Radionica “Srdačno, hrana”
U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.
Dogodi li ti se često da baciš višak hrane od obroka ili da ti se hrana pokvari pa ju zbog toga bacaš? Zanima te kako pravilno planirati kupnju hrane i pri tome uštedjeti novac, a i sacuvati okoliš? Ukoliko si bar na jedno pitanje odgovorio/la potvrdno pridruži nam se na radionici u ponedjeljak 25. studenog 2019. u 13 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).
Pozivamo te na radionicu za mlade na kojoj ćeš kroz vježbe saznati više o temi stvaranja otpada od hrane. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.
Naučit ćete kako pametno planirati kupnju hrane kako bi što manje te hrane završilo u otpadu. Istraživanja su pokazala kako se najveće bacanje hrane odvija u domaćinstvima. Više je razloga za takve postupke i ponašanje potrošača, a jedan od najčešćih je nečitanje ili nerazumijevanje navođenja roka trajanja na deklaracijama. U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.
Također ćeš čuti više o oznaka koje se nalaze na pojedinim prehrambenim namirnicama te gdje se otpad najviše stvara i kako ga smanjiti. Na radionici ćeš imati prilike i saznati kako prekomjerno stvaranje otpada od hrane utječe na okoliš i globalni razvoj. Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se na sljedećoj poveznici.
Po završetku radionice za sve sudionike osiguran je ručak.
Radionicu organizira PRONI Centar u suradnji s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Radionica je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te aktivnost projekta INFO START finaciranog sredstvima Grada Osijeka.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?