SPORT

AK „Slavonija-Žito“ novu sezonu otvara s osam međunarodnih medalja

Da su Osječani apsolutni vladari muške motke u Hrvata (i šire), potvrđeno je i na ovom natjecanju  jer se, uz zlatnog Paravca, tik do njega na postolje popeo i brončani Rocco Martinović (4,30m)

  Objavljeno 20.12.2022
  Matija Ivanković

  Službeno je otpočela nova atletska sezona, a članovi najboljeg regionalnog kluba, Atletskog kluba „Slavonija-Žito“, ne gube vrijeme pa su tako, u sklopu priprema u Beogradu, sudjelovali na tradicionalnom Međunarodnom dvoranskom atletskom mitingu: 7. Memorijalu “Mihajlo Mika Švraka” održanom 17.12.2022. g.

  Rezultati su više no odlični: osvojeno je ukupno osam medalja, a bodovno najvrijedniji rezultat  članova AK Slavonija Žito ostvario je ujedno i pobjednik u skoku s motkom, Ivan Paravac (5,20m).

  A da su Osječani apsolutni vladari muške motke u Hrvata (i šire), potvrđeno je i na ovom natjecanju  jer se, uz zlatnog Paravca, tik do njega na postolje popeo i brončani Rocco Martinović (4,30m). Zanimljivo je istaknuti da su oba predstavnika aktualni državni prvaci – Paravac među mlađim seniorima, a Martinović u mlađejuniorskoj konkurenciji.

  Najtrofejnija pojedinka bila je Mia Wild koja dominira u svojoj najjačoj disciplini, 60m s preponama (8,64), a zlatu dodaje i broncu na 200m uz novi osobni rekord (25,69). Wild je, podsjetimo, nedavno uvrštena u program Hrvatskih olimpijskih nada pa je tako, uz Dominika Škorjanca, ona postala druga članica AK “Slavonija-Žito” čiji je talent prepoznat čak i od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

  Najtrofejniji pojedinac bio je, s jednakim brojem medalja kao Wild, talentirani sprinter Roko Dimić koji se plasirao u finale utrke na 60m i, s istrčanim osobnim rekordom, osvojio srebrnu medalju (7,30) da bi isti uspjeh ostvario i u utrci na 200m (23,29).

  Još dvije bronce u seniorskoj konkurenciji osvojile su aktualna državna prvakinja u troskoku, Leonarda Patača (11,66m), kao i višestruka osvajačica državnih medalja, Melani Bosić, i to u utrci na 200m (26,12).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  ŠTO NA LJETO? SVI U „AKSO“ KAMP! Bliži se omiljena kombinacija svih školaraca: ljeto i školski praznici! I što tada? Više…

  Rocco Martinović, David kurtek i Mia Wild su naši reprezentativni predstavnici u Brnu

  Atletika – Troje osječkih juniorskih reprezentativaca za Brno

  U subotu, 22. lipnja, u češkom Brnu bit će održan međunarodni susret juniorskih reprezentacija Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske i domaćina Češke. Više…

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.