GOSPODARSTVO

Aerial Uptake – održan radni sastanak u Osijeku

Raspravljalo se o industriji bespilotnih zračnih sustava (UAS) s ciljem što bolje iskorištenosti potencijala tih tehnologija

  Objavljeno 14.01.2020
  Ivona Amidžić

  Prvi radni sastanak regionalne skupine dionika za projekt Aerial Uptake održan je u uredima Upravnog odjela za programa Europske unije Grada Osijeka, 13. siječnja 2020. godine.

  Sastanku su prisustvovali predstavnici javnog, civilnog, akademskog i gospodarskog sektora koji su iznijeli svoja promišljanja vezana za industriju bespilotnih zračnih sustava (UAS) s ciljem pronalaženja rješenja za što bolju iskorištenost potencijala UAS tehnologija u gospodarskoj i komercijalnoj upotrebi.

  Cilj grupe je iskazati trenutne probleme kako bi se u nadolazećem razdoblju rješavanjem istih stvorilo pozitivno poslovno-istraživačko okruženje za primjenu UAS tehnologija. Osijek s trenutnom postojećom infrastrukturom i sve većim zamahom kojeg ostvaruju lokalne tvrtke, može postati potencijalni inkubator za primjenu UAS-a preuzimajući primarno mjesto u regiji, pružajući pri tom sigurno poslovno okruženje, obrazovani kadar i dodatne mogućnosti stručnog osposobljavanja.

  Svrha razgovora bila je ukazati na čimbenike uspjeha i slabosti postojećih lokalnih politika i usluga koje se odnose na UAS tehnologije. Dionici su se složili da je široka ponuda usluga na tom području veliki gospodarski potencijal za ulaganja u budućnosti.

  Također, sudionici sastanka razgovarali su o potrebi poboljšanja provedbe politika i programa regionalnog razvoja, posebno programa ulaganja i investicija u radna mjesta te gdje je to u ovom trenutku moguće, programa koji podržavaju iskorake u područjima obrazovanja i inovacijskih mogućnosti. Predstavljeno je nekoliko relevantnih ideja koje će služiti kao pokretački fokus u planiranju projektnih aktivnosti za buduća djelovanja, sve s ciljem dosezanja glavne misije projekta – postizanje šire društvene koristi.

  Web stranica projekta – www.interregeurope.eu/aerialuptake

  radni_sastanak_14012020_osijeknews (2)

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike