CRNA KRONIKA

“Alkoholni vikend” na slavonskim prometnicama

Ovaj vikend je bio malo razuzdan, osim alkohola evidentirano je još 139 prekršaja od kojih 30 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 5 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 64 ostala prekršaja

    Objavljeno 12.12.2022
    Matija Ivanković

    U razdoblju od 09. do 11. prosinca 2022. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 24 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

    U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 139 prekršaja od kojih 30 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 5 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 64 ostala prekršaja.

    Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 11. prosinca 2022. godine u 02,45 sati u Đakovu, kada je nadzoru prometa zatečen 46-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,87 g/kg alkohola u krvi.

    Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Dana 09. prosinca 2022. godine u 22,30 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Europska avenija i Zagrebačka dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Kod 30-godišnjaka iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom i na pješačkom prijelazu nije propustio pješaka već je udario vozilom u njega, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,23 g/kg. Alkoholizirani vozač smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.500 kuna.

    Dana 09. prosinca 2022. godine u 19,15 sati u Vardarcu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 52-godišnjaka iz Vardarca, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed nepropisnog skretanja sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,53 g/kg. Isti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Dana 10. prosinca 2022. godine u 01,30 sati u Čemincu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 29-godišnjaka iz Topolja, koji je upravljao osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,35 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

    Dana 10. prosinca 2022. godine u 09,56 sati u Zmajevcu, u nadzoru prometa zatečen je 57-godišnjak iz Zmajevca, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,54 g/kg. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

    Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Dana 11. prosinca 2022. godine u 02,30 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zatečen je 29-godišnjiak iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Smješten je u posebnu prostoriju.

    Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

    Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi

    Danas oko 7.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Našice pokušali su realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku Više…

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 30. travnja 41-godišnjaku putem SMS-a poslao link lažne stranice dostavne službe u koji je upisao svoje osobne podatke i podatke bankovne kartice nakon čega je s njegovog računa skinut iznos veći od 1.200 eura.

    Netko vam pošalje link putem SMS poruke i vi uplatite tisuće eura!? Pa zar je to moguće?

    Počinitelj je tijekom listopada 2023. godine stupio u kontakt s 33-godišnjakinjom te joj predložio ulaganja putem Interneta kako bi zaradila. Putem interneta je napravila nekoliko uplata, a ukupno 4500 eura...

    Otkriven prevarant

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta