OSJEČANI

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje se nastavlja i dalje

Ova divna, skromna i pristojna djeca ostali su bez oca 2021 godine kada je njihov otac preminuo od teške bolesti četvrtog jakog moždanog udara. Uče u malom prostoru svi zajedno punom vlage, gljivica i u crnim zidovima punim rupa

Objavljeno 15.11.2023
Matija Ivanković

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 5 – 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima.

U nastavku dokumentacija, slike i ostali dokazi.

Pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje. Sve što se prikupi na taj račun biti će odmah predano gosp. Andrijani Matijević i njenoj djeci, uz prisustvo Župnika Don Ivana Rončevića, predstavnika Ministarstva, Hrvatskog Zavoda za socijalni rad (Centra za socijalnu skrb) i brojnih medija:

Pomoć za obitelj Matijević možete uplatiti na račun:

IBAN: HR4824020061101034912.

Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Sukladno punomoći ovjerenoj kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2 Zadar, broj: OV-245/2023 od 08.09.2023 koju je ovjerila gosp. Andrijana Matijević, pismene i usmene preporuke Svećenika Župnika Don Ivana Rončevića, Ministarstva i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, pomoć za obitelj Matijević na zamolbu iste možete izvršiti na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d., IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Ovu akciju provjerili su i podržali:

  1. Večernji list.hr.
  2. Zagreb Večernji list.
  3. RTL.hr.
  4. General Ante Gotovina.
  5. Hrvatski Branitelji.
  6. Hrvatski Zavod za socijalni rad.
  7. Ministarstva.
  8. Župnik Don Ivan Rončević, Župnik u Škabrnji.
  9. Brojni Svećenici.
  10. Brojne Vjerske stranice.
  11. Danas.hr.
  12. Dalmatinski portal.
  13. Zadarski list.
  14. Jutarnji list.
  15. Gospa
  16. Kraljica Mira
  17. Ostali Vjerski portali i vjerske stranice.

Puno hvala svima od srca.

************

Molimo odjeću, obuću i hranu nemojte više slati. Toga je došlo jako jako puno, a obitelj Matijević nema kamo s time, jer dok se ne obnovi kuća iz nutra i vana oni nemaju kamo s time. To je sve u jako teškom stanju iz nutra i iz vana, a počeli su se skupljati miševi i štakori po robi i hrani.

************

Sada su najbitnije financije kako bi se kuća obnovila iz vana i iz nutra. Jer obitelj nema gdje prezimiti. Kuća je puna rupa i sve je zaista u jako jako teškom stanju.

Slike trenutnog stanja u nastavku.

Stoga molimo sve vas pomozite u financijama koliko tko može.

I dalje obitelj Matijević hitno treba vašu financijsku pomoć. Jer bez vas i vaše pomoći nećemo uspjeti obnoviti kuću iz vana i iz nutra. To je sve u toliko jako lošem stanju da neće biti dovoljno novaca. Hitno je potrebno prikupiti još dosta financijske pomoći kako bi se radovi mogli nastaviti i kako bi se sve stiglo napraviti u što kraćem roku.

Dana 29.09.2023 predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba koji vodi akciju od samog početka predao je gosp. Andrijani Matijević novčani iznos od 44.510,00 eura i pun veliki kombi hrane, higijenskih potrepština, laptop i odjeću i obuću. Dokaz objavljujemo u privitku ove objave ovjereno kod Javnog Bilježnika od strane gosp. Andrijane Matijević, a prisutni tom prilikom su bili i osobno su se uvjerili da je predsjednik Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Ivekovićeva ulica 35 predao novčani iznos i pun kombi navedenog su Župnik Don Ivan Rončević Župnik iz Škabrnje, mediji poput RTL-a, Danas.hr, Večernjeg lista itd.

No, novaca nema dovoljno, jer je sve u jako jako lošem stanju i kuću treba detaljno obnoviti iz nutra i vana, gore i dolje, napraviti kompletno cijelu fasadu, djeci napraviti sobe, kuhinju, dnevni boravak, odnosno sve. Vlaga i voda uvukla se u sve zidove, sve treba detaljno napraviti iz početka. Pa vas ovom prilikom molimo nastavite pomagati uplatom na račun ovdje naveden, jer trebamo prikupiti još barem toliko za sve radove i materijal.

