KULTURA

“Ana, njezine najbolje namjere” – drama u koprodukciji KC Osijek i kazališta Oberon

Zbog pridržavanja aktualnih epidemioloških mjera, ograničen je broj gledatelja zbog čega je obvezna rezervacija karata

    Objavljeno 05.05.2021
    Darija Kovačić

    U koprodukciji Kulturnog centra Osijek i kazališta Oberon iz Koprivnice nastala je nova predstava “Ana, njezine najbolje namjere”. Stvorena je iz motiva autobiografskih romana Ingmara Bergmana – “Rođeni u nedjelju”, “Razgovori u četiri oka”, “Najbolje namjere” i autobiografije “Moj život”. Djela govore o Bergmanovu ocu i majci, njegovoj obitelji, a njegova djela su ujedno bila inspiracija za ovu dramu.

    Drama govori o Ani i Henriku, ženi i mužu koji pokušavaju očuvati svoju ljubav koja se potrošila u dvije godine braka. Priča o dvoje ljudi koji pokušavaju živjeti zajedno isprepletena ljubavlju, nasiljem i lažima prema djeci i njima međusobno.

    Ana želi imati svoj život i pokušava se izvući iz zadanih okvira koje diktiraju obitelj, okolina i suprug. Svome suprugu otkriva kako ga je prevarila s mlađim muškarcem i tako bježi u preljub. Nakon toga se Henrik lomi i počinje kontrolirati Anu kako bi je zadržao za sebe.

    Tekst i režiju potpisuje Damir Mađarić, a glume Maja Lučić i Vjekoslav Janković.

    PREMIJERA

    Kulturni centar Osijek – mala dvorana

    07.05.2021. u 20:00 H

    08.05.2021. u 20:00 H

    Na premijere se može doći isključivo uz dobivenu pozivnicu, a već od sljedećeg tjedna otvorena je i za javnost kupnjom ulaznice od 20,00 kuna.

    DATUMI PREDSTAVA

    Kulturni centar Osijek – mala dvorana

    1. svibnja 2021. (srijeda) / 20:00 H
    2. svibnja 2021. (četvrtak) / 20:00 H

    Ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom (od ponedjeljka od petka) u Kulturnom centru Osijek od 08:00 do 15:00 sati ili sat vremena prije početka predstave. Za rezervacije i dodatne informacije možete se obratiti putem e-mail adrese: [email protected] ili telefonom 031/658-360. Cijena karte je 20,00 kuna.

    Zbog pridržavanja aktualnih epidemioloških mjera, ograničen je broj gledatelja zbog čega je obvezna rezervacija karata.

    Foto: KC Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

    Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku

    „Šumska kraljica“ plemenita je priča iz narodne tradicije i ima sedam prizora. Likovi koji se pojavljuju u njoj su: djevojčica Više…

    Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

    Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!

    KLAP KLAP poziva osobe koje vole ili će tek zavoljeti kazalište da im se pridruže u dosadašnjim i novim aktivnostima Više…

    Predstava Baka ima dečka popularna je i posjećena od velikog broja gledatelja na razini Hrvatske posljednjih mjeseci, a u našoj će ju organizaciji gledatelji prvi puta imati prilike pogledati besplatno.

    Komedija Baka ima dečka u Centru za kulturu Čepin

    U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova