ŽIVOT

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Objavljeno 06.01.2024
Darija Kovačić

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se svakog tjedna u adventu palila jedna svijeća na zajedničkom adventskom vijencu na trgu. Uz pjesmu učenika OŠ Miroslava Krleže i molitvu koju je predvodio župnik Đurica Pardon, prvu je svijeću na zajedničkom adventskom vijencu upalio općinski načelnik Dražen Tonkovac. Drugu je, pak, svijeću drugog tjedna adventa upalio zamjenik općinskog načelnika Ivan Žeravica, dok su prigodnim pjesmama dječica iz DV-a Zvončić Čepin pratila molitvu koju je predvodio župnik.

Ljubav, vrijeme i trud

U drugom tjednu adventa održan je (15. i 16. prosinca) 10. Božićni sajam u Čepinu: manifestacija koja je prije deset godina započela kao skromno druženje zajednice, prerasla je u manifestaciju na koju je cijela zajednica iznimno ponosna, a za to ima i dobre razloge! To su dani kada zajedničkim snagama općinska uprava, komunalno poduzeće Komunalac d.o.o., DV Zvončić Čepin, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vladimir Nazor te brojne udruge civilnog društva koje djeluju na području općine Čepin udruže ljubav, vrijeme i trud kako bi se ova manifestacija pripremila i održala te prikazala cijelu općinu Čepin u najboljem svjetlu. Po svjedočenju izlagača i posjetitelja, ovaj Božićni sajam bio je još bogatiji i još ljepši nego prethodni, a očito je da je to misao vodilja organizatora – Općine Čepin, te da od idućeg možemo očekivati – opet više! Na predivno uređenom trgu smjestilo se više od pedeset štandova na kojima su izlagači nudili za svakoga ponešto, od brojnih vrsta rukotvorina do bogate gastronomije, a izlagača je bilo doslovno iz cijele Slavonije – od Požege do Županje!

Za gastronomsku ponudu uglavnom se pobrinu udruge, a za vesele pjesme i ples na pozornici vrtićarci, osnovnoškolci, plesni studio Shine, zbor Udruge umirovljenika Čepin, KUD Ivan Kapistran Adamović s odraslom skupinom i dječjom skupinom te KUD Leopold iz Osijeka.

Ove godine su pristigli i izvođači iz Slavonskog Broda, ženski vokalni ansambl “Viojlice” kojeg čini sedamnaest mladih djevojaka predivnih glasova iz gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda, pod vodstvom mentora Franje Martića. U potpunosti su osvojile publiku.

Sam trg je uređen tako da su najmlađi posjetitelji mogli uživati na postojećim spravama za igranje, ali i u neizostavnoj slami prosutoj po igralištu koja ih svake godine iznova oduševi kao i čarobna svjetla božićnih ukrasa i ostale božićne dekoracije. Osim toga, oba dana su posjetitelji mogli besplatno snimiti uspomenu sa sajma, na video boothu 360 i photo boothu.

Obje večeri organizirani su i besplatni koncerti. Tako je u petak nastupio tamburaški sastav Žitna polja, a najbolji pokazatelj da dečki odlično sviraju je činjenica da niti kiša nije uspjela „rastjerati“ posjetitelje kući, već je trg bio pun do kraja koncerta. U subotu je nastupila Mia Dimšić, prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, koja je i svoj prvi spot snimila upravo u Čepinu, u Naselju prijateljstva.

Betlehemsko svjetlo

Treći tjedan adventa svijeću je upalila učenica 8. razreda Ana Piroš, koja je tjedan ranije u Čepin iz Bangkoka sa Međunarodne olimpijade prirodoslovaca donijela brončanu medalju! Molitvu je ovaj puta predvodila časna sestra Jelena Rogić, inače pedagoginja u DV-u Zvončić Čepin. Pridružili su se i izviđači koji su u Čepin donijeli betlehemsko svjetlo, četverogodišnji vrtićarci koji su bez greške radosno otpjevali pjesmicu, kao i osnovnoškolci iz OŠ Vladimir Nazor.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Čepin, Robert Periša, upalio je četvrtu adventsku svijeću, uz molitvu župnika i prisutnih vijećnika Općinskog vijeća Općine Čepin, djelatnika Općinske uprave, Dječjeg vrtića Zvončić Čepin, Javne vatrogasne postrojbe, Komunalca d.o.o., Urednosti d.o.o. i Centra za kulturu.

No, Božićni sajam se nije održao samo u Čepinu! Drugu godinu zaredom održan je i sajam u Čepinskim Martincima, a po prvi puta ove godine i u Beketincima. Zajedništvo i ljubav poveznice su ovog adventa u općini Čepin.

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se Više…

Počinitelj je doveo u zabludu 86-godišnjaka na način da je od njega kupio traktor s prikolicom kojom prilikom mu je dao 100 eura kao jamstvo...

Pronađen počinitelj prijevare

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 53-godišnjak Više…

Manifestacija koja je prije deset godina započela kao skromno druženje cijele zajednice, prerasla je u manifestaciju na koju je cijela zajednica iznimno ponosna!

[FOTO] Održan Božićni sajam u Čepinu

Prosinac u Čepinu ove godine ne protiče samo u ozračju Božićnog sajma u Čepinu. Naime, prva je ovo godina kada Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prekrasnu lokaciju Parka Oscara Nemona, mnogim Osječanima nepoznatu i prilično zanemarenu, oživjelo događanje Volontiramo očima, rukama i srcem organizirano u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira

[FOTO] Hrvatska volontira – Pokazali kako se volontira očima, rukama i srcem

Četverosatni događaj donio je mnoštvo smijeha i radosti, ali opet podsjetio na rizike nestanka djece i mladih

U Osijeku obilježen Međunarodni dan nestale djece

Najviše maturanata, njih 1.566, naravno bilo je u Osijeku. Okupili su se na prostoru Županijske ulice, tijekom dana zatvorene za promet automobila, te izveli prigodan plesni program. Plesali su držeći bijele kišobrane, odjeveni u bijele i plave majice, a ove godine - uz četiri standardne plesne točke - bio je i peti ples, i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne.

[FOTO] Ispraćaj maturanata uz Quadrillu i Rim Tim Tagi Dim