Potražujemo:

  1. Vodoinstalatera – HITNO.
  2. Fasadera – HITNO.
  3. Keramičara – HITNO.
  4. Limara – HITNO.
  5. Majstora za glazure – HITNO.

Molimo javite se na:

WhatsApp kontakt: 091 614 8399. Samo WhatsApp.

Email: [email protected] ili [email protected].

Od materijala hitno je potrebno:

  1. Uniflot 15 freća od 5kg.
  2. 75kg gleta.
  3. 100 zelenih tabli za knauf.
  4. 5 paketa vida za knauf 2,5cm.
  5. 7 paketa tipli 3,5cm
  6. 30 UD profila
  7. Jupol 3 kante
  8. Unutarnje kamene klupice za prozore × 3 (17), debljina 2cm.
  9. CD profil 3 metra – dužina.
  10. CD profil 4 metra, 40 komada od 4m.
  11. Direktni ovjes 17cm, 500 komada.
  12. Vuna 20 m2
  13. Bandažna staklena traka 10 komada
  14. Papirna bandažna traka 5 komada

AKCIJA PRIKUPLJANJA POMOĆI SE NASTAVLJA. I DALJE HITNO POTREBNA VAŠA FINANCIJSKA POMOĆ.

Petero maloljetne djece školaraca zajedno sa majkom gosp. Andrijanom žive u neljudskim uvjetima, jako velikoj vlagi, gljivicama, jako velikom crnilu po zidovima i rupama u zidovima kroz koje im je propuh, a žive u jako malom prostoru svi zajedno. To je sve u tako jako lošem stanju da molimo sve ljude koji pročitaju pomozimo ovoj samohranoj majci i njenoj djeci, jer zimu neće izdržati. Kuća je u teškom stanju iz vana i iz nutra i sve detaljno treba napraviti. Potrebno je uz sve vanjske i unutarnje radove napraviti vodu, struju, wc, kupaonu, sobe i sve ostalo.

Stalno smo sa obitelj Matijević u Škabrnji. Radovi su počeli, a sada su se otkrili novi problemi. Nakon skidanja gornjeg sloja zida koji je bio jako mokar, pun vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar.

Došli su direktori tvrtki i majstori koji će odrađivati radove, održali smo sastanak, no radove, materijal i sve ostalo trebamo platiti.

Direktori građevinskih tvrtki i majstori rekli su da je to sve u jako lošem stanju i ima jako puno posla i ulaganja.

Radi se o prostorima gdje će boraviti djeca i gosp. Andrijana, te sve treba krenuti iz nule. To iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinji, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, popravku krova, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacije, radovima knaufa, krov treba napraviti i popraviti, zidovi su svi šupli iz vana i iz nutra, treba napraviti wc i sve ostale radove. Početak radova je dogovoren, a od svih majstora koji su redom nabrajali što sve treba zavrtilo nam se u glavi. Uglavnom, cijela kuća iz vana i iz nutra je u jako jako lošem stanju i sve treba detaljno napraviti kako bi djeca mogla tu živjeti sa majkom.

Zato molimo pomozite financijski koliko tko može i platiti ćemo tvrtke koje će krenuti s radovima.

Kada se kuća detaljno obnovi iz nutra i iz vana, naprave sobe za djecu i majku, kuhinja, napravi vanjska fasada cijele kuće, krov, unutarnji radovi i sve ostalo, onda će trebati kupiti peć, krevete za sobe, stol, frižider, drva za ogrjev i ostalo. Pa ovom prilikom prikupljamo financijsku pomoć i za to, jer trenutno dok traju radovi nemaju kamo s time, nego će se kupiti po završetku svih radova.

Organizatori akcije sukladno zamolbe obitelji Matijević, odnosno punomoći/suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2, Zadar, broj: OV-245/2023, preporuke Župnika Don Ivana Rončevića, Ministarstva i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA

Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS.
Ivekovićeva ulica 35. Zagreb.
OIB: 47407637610.
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA. Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.
Registarski broj: 21011908.
Upisano u Ministarstvu Pravosuđa i Uprave RH.
WhatsApp kontakt: 091 614 8399. Samo WhatsApp.
Email: [email protected] ili [email protected].

ZAMOLBA ZA OBITELJ MATIJEVIĆ – DETALJNI OPIS

Zamolba za pomoć za teško bolesnu samohranu majku petero maloljetne djece iz Škabrnje pokraj Zadra, čiji zakoniti suprug i otac djece je nažalost preminuo 2021 od teške bolesti, odnosno četvrti jaki moždani udar ga je nažalost ubio. Suprug ove samohrane majke i otac njihove petero djece bio je Hrvatski Branitelj i proživio strahote. Za ovu obitelj pismenu i usmenu preporuku dali su Župnik Don Ivan Rončević – Župnik u Škabrnji, Hrvatski Zavod za socijalni rad Zadar, Hrvatski Branitelji Dalmacije, Ministarstva, Hrvatska Udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba i General Ante Gotovina, a podržali su nas brojni mediji i stranice koji su se osobno uvjerili u istinitost svega napisanog.

Najstarija kćer Nikolina 15 godina nije na slici, jer je u to vrijeme bila u školi.

Gosp. Andrijana trebala je imati još jedno dijete sa istim suprugom, a dijete je nažalost umrlo. Ova dječica zaslužuju pomoć svih nas. Školarci su i u školi su unatoč teškim uvjetima uspješni i imaju dobre ocjene i pohvale. Malena Magdalena namlađa kćer u 2 razredu Osnovne škole zaželjela je rajf za kosu i skromno sramno zaželjela ako može ono što vole djevojčice njene dobi, nije precizirala što, već navela što dragi dobri ljudi daju. Pa si svi možemo misliti koliko je ova obitelj skromna.

Tako smo mi obišli obitelj i proveli s njima lijepe dane. Nakon što smo mi pokrenuli ovako veliku akciju, obitelj Matijević obišli su brojni novinari iz raznih medija, Hrvatski Zavod za socijalni rad, Hrvatski Branitelji Dalmacije, General Ante Gotovina, Ministarstva i svi se uvjerili u istinitost svega navedenog. U svakodnevnom smo kontaktu s obitelji Matijević gosp. Andrijanom, Župnikom Don Ivanom Rončevićem, Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, brojnim medijima, Ministarstvima, Hrvatskim Crvenim Križem i mnogim drugima. A obitelj Matijević često obilazimo i brinemo o njima i svim njihovim potrebama.

Isto tako imaju predivnog Župnika DON Ivana Rončevića iz Župe Uznesenja BDM u Škabrnji, koji je dana 08.09.2023 bez ikakvog problema radosno dao preporuku za pomoć ovoj obitelji, a koji nam je rekao i napisao da za navedenu obitelj osobno jamči o teškoj situaciji i potrebi za pomoć.

Kontaktirali smo Hrvatski Zavod za socijalni rad, bivši Centar za socijalnu skrb, koji nam je potvrdio teške uvjete obitelji i potrebu za pomoć.

Svakodnevno smo u kontaktu sa Župnikom Don Ivanom Rončevićem, obitelji Matijević gosp. Andrijanom, Ministarstvima, medijima i mnogim drugima, koji su svakodnevno upoznati sa rezultatom prikupljanja pomoći.

Ova divna, skromna i pristojna djeca ostali su bez oca 2021 godine kada je njihov otac preminuo od teške bolesti četvrtog jakog moždanog udara. Uče u malom prostoru svi zajedno punom vlage, gljivica i u crnim zidovima punim rupa.

Od Zadra su udaljeni oko 18km i nemaju povezanost s Gradom zbog jako lošeg javnog prijevoza.

Primaju pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete i naveo da im je pomoć žurno potrebna.

Gosp. Andrijana, samohrana majka, ne može raditi zbog toga što sama brine o petero maloljetne djece školaraca koji putuju u školu i zbog teških bolesti koje ima, a koje je potvrdila liječnica gosp. Andrijane. Pije lijekove koje mora nadoplatiti.

Pokojni suprug gosp. Andrijane po imenu Vinko i gosp. Andrijana imaju petero djece i to: Nikolina 15 godina, Ivona 13 godina, Monika 11 godina, Andrija 10 godina i Magdalena 7 godina.

Žive u jako teškim i nehumanim uvjetima, u prostoru punom vlage, gljivica te šuplim i crnim zidovima, te takvi uvjeti nisu za život ove lijepe male pametne djece, koja unatoč ismijavanju vršnjaka uspješno uče i završavaju školu, a još ktome u školu putuju autobusom.

