OSJEČANI

Akcija „Trijezni tramvaj“ ispunila osječke tramvaje

Jesu li i vas zaustavili? :D

Objavljeno 27.11.2019
Ivona Amidžić

Od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti.

Odjel prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, u suradnji s više klubova liječenih alkoholičara s područja grada Osijeka (KLA Osijek, KLA Retfala, KLA Tvrđa, KLA Donji Grad), Gradom Osijekom i Gradskim crvenim križem Osijek, u ponedjeljak, 25. studenog, sudjelovao je u akciji „Trijezni tramvaj“.

Tijekom akcije policijski službenici i predstavnici klubova dijelili su informativne letke putnicima Gradskog prijevoza putnika Osijek. Osim toga ste u tramvaju mogli dobiti i grickalice te bočicu vode. Tramvaj je prometovao na relaciji Remiza – Višnjevac – Zeleno Polje – Remiza.

Cilj ove akcije je podizanje razine svijesti javnosti o problemu alkoholizma te o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ove ovisnosti.

Akcija je održana u okviru Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 15. studenog do 15. prosinca. Provodi se s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti. Time se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Postoje određena pravila kojih biste se trebali pridržavati ako ne želite bliski susret s paukom ili šamar po džepu

Znate li kako pravilno parkirati na nogostupu?

U posljednje se vrijeme policiji obratilo više građana s upitima o zaustavljanju i parkiranju vozila. Iz PU osječko-baranjske javljaju kako Više…

Tvrtki Drava International Osijek predano ukupno jedna tona i 760 kilograma čepova!

(FOTO) Akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” urodila plodom

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, u što se uključila i Više…

Obavijest o promjeni regulacije prometa u Osijeku

Izvanredna obavijest građanima

Policijska uprava osječko-baranjska obavještava da će sukladno članku 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, grad Osijek tijekom današnjeg dana, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dovoljno je da otvorite i-Račun u svojoj poslovnoj banci

Plaćajte Unikom račun na ekološki prihvatljiv način

Šok i nevjerica, svi su jednaki. Ravnopravni. Uključivi i samostalni. Djeca su od malih nogu skromna, socijalizirana, samostalna, vrijedna.

Tajna Estonskog obrazovnog čuda. Hrvatski učitelji boravili u Estoniji nakon čega su bili potpuno u šoku

Obilježavanje tjedna pod nazivom IT & TI

Tjedan računalnih znanosti na EFOS-u