ŽIVOT

Održana godišnja dodjela nagrada volontera u Arheološkom muzeju Osijek

,,NEVIDLJIVO UČINITI VIDLJIVIM”

    Objavljeno 05.12.2019
    Mirela Belaj

    U 18 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku održala se godišnja dodjela nagrada volontera. Volonterski centar Osijek trinaestu je godinu zaredom tako simbolično obilježio Međunarodni dan volontera.

    Geslo ovogodišnje manifestacije je Nevidljivo učiniti vidljivim. Djela koja volonteri čine često su nevidljiva očima javnosti, ali vidljiva srcem. Nagrade su i ove godine dodijeljene pojedincima i organizacijama koje su volonterskim djelovanjem pokazale svoju velikodušnost i brigu za sve ljude u potrebi.

    U kategoriji volonterski angažman pojedinca nagrade su osvojili sljedeći volonteri: Ivica Lenard, Igor Toman, Anđelko Cvijetović i Željko Bosanac. U kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera nagrađeni su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja ,,MOGU” Osijek, Udruga Otvoreno srce Našice i Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama ,,Prijateljstvo” Feričanci.

    U kategoriji doprinosa razvoju volontiranja u obrazovanju nagrade su dobili Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku i Osnovna škola ,,Davorin Trstenjak” Čađavica. U posljednjoj kategoriji po prvi su puta dodijeljene dvije nagrade, a riječ je o kategoriji doprinosa poslovnog sektora razvoju volontiranja. Nagrade su osvojile tvrtke Porsche Leasing d. o. o. i INA d. d.

    Osim nagrada, dodijeljena su i priznanja sljedećim volonterima: Ljiljani Đurđević, Antoneli Topić, Nikolini Kikanović, Ozani Vignjević, Nini Vasiljević i Alenu Dadi.

    Dodjelu je vodila Gordana Kovačević, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Osijek. Glazbeno su je upotpunili sve popularnija osječka pjevačica Dora Vestić, uz pratnju Josipa Horvata na gitari. Pušteni su i kratki videi s pozitivnim primjerima volontiranja koji bi mogli inspirirati i druge ljude da se odvaže na pomaganje drugima.

    Osim njih, u događaju su sudjelovali i brojni drugi suradnici Volonterskog centra Osijek. ,,Nemojmo razmišljati samo o svojoj djeci, nego o djeci svoje djece”, istaknula je za kraj Lejla Šehić, voditeljica Centra. Time je poslala lijepu poruku posjetiteljima da svojim volontiranjem doprinesu kreiranjem svijeta kao ljepšeg mjesta za život u budućnosti.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

    Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

    Pogledajte satnicu kada će Rafali preletjeti vaše gradove u čast svih sudionika VRO Bljesak Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene Više…

    Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

    Crveni križ – program “Tu smo za vas”

    Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

    UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

    31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

    U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

    U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

    "Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

    Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

    Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

    [NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje