SPORT

Ádám Gyurcsó novi krilni napadač NK Osijeka

U Osijek prelazi bez odštete, ugovor je sklopljen do kraja ove sezone, baš kao i prethodno s Ivanom Santinijem

    Objavljeno 17.02.2021
    Ivona Amidžić

    Posljednjeg dana prijelaznog roka redove NK Osijeka pojačao je krilni napadač Ádám Gyurcsó, mađarski reprezentativac koji je posljednje tri i pol godine igrao za Hajduk, prenosi Radio Osijek. Da bi potpisao za bijelo-plave, Gyurcsó je raskinuo ugovor sa Splićanima, koji je trajao do kraja lipnja ove godine.

    U Osijek prelazi bez odštete. Ugovor je sklopljen do kraja ove sezone, baš kao i prethodno s Ivanom Santinijem, a zatim će obje strane zajednički odlučiti hoće li i pod kojim uvjetima nastaviti suradnju.

    “Gyurcsó je visok 1,81 metar, kao dešnjak najčešće igrao na poziciji lijevog krila iako je upotrebljiv i na drugoj strani terena, u nekim situacijama kao i centralni napadač. Rođen je 6. ožujka 1991. u Tatabanyji, a skupio je i dosta iskustva u karijeri koju je započeo u mlađim kategorijama u svom rodnom gradu. Iz Tatabanye je Adam otišao u Videoton II da bi potom uslijedila posudba u Kecskemeti”, opisuje na svojim mrežnim stranicama svog novog igrača NK Osijek.

    Povratak u Videoton nametnuo se kao logična opcija, što je potvrđeno i brojem nastupa. U 140 utakmica postigao je 27 pogodaka uz čak 41 asistenciju! U zimu 2016. prelazi u poljski Pogon iz Szczecina u čijem je dresu odigrao 75 službeni susreta, ostvarivši učinak od deset golova i 15 završnih dodavanja za realizaciju tadašnjih suigrača. Dvije godine kasnije Gyurcsó je prihvatio ponudu splitskog Hajduka. Za Bijele je nastupio 74 puta, zabio je 15 zgoditaka i upisao 16 asistencija, a jednu je sezonu kao posuđeni igrač bio u Puskas Akademiji s kojom je izborio Europu u mađarskom prvenstvu. Tamo je imao itekako upečatljivu statistiku: u 35 utakmica ukupno je 15 puta bio strijelac čemu je dodao i 12 preciznih završnih proigravanja koja su prethodila golovima”, nastavljaju iz NK Osijek.

    Tijekom ove natjecateljske godine za Hajduk je nastupio u 16 dvoboja, postigavši tri gola, a isto ih je toliko „namjestio“. Trenutna mu je vrijednost na Transfermarktu 1,5 milijuna eura.

    Za najbolju vrstu Mađarske skupio je 20 nastupa, a strijelac je bio u tri navrata. Debitirao je u lipnju 2012. protiv Češke, da bi posljednji nastup zabilježio 18. studenoga prošle godine u domaćoj pobjedi nad Turskom od 2:0 uz ubilježenu asistenciju.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje