ŽIVOT

Dječje kazalište i HNK u Osijeku zatvaraju vrata do daljnjega

Nisu samo kazališta pogođena, promjene se događaju i u ZOO vrtu!

Objavljeno 13.03.2020
Ivona Amidžić

Dječje kazalište Branka Mihaljevića po preporuci Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 13. ožujka do daljnjeg odgađa sve planirane predstave i najavljene programe.

Odgađaju se i sve probe studija Početnice, Baletnog studija i Dramskog studija za osnovne i srednje škole.

“Do novog susreta u vašem ‘malom’ kazalištu za vas pripremamo nove kazališne naslove i veselimo se novim druženjima. Čuvajte se!” poručili su svima iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

HNK se također pridružio “pauzi” s izvedbama

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku po preporuci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije odlučilo je od 13. ožujka ne izvoditi predstave i koncerte.

“Molimo Vas da na blagajni zamijenite svoje ulaznice za iste predstave koje će se izvoditi krajem travnja, u svibnju i lipnju ili za neke druge predstave u tom periodu. Također na blagajni možete dobiti i povrat novca za predstave i koncerte koji su odgođeni, a kupili ste ulaznice”, pojašnjavaju iz HNK.

Pretplatnici će također biti obaviješteni o promjenama termina za pretplatničke predstave.

Promjena se odražava i na ZOO vrtu

“Uslijed novonastalih okolnosti vezanih uz epidemiju koronavirusa odnosno bolesti COVID-19, a zbog odgovornosti prema našim sugrađanima, sva okupljanja u zatvorenom prostoru u ZOO vrtu (edukacije i dječji rođendani) se odgađaju do daljnjega”, javljaju iz ZOO vrta.

ZOO vrt će biti otvoren posjetiteljima samo za obilazak u redovnom radnom vremenu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Žabe (kao i svi ostali vodozemci) su danas najugroženija skupina kralježnjaka te je preko 40 % svih vrsta vodozemaca (od poznatih 8736) ugroženo.

Obilježavanje Svjetskog dana žaba

U nedjelju 24. ožujka 2024. godine od 10 do 12 sati u Zoo vrtu Osijek, u suradnji s Odjelom za Više…

Mnogi gmazovi imaju lošu reputaciju te ih se ljudi često (neopravdano) boje. Dođite u Zoo vrt Osijek te naučite nešto novo o ovim jedinstvenim organizmima

Obilježavanje Dana gmazova

Krokodili, zmije, gušteri i kornjače imaju jednu stvar zajedničku – svi su gmazovi. Kao i mnogi drugi organizmi, i gmazovi Više…

Više se neće događati prekidi u radu ”pauka”, kao što je to bio slučaj prijašnjih godina kada su tu djelatnost obavljali privatni koncesionari...

U Osijeku nakon pet godina ponovno radi ”pauk služba”

Nakon pet godina u Osijeku od sutra s radom započinje služba za premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, takozvana ”pauk Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM