ŽIVOT

Adrenalinski izlet, obilazak grada, odlazak na ručak u Erdut ili Aljmaš ili vožnja Dunavom iz Osijeka!

Znate li da u Osijeku možete zaprositi svoju bolju polovicu na pravom pravcatom gliseru? Otići na adrenalinski izlet na Karašicu ili u posjet Vinskim podrumima u Erdut i Aljmaš?

Objavljeno 20.02.2020
Mihael Šilac

Već smo pisali o ovoj jedinstvenoj usluzi u gradu Osijeku, turističkim vožnjama obilaska Osijeka čamcem, tj. turističkim gliserom, po rijeci Dravi. Ukrcaj i iskrcaj se obavlja na dravskoj Vodenici – mlinu na Solarskom trgu/Promenadi, a čamac-gliser vas voziti uzduž grada te do obližnjih dravskih ritova. Svaki polazak prima 7 putnika s kapetanom-skiperom. Svi putnici za vrijeme vožnje osigurani su prslucima za spašavanje.

Izdvajamo zanimljive ponude koje možete rezervirati te na ovaj atraktivan i poseban način zabaviti sebe i ekipu, iznenaditi voljenu osobu, možda i zaprositi nekoga? 😉

Obilazak grada Osijeka
– trajanje vožnje 60 min
– svaki polazak prima 7 putnika s kapetanom – skiperom
– svi putnici osigurani prslucima za spašavanje
– mogućnost nošenja hrane i piće
– polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg),

Odaberite raniji termin u kombinaciji s jutarnjim kavom u gradu ili pak kombinirajte podnevnu vožnju s ručkom u nekom od restorana uz dravsku Promenadu. Ako ste pak naumili u poslije podnevnu vožnju biciklom ili laganu šetnju u dvoje, počastite se kasnijom vožnjom, uz romantičani zalazak sunca iznad rijeke Drave.
CIJENA: 50 kn po osobi
Rezervacije na telefon: +385 99 75 69 360

NAPOMENA
Redovni termini za obilazak grada Osijeka su otvoreni svaku subotu i nedjelju u vremenskom razdoblju od 10h do 17h te se na njih možete prethodno prijaviti i rezervirati termin koji vam odgovara. Osim redovnih termina subotom i nedjeljom obilazak grada Osijeka dostupan je i ostalim danima u tjednu uz predhodnu najavu

Posjet dravskim ritovima uz slavonski grah
– Trajanje vožnje 2h 30 min
– Svaki polazak prima 7 putnika sa kapetanom – skiperom
– Svi putnici osigurani prslucima za spavanje
– Mogućnost nošenja hrane i pića

Polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg) prema vikend naselju Karašica. Obilazak dravskih ritova te vožnja kroz prelijepu prirodu neće vas ostaviti ravnodušnim. Netaknuta flora i fauna te mir i tišina je doživljaj koji će vas ostaviti bez daha. U povratku prema Osijeku predviđeno je stajanje na Udičarski dom u vikend naselju Karašica gdje je organiziran ručak te po želji obilazak naselja.

CIJENA : 120kn po osobi ( ručak uz prilog uključen u cijenu)
Rezervacije na telefon : +385 99 75 69 360

Obilazak Dunava
– Trajanje vožnje 3h 30min
– Minimalno 6 putnika
– Svaki polazak prima 7 putnika sa kapetanom – skiperom
– Svi putnici osigurani prslucima za spašavanje
– Mogućnost nošenja hrane i pića

Polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg) prema ušću Drave u Dunav. Vožnja našom prekrasnom rijekom, raznolikost životinjskog i biljnog života ostavit će vas bez daha. Vožnja rijekom Dravom prema ušću u Dunav je jedinstven doživljaj koji ne želite propustiti. Moćni Dunav vodena je veza Hrvatske sa srednjom Europom. Tok Dunava proteže se duž 2960 km, a prolaskom kroz Hrvatsku predstavlja se u svojem najljepšem prirodnom izdanju.

Cijena : 150 kn po osobi
Rezervacije na telefon : +385 99 75 69 360

Vožnja Dravom te njezinim pritocima
– Trajanje vožnje 4h
– Svaki polazak prima 7 putnika sa kapetanom – skiperom ( minimalno 5 putnika za potvrdu termina)
– Svi putnici osigurani prslucima za spašavanje
– Mogućnost nošenja hrane i pića
– Dogovoren ručak (slavonski čobanac, grah, fiš, roštilj) uz prilog

Polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg) prema vikend naselju Karašica. Obilazak dravskih ritova , rukavaca rijeke Karašice te njezinih pritoka u rijeku Dravu. Nastavak putovanja prema Nehaju i razgledanje prekrasne prirode će vas jednostavno oduševiti. Mogućnost stajanja na riječne ade ( omogućeno kupanje s broda ili na riječnim adama). Povratak prema vikend naselju Karašica. Stajanje na Udičarskom domu u vikend naselju Karašica te odlazak na ručak (slavonski čobanac, fiš, grah te roštilj). Povratak prema dravskoj vodenici.

