KULTURA

American Corner Gisko korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA

Radi se o suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu

Objavljeno 22.05.2020
Ivona Amidžić

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA.

eLibraryUSA zbirka je izvora iz Sjedinjenih Američkih Država, koja objedinjuje kvalitetni dnevni tisak, časopise, znanstvene članke, knjige, disertacije te nagrađivane filmove i videa.

Izvori koje zbirka uključuje jesu:

  • PressReader
    Čitajte popularne novine i časopise iz cijeloga svijeta u formatu koji je jednostavan za pretraživanje i korištenje. Neki od dostupnih jesu Forbes, Guardian, Vogue, Washington Post, ali i Večernji list i 24sata.
  • Flipster
    Pristupajte najnovijim brojevima američkih časopisa, koji uključuju naslove poput National Geographica, Entrepreneura, Wireda, Fast Companyja te časopisa Popular Science.
  • Gale Academic OneFile
    Izvrstan izvor za učenike i nastavnike – dostupno je ukupno 8.000 znanstvenih članaka, koje je moguće pretraživati po temama.
  • JSTOR
    JSTOR je baza podataka usmjerena na izvore s područja društvenih znanosti, povijesti i ekonomije.
  • ProQuest Dissertations & Theses Database
    ProQuest okuplja milijun i pol disertacija i diplomskih radova studenata u preko 700 sveučilišta svijeta.
  • Gale In Context: Middle School
    Gale In Context omogućava čitanje i pretraživanje bilo koje teme u preko 1.000 novina, časopisa i znanstvenih članaka, a namijenjen je prvenstveno učenicima viših razreda osnovne škole.
  • Gale in Context: Opposing Viewpoints
    Saznajte mišljenja i stavove stručnjaka o kontroverznim i debatnim temama te pročitajte članke o tim temama u tisućama novina i časopisa.
  • Digital Literacy
    Baza podataka o digitalnoj pismenosti uključuje način kako stvoriti podcast, kampanju društvenih medija, multimedijalnu prezentaciju, ali i brojne druge digitalne projekte.
  • Kanopy
    Gledajte uživo preko stotinu dokumentaraca koji istražuju inspirativne i zanimljive suvremene teme SAD-a

Zbirci je moguće pristupiti isključivo s korisničkim imenom i zaporkom, koju zainteresirani korisnici mogu zatražiti putem e-pošte ili Facebook stranice American Cornera Osijek.

Više informacija može se dobiti na broj telefona American Corner GISKO.

foto: Gisko

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zbornik "Hrvatska izvan domovine V", objavljen u nakladi Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, donosi 77 radova predstavljenih na Petom Hrvatskom iseljeničkom kongresu

American Corner – Predstavljanje zbornika radova “Hrvatska izvan domovine V”

Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u četvrtak, 14. ožujka 2024. s početkom u 17.30 Više…

Svemir je oduvijek bio tajnovit i misteriozan te je kao takav bio predmetom interesa ljudskog roda još u antičkom dobu. Veliki poticaj za njegovo veće istraživanje nastao je u književnim djelima ranih pisaca znanstvene fantastike

Izložba “Dizajn svemirskog doba: narančasto, zaobljeno i plastično”

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, u izložbenim aulama u prizemlju i Više…

Knjiga "Presložite životne ladice" svojevrstan je psihološki savjetnik. Pomaže čitatelju prebroditi osobne, obiteljske i ine krize.

Predstavljanje knjige “Presložite životne ladice”

U organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, u petak, 25. studenoga 2022. godine s početkom u 18.00 sati održat će Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black