GOSPODARSTVO

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja stanara grada Osijeka

"Udruženje promiče zaštitu i interese svih vlasnika stanova te im pomaže u rješavanju poteškoća s kojima se stanari susreću"

    Objavljeno 28.01.2020
    Ivona Amidžić

    Pored izvještaja o radu i usvajanju programa rada u 2020. godini, na Izbornoj skupštini Udruženja stanara grada Osijeka jučer je izabrano novo rukovodstvo te su uručena priznanja članovima za višegodišnji kontinuirani rad.

    Za predsjednika u idućem četverogodišnjem mandatu izabran je Milan Kamenko, dok je Dubravka Borovac izabrana za zamjenicu predsjednika. Za članove Izvršnog odbora, uz predsjednika i zamjenicu predsjednika, izabrani su Jasna Gorupić, Domagoj Šuster, Marica Đačić, Ivica Đeri i Vlasta Auguštin, a članovi Nadzornog odbora su Zdenko Šimunović, Sunčica Stanić i Alen Vukašinović. Likvidator je Nikola Kamenko.

    Skupštini je nazočio i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je naglasio ponos Grada Osijeka na Udruženje stanara koje, kako navodi, već 27 godina neprekidno obavlja svoju dužnost, odnosno razvija kvalitetu i kulturu stanovanja.

    “Udruženje promiče zaštitu i interese svih vlasnika stanova te im pomaže u rješavanju poteškoća s kojima se stanari susreću, na čemu im iskreno zahvaljujem”, kazao je Piližota.

    Na kraju sjednice pojedini su članovi dobili priznanje za godine kontinuiranog članstva i volonterskog rada u udruženju: za 10 godina rada priznanje je dobio Zdenko Šimunović, za 20 godina Gordana Barjaktarić, a za 25 godina Pavo Pavoković i Vladimir Stanić.

    Udruženje stanara grada Osijeka utemeljeno je 1993. godine i od tada kontinuirano djeluje kao nestranačka i neprofitna udruga u životu grada s temeljnim zadaćama savjetovanja, educiranja i informiranja građana. Udruženje je samo u novije vrijeme izdalo pet priručnika: Korisna znanja o stanovanju, Vodič kroz stambeno zakonodavstvo, Stanovanje i zaštita okoliša, Spasimo naše bunare i Svakom smeću njegovu vreću.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Nismo čekali mjere na razini države, nego smo se usmjerili lokalnim gospodarstvenicima zbog očuvanja radnih mjesta za što smo osigurali više 20 milijuna kuna"

    Piližota potvrđuje: Ukinuti su porezi na potrošnju i korištenje javnih površina

    Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota gostovao je u programu Radio Osijeka. Potvrdio je nova porezna rasterećenja za gospodarstvenike pogođene pandemijom. Riječ Više…

    Spremnike će korisnicima individualnog i kolektivnog stanovanja kroz nekoliko navrata isporuke podijeliti Unikom.

    Osijeku prvome u Hrvatskoj smeđe i žute kante

    Grad Osijek prvi je veliki grad u Republici Hrvatskoj koji je s Fondom za zaštitu okoliša u srpnju 2018. godine Više…

    Od travnja 2017. godine u roku 3 godine trebali su započeti radovi na izgradnji gimnazije, grad darovao zemljište vrijedno 3,7 milijuna kuna, radovi nisu počeli

    Boris Piližota: Grad Osijek je izdvojio 6 milijuna kuna za izgradnju I. Gimnazije, umjesto nje – “šikara”

    Danas je održana presica za novinare pod nazivom “Zašto projekti stoje”, na kojoj su se mr.sc. Boris Piližota, predsjednik Gradske Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ali zato nosi najbolje popuste u svibnju, portastična srijeda ovaj mjesec održat će se u srijedu 8. svibnja

    Portanova – Portastična srijeda ovaj mjesec kasni

    Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku - od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca

    Potpuno se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!