje ili nerazumijevanje navođenja roka trajanja na deklaracijama. U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Također ćeš čuti više o oznaka koje se nalaze na pojedinim prehrambenim namirnicama te gdje se otpad najviše stvara i kako ga smanjiti. Na radionici ćeš imati prilike i saznati kako prekomjerno stvaranje otpada od hrane utječe na okoliš i globalni razvoj. Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se na sljedećoj poveznici.

Po završetku radionice za sve sudionike osiguran je ručak.

Radionicu organizira PRONI Centar u suradnji s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Radionica je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te aktivnost projekta INFO START finaciranog sredstvima Grada Osijeka.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako trenutno imate osjećaj da ne znate kako isplivati iz gomile nedovršenih zadataka, a imati slobodno vrijeme vam se čini kao iluzija, ovo je radionica za vas!

Radionica Pokreni se u 5 minuta

U organizaciji Info – centra za mlade Osijek, u četvrtak, 10. travnja 2025. godine s  početkom u 18.00 sati održat će se radionica Pokreni Više…

ROOTS Rookies temelji se na principima šumske pedagogije i permakulture, omogućujući djeci da kroz iskustveno učenje istražuju prirodu i stječu važne vještine

ROOTS – Centar za održivi obiteljski život pokreće novi program za najmlađe – ROOTS Rookies

Ovaj inovativni program namijenjen je djeci od 3 do 4 godine, koja uz prisustvo roditelja sudjeluju u vođenim aktivnostima na Više…

Sudionici će naučiti kako izraditi trajne uzdignute vrtne gredice koristeći "Yakisugi" tehniku paljenja drveta, temelj od cigle i prirodne premaze za zaštitu drvene konstrukcije

Udruga Ospera – najava radionice: Yakisugi i izrada uzdignutih drvenih gradica

Ove subote 22.3.2025. udruga OSPERA organizira praktičnu radionicu na kojoj će sudionici naučiti kako izraditi trajne uzdignute vrtne gredice koristeći Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sajam je bio prilika za predstavljanje bogatstva uskrsnih običaja, a posebnu pažnju posjetitelja privukla su šarena, ručno ukrašena jaja – simboli Uskrsa i proljetnog buđenja

Uskrsni sajam na Trgu Ante Starčevića: Slavlje tradicije i zajedništva u Osijeku

Od dubokog duhovnog značenja do šarenih pisanica i blagoslova hrane – kako Hrvati obilježavaju Uskrs

Uskrs – najveći kršćanski blagdan i bogata tradicija Hrvatske

Policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti

Policija savjetuje – Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana