ŽIVOT

Šesti WineOS nadmašio očekivanja

Izvrsna posjeta nadmašila je očekivanja organizatora, a prve reakcije izlagača i publike su iznimno pozitivne, posjetitelji su mogli uživati u kušanju proizvoda više od 110 izlagača

Objavljeno 13.01.2020
Mihael Šilac

Približno 2800 ljudi proteklog je vikenda posjetilo dvoranu Gradski vrt u kojoj je održano šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Izvrsna posjeta nadmašila je očekivanja organizatora, a prve reakcije izlagača i publike su iznimno pozitivne.

Tijekom dva festivalska dana, u petak 10. i subotu 11. siječnja, posjetitelji su mogli uživati u kušanju proizvoda više od 110 izlagača. U prvom su redu, kao i obično, to bila vina, a niti ovaj put nisu izostale razne delicije, slastice, piva, žestoka pića. Osim izložbenog dijela, brojni su gosti pratili bogat dodatni program. Naglasak je ponovno bio na proizvođačima s istoka Hrvatske koji su se predstavili u najboljem izdanju, a brojni su gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Makedonije bili mamac za sve goste.

Vinske radionice, ponovno u “režiji” novinara i pisca Željka Garmaza, nisu mogle smjestiti sve zainteresirane. Oni koji su osigurali mjesta, imali su prigodu upoznati žive legende vinarstva, prije svih probati premijerna vina, ali i rijetke arhivske primjerke, kušati vina uz kamenice, čuti neponovljive životne priče proizvođača te naučiti i spoznati mnogo zanimljivih činjenica i slatkih, sitnih detalja. Kao pun su se pogodak pokazale i dvije pivske radionice udruge Panonski pivarski sindikat koje su također bile izvrsno popunjene te su i ljubitelje piva privukle na vinsku manifestaciju.

Publika je mogla uživati i u dvodnevnom kulinarskom showu tijekom kojeg su četiri vrhunska kuhara pokazala svoje umijeće. Saša Vojnović, Tomislav Špiček, Marinko Rotim i Tomica Đukić svojim su znanjem i izvrsnim jelima istinski razveselili posjetitelje WineOS-a. Posjetitelji su pozorno pratili što rade i kako kuhaju vrhunski profesionalci, čuli su i pregršt dobrih savjeta za sve one koji vole kuhati u svojim domovima, a na kraju su bili nagrađeni slasnim zalogajima od svinjetine, janjetine, ribe…

Rijetko koji događaj u Osijeku izaziva toliku pozornost medija. Proteklog je vikenda najveću vinsku manifestaciju u ovom dijelu Hrvatske posjetilo čak 130 novinara iz preko 60 redakcija, a među njima je bio zavidan broj najcjenjenijih enoloških i gastronomskih autora naše regije te mnogo medijskih djelatnika iz inozemstva. Prva izvješća iznimno su pozitivna što je posebna pohvala organizatorima.

WineOS je i ove godine dao mjerljiv doprinos razvoju turizma u Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji. Drugi vikend u godini donedavno je bio među najslabije posjećenim, a zahvaljujući ovoj manifestaciji stanje se osjetno mijenja na bolje. Brojni gosti festivala donijeli su i dobru posjetu hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima koji su proteklog vikenda imali pune ruke posla, a dobili su i značajniju medijsku eksponiranost u medijima te na društvenim mrežama. Osim toga, festival je ujedno bio i uvod te posebna pozivnica za predstojeći blagdan Svetog Vinka.

WineOS su ponovno organizirali udruga Dekanter i vinoteka Vinita uz značajnu podršku Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, turističkih zajednica županije i grada, Osječkog sajma, Hrvatske gospodarske komore, udruge proizvođača Graševina Croatica te brojnih partnera i sponzora koji su omogućili Osječanima i gostima vikend za pamćenje. Organizatori su zahvalili svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, a posebnu zahvalu upućuju izlagačima i gostima uz poruku – vidimo se 2021. na sedmom izdanju WineOS-a.

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

Izložbenih mjesta je preko stotinu, najviše do sada, a dobre navike se nastavljaju i u devetom izdanju. Tako nas ponovno na pozornici očekuju 'cooking show' i razgovori uživo s vinarima te sjajne tematske radionice“

[NAJAVA] Očekuje nas dosad najveći WineOS – sajam vina, delicija i ugodnog življenja

Deveto izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se, već uobičajeno, na samom početku godine, točnije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje