CRNA KRONIKA

Alkohol kumovao prometnim nesrećama u zadnja 24 sata

Četiri prometne nesreće i sve kao rezultat alkoholiziranosti vozača. Policija za vikend najavljuje pojačane mjere! Vozači oprez!

    Objavljeno 04.08.2022
    Petar Tauković

    ALKOHOLIZIRANI VOZAČI SKRIVILI PROMETNE NESREĆE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, a u jednoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. U 3 prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

    Na području Osijeka i Đakova evidentirali smo po dvije prometne nesreće.

    U 15 sati, u Đakovu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 65-godišnjak je zbog nepropisnog obilaženja udario u parkirani osobni automobil. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,82 promila alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

     

    Oko 21 sat u Đakovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozaču osobnog automobila 37-godišnjaku iz Budrovaca evidentirana je prisutnost alkohola od 0,90 promila alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

     

    Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali jednog vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,10 sati u Osijeku kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,91 promila alkohola u krvi.

    U 00,15 sati u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnjak. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,74 promila alkohola u krvi.

    Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

    ZA VIKEND POJAČANE MJERE – VOZAČI OPREZ!

    U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su povezani s izazivanjem prometnih nesreća.

    Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je čak 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

    Rezultati vikend-akcije prometne policije

    Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu