SPORT

AKOSI Vinkovci: Pet medalja na državnim prvenstvima i dva državna rekorda!

Atletski klub osoba s invaliditetom postiže zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni!

    Objavljeno 02.11.2020
    Ivona Amidžić

    Atletski klub osoba s invaliditetom postiže zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni. Ove godine članovi kuba osvojili su pet medalja na državnim prvenstvima uz postavljena dva državna rekorda.

    Zbog epidemiološke situacije, specifičnosti cijele godine i manjka natjecanja klub je pokrenuo atletsku ligu za osobe s invaliditetom.

    Liga se sastojala od tri kola na kojem su se svi članovi natjecali u disciplinama bacanja koplja i kugle. Rezultati su se bodovali prema RAZA tablicama (međunarodnim svjetskim tablicama) te nakon tri kola dobili smo i prve pobjednike lige. Prvo kolo lige održano je 5. rujna, drugo kolo 18. rujna dok je završno treće kolo lige održano 31. listopada. Sva tri kola održala su se na atletskom borilištu u Vinkovcima.

    “Usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih mjera, uspjeli smo u našem naumu da naši članovi kluba zadrže kontinuitet treniranja i natjecateljskih rezultata. Iako liga nije službeno natjecanje iz kalendara nacionalnog saveza, naši sportaši pokazali su veliku zainteresiranost te ova liga svakako ima potencijal za nastavak u idućoj godini”, izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

    Nakon održana tri kola, poredak je bio slijedeći:

    1. Eva Blažević
    2. Marin Županović
    3. Ivana Purkić
    4. Tomislav Šarac
    5. Marin Lozić
    6. Toma Žoldin
    7. Martina Đukić
    8. Domagoj Barinić
    9. Ivan Perša
    10. Danijel Varvodić

    “Ovim putem čestitam svima na ostvarenim rezultatima koji su bili iznad očekivanog. Čeka nas dosta rada u narednom periodu gdje ćemo raditi na usavršavanju tehnike kako bi spremno dočekali iduću natjecateljsku godinu”, izjavio je trener Bruno Ter.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

    Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

    AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, od kojih su bile 3 zlatne te po 4 srebrne i brončane

    AK Slavonija Žito – Iz Čakovca se vratili s 11 medalja

    Vrlo je zanimljivo bilo pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u Čakovcu. AK Slavonija Žito se može pohvaliti s 11 osvojenih medalja, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!