SPORT

AK „Slavonija-Žito“ novu sezonu otvara s osam međunarodnih medalja

Da su Osječani apsolutni vladari muške motke u Hrvata (i šire), potvrđeno je i na ovom natjecanju  jer se, uz zlatnog Paravca, tik do njega na postolje popeo i brončani Rocco Martinović (4,30m)

    Objavljeno 20.12.2022
    Matija Ivanković

    Službeno je otpočela nova atletska sezona, a članovi najboljeg regionalnog kluba, Atletskog kluba „Slavonija-Žito“, ne gube vrijeme pa su tako, u sklopu priprema u Beogradu, sudjelovali na tradicionalnom Međunarodnom dvoranskom atletskom mitingu: 7. Memorijalu “Mihajlo Mika Švraka” održanom 17.12.2022. g.

    Rezultati su više no odlični: osvojeno je ukupno osam medalja, a bodovno najvrijedniji rezultat  članova AK Slavonija Žito ostvario je ujedno i pobjednik u skoku s motkom, Ivan Paravac (5,20m).

    A da su Osječani apsolutni vladari muške motke u Hrvata (i šire), potvrđeno je i na ovom natjecanju  jer se, uz zlatnog Paravca, tik do njega na postolje popeo i brončani Rocco Martinović (4,30m). Zanimljivo je istaknuti da su oba predstavnika aktualni državni prvaci – Paravac među mlađim seniorima, a Martinović u mlađejuniorskoj konkurenciji.

    Najtrofejnija pojedinka bila je Mia Wild koja dominira u svojoj najjačoj disciplini, 60m s preponama (8,64), a zlatu dodaje i broncu na 200m uz novi osobni rekord (25,69). Wild je, podsjetimo, nedavno uvrštena u program Hrvatskih olimpijskih nada pa je tako, uz Dominika Škorjanca, ona postala druga članica AK “Slavonija-Žito” čiji je talent prepoznat čak i od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

    Najtrofejniji pojedinac bio je, s jednakim brojem medalja kao Wild, talentirani sprinter Roko Dimić koji se plasirao u finale utrke na 60m i, s istrčanim osobnim rekordom, osvojio srebrnu medalju (7,30) da bi isti uspjeh ostvario i u utrci na 200m (23,29).

    Još dvije bronce u seniorskoj konkurenciji osvojile su aktualna državna prvakinja u troskoku, Leonarda Patača (11,66m), kao i višestruka osvajačica državnih medalja, Melani Bosić, i to u utrci na 200m (26,12).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.