Obitelj nam se javila za pomoć po preporuci Župnika i Centra za socijalnu skrb, a vidjeli su nas i u medijima te zamolili za pomoć, jer više tako dalje ne mogu. Hrane nemaju, imaju dugovanja, djeca nemaju osnovne stvari, zidovi su crni, puni rupa i gljivica, žive u malenom prostoru, a želja im je da napokon žive život dostojno čovjeka i da nisu gladni.

Na naše pitanje što bi im sve bilo potrebno, gosp. Andrijana Matijević navodi: gosp. Andrijana Matijević i njena djeca bili bi presretni i život bi im se promijenio na bolje kada bi uredili kuću iz vana i iz nutra, a malena Magdalena koja ima 7 godina navela je nama i raznim medijima da će se jako veseliti kada se kuća uredi, dalje im je potrebna hrana, higijenske potrepštine, peć na drva, drva za ogrjev oko 8 – 10 metara, kučanske aparate, mobitel – jer djeca daleko putuju u školu pa da se mogu javiti. Gosp. Andrijana je zamolila ako se može naći netko tko je voljan pomoći za Laptop za najstariju kćer Nikolinu 15 godina, koja je 1 razred srednje škole i hitno joj je potreban Laptop, jer pohađa gimnaziju.

Sve ovo možete poslati nama na adresu: HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA, skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Ivekovićeva ulica 35, Zagreb 10000, ili nam osobno donijeti uz prethodnu najavu na WhatsApp kontakt: 091 614 8399., molimo javite se na WhatsApp zbog prevelikog broja poziva i ne stignemo se svima odmah javiti, email: [email protected] ili [email protected].

Obitelj Matijević stalno obilazimo i donosimo im sve što se prikupi.

Pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje:

Sukladno punomoći ovjerenoj kod Javnog Bilježnika Josipa Zubčić iz Zadra, Polačišće 2, Zadar, broj: OV-245/2023 od 08.09.2023 koju je ovjerila gosp. Andrijana Matijević, pismene i usmene preporuke Svećenika Don Ivana Rončevića, Ministarstva i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, pomoć za obitelj Matijević na zamolbu iste možete izvršiti na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d., IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.

Gosp. Andrijana Matijević sa suznim očima moli vašu pomoć.

HVALA SVIMA OD SRCA.

Organizatori akcije sukladno zamolbe obitelji Matijević, odnosno punomoći/suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika, preporuke Župnika Don Ivana Rončevića, Ministarstva i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA

Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS.
Ivekovićeva ulica 35. Zagreb.
OIB: 47407637610.
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA. Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba.
Registarski broj: 21011908.
Upisano u Ministarstvu Pravosuđa i Uprave RH.
WhatsApp kontakt: 091 614 8399. Samo WhatsApp.
Email: [email protected] ili [email protected].

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj je povećati razinu znanja i svijesti o posljedicama zlouporabe Interneta i društvenih mreža te pridonijeti općoj sigurnosti djece

Web detektivi – djeca obučena za prepoznavanje i prijavljivanje neprimjerenog sadržaja na Internetu

Policijski službenici za prevenciju, Policijske uprave osječko-baranjske, su sa stručnjacima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek (Centar za sigurniji Više…

Proizvodi ponosno nose oznaku „ŽIVJETI ZDRAVO“ što znači da imaju jako nizak udio, ili uopće nemaju soli te su vrijedan izvor proteina i vitamina D koji pridonosi zdravlju kostiju i zubi, osigurava konstantnu koncentraciju kalcija i fosfata u tijelu, važnih za razvoj djece i odraslih, a služi i za održavanje normalne funkcije mišića i živčanog sustava

PP Orahovica ugostila ravnatelje osnovnih škola Virovitičko-podravske županije: Zdrave se navike uče od najranije dobi

Najveći proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u Hrvatskoj i regiji, PP Orahovica, ugostio je 19 ravnatelja osnovnih škola Virovitičko-podravske županije Više…

Sva djeca u Republici Hrvatskoj danas će dobiti školski obrok. Još uvijek ima puno dilema i razgovara o tome na koji način i kako provesti projekt u cijelosti, ali smo uvjereni da će ravnatelji moći realizirati prehranu u školama

Nakon Osječko-baranjske županije, u cijeloj Hrvatskoj besplatan školski obrok za osnovnoškolce

S prvim danom školske godine u 2023. godini započeo je i nacionalni projekt besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce. Ministarstvo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?