CIJENA: 200 kn po osobi (ručak uz prilog uključeni u cijenu)
Rezervacije na telefon : +385 99 75 69 360

Cjelodnevni izlet OSIJEK – ALJMAŠ – ERDUT
**PREMIUM PONUDA**
– Trajanje vožnje 8h
– Povratak i polazak po dogovoru
– Mogućnost nošenja hrane i pića
– Svaki polazak prima 7 putnika sa kapetanom – skiperom( minimalno 6 putnika za potvrdu termina)
– Svi putnici osigurani prslucima za spašavanje
– Ručak po dogovoru
– Posjet vinariji Brzica, prezentacija vina te obilazak vinarije

Polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg), vožnja Dravom i Dunavom uz povremeno stajanje na riječne ade ( omogućeno kupanje s broda ili na riječnim adama), posjet Aljmašu (slobodno vrijeme za obilazak svetišta, restorana, kafića). Odlazak prema Erdutu, te posjet vinariji Brzica , obilazak vinarije i podruma, degustacija vina. Osiguran ručak te vrijeme za uživanje. Polazak prema Osijeku u kasnim popodnevnim satima.

CIJENA : 350 kn po osobi (oblazak vinarije te prezentacija i kušanje vina uključeni u cijenu)

Rezervacije na telefon : +385 99 75 69 360

Adrenalinski dan
** PREMIUM PONUDA **
– Trajanje izleta 6h
– Povratak i polazak po dogovoru
– Mogućnost nošenja hrane i pića
– Svaki polazak prima 7 putnika sa kapetanom – skiperom (minimalno 6 putnika za potvrdu termina)
– Svi putnici osigurani prslucima za spašavanje
– Dogovoren ručak (slavonski čobanac, grah, fiš, roštilj) uz prilog
– Vožnja quadovima je organizirana u koloni sa vodičem
– Svi vozači prolaze obuku pod vodstvom jednog ili više instruktora
– Povratak osiguran taksijem

Polazak sa Vodenice – mlina ( Solarski trg), prema vikend naselju Karašica. Obilazak dravskih ritova, rukavaca rijeke Karašice te njezinih pritoka u rijeku Dravu. Nastavak putovanja prema Nehaju i razgledanje prekrasne prirode. Mogućnost stajanja na riječne ade (omogućeno kupanje s broda ili na riječnim adama). Povratak prema vikend naselju Karašica. Stajanje na Udičarski dom u vikend naselju Karašica te odlazak na ručak (slavonski čobanac, fiš, grah te roštilj). Nakon ručka škola učenja vožnje quadova u trajanju od 45 minuta te adrenalnska vožnja dogovorenim rutama kroz prekrasnu prirodu. Povratak prema Osijeku osiguran je sa taxi prijevoznicima.

Cijena: 500 kn po osobi (u cijenu ulazi: vožnja gliserom, ručak po izboru uz prilog, škola quadova, adrenalinska vožnja te povratak taksijem do dravske vodenice)

Rezervacije na telefon: +385 99 75 69 360

A za sve ostale usluge i posebne najave obratite se na Facebook stranicu Old Town – Izleti ili putem telefona +385 99 75 69 360

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Hrvatska policija spasila živote četvero migranata, a o opasnom pokušaju prelaska odmah je obavijestila i graničnu policiju Republike Srbije

Veliko spašavanje – Dunav je mogao biti koban za četvoricu migranata

Prilikom obavljanja redovnog obilaska postajnog područja službenim plovilom na rijeci Dunav, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir su danas, Više…

Vjerojatno ste bar jednom u životu maštali o putovanju ovim velikim europskim rijekama a sada taj neopisivo lijep doživljaj putovanja moćnim Dunavom možete iskusiti i vi, s polascima iz Osijeka!

Što kažete na krstarenje Dunavom od Osijeka do Beča i Željeznih vrata?

Krstarenje Dravom i Dunavom… Vjerojatno ste bar jednom u životu maštali o putovanju ovim velikim europskim rijekama, ako ne češće Više…

Turističke vožnje čamcem započinjati će i završavati na dravskom mlinu-Vodenici na Promenadi kod Solarskog trga svaki puni sat u vremenu od 10 do 15 sati, a trajat će po pola sata.

Turistički razgled grada gliserom uz Sv. Nikolu, zaštitnika lađara i Advent na Vodenici (06.12.)

U petak 6. prosinca Turistička zajednica grada Osijeka će povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika lađara i brodara, organizirati besplatne turističke Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Capak: "Imamo situaciju da se poboljšava vrijeme, to vabi ljude da izađu van. Sljedećih nekoliko tjedana su kritični. Pozivamo građane da ostanu doma"

STOŽER: U Hrvatskoj 47 novih slučajeva, Beroš: Sljedeći tjedni određuju našu sudbinu

od dana 21. ožujka 2020. godine, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom su uvedene protuepidemijske mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana

Policija će tijekom vikenda provoditi mjere ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Jučer su testirana 102 uzorka, imamo osam pozitivnih. Šest je iz Osijeka, jedna iz Višnjevca, a jedna iz Bilja. Ukupno je 89 pozitivnih osoba. U KBC-u trenutno se liječi 26 pozitivnih bolesnika"

VIDEO U Osijeku od koronavirusa umrle četiri osobe starije životne dobi, nema zaraženih liječnika