ŽIVOT

Proglašena opasnost od epidemije za Hrvatsku, Stožer dao nove informacije

Mjera omogućava mobiliziranje svih resursa u zdravstvu, ne odnosi se na zatvaranje škola

Objavljeno 05.03.2020
Ivona Amidžić

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da je proglašena nova mjera za sprječavanje širenja koronavirusa – opasnost od epidemije, piše Index.

Beroš je proglašenje te mjere najavio jutros, a pojasnio je kako se radi samo o administrativnoj mjeri te da se to ne odnosi na zatvaranje škola.

U međuvremenu je mjera opasnosti od epidemije i proglašena. Riječ je, kako je pojasnio Beroš, o mjeri koja omogućava mobiliziranje svih resursa u zdravstvu za suzbijanje epidemije.

Šefica Hitne Maja Grba-Bujević dodatno je na presici u 16.00 sati pojasnila kako ta administrativna mjera ministru omogućava da preraspodjeljuje ljude i sredstva unutar zdravstva. Šefica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” kazala je da su svi zaraženi stabilno.

I dalje je deset zaraženih, danas nema novih slučajeva.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Helikopter će s radom krenuti početkom travnja ove godine, a uz pilota, članovi tima bit će liječnik, medicinska sestra ili tehničar, koji su prošli posebnu vrstu obuke.

[FOTO] U Osijeku uspostavljena Hitna helikopterska medicinska služba. Zbrinjavat će životno ugrožene pacijente iz pet slavonskih županija

U osječku Zračnu luku u nedjelju je sletio helikopter novouspostavljene Hitne helikopterske medicinske službe koja će zbrinjavati hitne i životno Više…

Iako više nije stanje epidemije i opasnost od virusa SARS-COV-2 je manja, bolesnici na bolničkom liječenju, osobito oni najteži, mogu razviti teški oblik COVID-19. Preporuka Ravnateljstva KBC-a Osijek glasi: jedan, maksimalno dva posjetitelja po bolesniku, uz obvezno nošenje zaštitne maske

KBC Osijek – Nakon duže od tri godine dopušteni posjeti bolesnicima

Posjeti bolesnicima hospitaliziranim u Kliničkom bolničkom centru Osijek ponovno su dopušteni! Bolnica je u vezi s tim postupila u skladu Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama