CRNA KRONIKA

Alkohol kumovao prometnim nesrećama u zadnja 24 sata

Četiri prometne nesreće i sve kao rezultat alkoholiziranosti vozača. Policija za vikend najavljuje pojačane mjere! Vozači oprez!

  Objavljeno 04.08.2022
  Petar Tauković

  ALKOHOLIZIRANI VOZAČI SKRIVILI PROMETNE NESREĆE

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, a u jednoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. U 3 prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

  Na području Osijeka i Đakova evidentirali smo po dvije prometne nesreće.

  U 15 sati, u Đakovu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 65-godišnjak je zbog nepropisnog obilaženja udario u parkirani osobni automobil. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,82 promila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

   

  Oko 21 sat u Đakovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozaču osobnog automobila 37-godišnjaku iz Budrovaca evidentirana je prisutnost alkohola od 0,90 promila alkohola u krvi.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

   

  Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali jednog vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

  Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,10 sati u Osijeku kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,91 promila alkohola u krvi.

  U 00,15 sati u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnjak. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,74 promila alkohola u krvi.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

  ZA VIKEND POJAČANE MJERE – VOZAČI OPREZ!

  U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su povezani s izazivanjem prometnih nesreća.

  Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Rekorder u promilima je bio vozač iz Đakova, napuhao je 2,65 promila i smješten je u prostoriju za otrežnjenje a jedan je pijan vozio i na romobilu, kazna, 500 kuna!

  Tijekom vikenda čak 212 prometnih prekršaja!

  TIJEKOM VIKENDA UTVRĐENO 212 PROMETNIH PREKRŠAJA Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali Više…

  Ne znamo je li to radi "vruće nervoze" ili je ipak i alkohol i vrućina ali ovog vikenda je bio zaista veliki broj prometnih prekršaja

  Žestoko u prometu preko vikenda, utvrđeno 253 prometna prekršaja!

  Tijekom vikenda, na području Policijske uprave osječko baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 39 vozača osobnog automobila i Više…

  U vremenu od 8. do 10. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali 29 vozača osobnih automobila i 7 vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola - rekorder s 4,09 promila!

  Tijekom vikenda u prometu evidentirano 36 alkoholiziranih vozača

  Osim alkohola evidentiran je još 341 prekršaj od kojih je 249 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Jučer je u Kopačkom ritu došlo do novog požara, na terenu je bilo devet postrojbi dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka...

  Nova borba osječkih vatrogasaca s požarom

  55-godišnji švercer iz Budrovaca kod Đakova uhićen je zbog duhana kojeg je prevozio u prtljažniku osobnog automobila...

  Nastavljaju “padati” šverceri duhana – policija uhitila još jednog

  Požar koji se dogodio u utorak u Fruškogorskoj ulici u GČ Retfala, cijeloj obitelji oduzeo je sve što su imali

  Požar obitelj iz Retfale ostavio bez svega što su imali!