ŽIVOT

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Sjenjaku

"Ovim putem pozivamo sve udruge i njihove članove, sve građane i njihove prijatelje da probude heroje u sebi i da se pridruže ovoj plemenitoj akciji"

Objavljeno 05.02.2021
Ivona Amidžić

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu osječkog KBC-a organizira još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi – ponedjeljak, 8. veljače, u prostorijama Gradske četvrti Novi grad na adresi Sjenjak 133 (Robna kuća IPK), u vremenu od 15 do 19 sati, prenosi Radio Osijek.

“Ovim putem pozivamo sve udruge i njihove članove, sve građane i njihove prijatelje da probude heroje u sebi i da se pridruže ovoj plemenitoj akciji i humanitarnim činom davanja krvi i pomognu kako bismo zajednički osigurali nesmetano liječenje svih osoba u potrebi”, poručuju iz Crvenog križa.

Akcija će se provoditi prema svim uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sve darivateljice i darivatelje na akciju trebaju ponijeti maskice.

Krv mogu dati osobe dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina, tjelesne težine iznad 55 kilograma proporcionalno visini, a koje NISU:

  • putovale izvan Republike Hrvatske
  • bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji
  • imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje
  • imale infekciju SARS-CoV-2 (COVID-19)

Osobe koje pripadaju nekoj od navedenih skupina privremeno se odgađaju na razdoblje od najmanje 14 dana, osim za zadnju skupinu, ona se odgađa na najmanje 28 dana.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Bankom hrane značajno je ojačan kapacitet Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek za prijem donirane hrane, a nevedene aktivnosti doprinijet će borbi protiv siromaštva povećanjem prehrambene sigurnosti socijalno ugroženog stanovništva

Crveni križ u Osijeku otvara Banku hrane

Sredstva za adaptaciju i opremanje Banke hrane Osječko-baranjske županije osigurana su temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji Više…

Hrvatski crveni križ i JVP grada Osijeka pozivaju građane na dobrovoljno darivanje krvi u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe.

Vatrogasci pozivaju na dobrovoljno darivanje krvi

Pozivamo Vas na DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI, u prostorijama JVP Grada Osijeka, IVANA GORANA KOVAČIĆA 2,OSIJEK! POMAŽEMO MI – POMOZI I TI!

Korisnici mogu nazvati kako bi zatražili pomoć volontera Crvenog križa  ili zaposlenika oko odlaska u kupnju namirnica, lijekova, plaćanja režijskih računa ili prijevoza liječniku

Crveni križ – program “Tu smo za vas”

Volonteri Crvenog križa i dalje su tu za korisnike u okviru programa „Tu smo za vas 2“. Programom se provode Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

Izgrađeni objekt ukupne je površine 650 četvornih metara, a projekt je provela Udruga za borbu protiv ovisnosti “Ne-ovisnost”, koja na području Osijeka uspješno djeluje već 21 godinu

Otvorena novoizgrađena stambena zajednice za rehabilitirane ovisnike