CRNA KRONIKA

Analizama je otkriveno što je zapravo sumnjiva tvar na osječkim ulicama!

Grad Osijek i policija su uputili na ispitivanje uzorke nepoznate tvari koju je tvrtka Vetam, po dojavama građana koji su izrazili sumnju u otrovnu tvar, prikupljala na velikom broju lokacija u gradu Osijeku

  Objavljeno 20.03.2018
  Nikolina Ćosić

  Uzorci prikupljani na osječkim ulicama poslani su na različita testiranja a u Centaru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli.

  Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar koja je izuzimana po dojavama građana otrovna tvar, navode u policiji.

  Ured gradonačelnika također je poslao priopćenje u koje se navodi:

  Toksikološki nalaz – kristalični uzorak
  Grad Osijek uputio je na ispitivanje uzorke nepoznate tvari koju je tvrtka Vetam, po dojavama građana koji su izrazili sumnju u otrovnu tvar, prikupljala na velikom broju lokacija u gradu Osijeku u razdoblju od 16. do 18. ožujka 2018. godine. Analizu je izvršila tvrtka Croatiakontrola d.o.o. za kontrolu robe u Zagrebu, na pet dostavljenih uzoraka. Analiza je završena 20. ožujka.

  Ispitivanje se odnosilo na prisutnost potencijalno opasnih supstanci – pesticida, teških metala i nemetala. Rezultati analize svih pet uzoraka pokazuju da u istima nema prisutnosti pesticida, dok je prisutnost teških metala i nemetala bez ikakvog utjecaja na toplokrvne životinje, odnosno u zdravstveno potpuno sigurnim granicama.

  Patološki nalaz  – uginuli golubovi
  Veterinarska stanica Osijek uputila je na analizu tijela uginulih golubova prikupljenih u širem središtu grada Osijeka u razdoblju od 15. do 17. ožujka 2018. godine. Po upitu Grada Osijeka izvjestili su da je na Institutu za peradarstvo u Zagrebu izvršena patološka analiza na zaraznu bolest influenzu, te da je rezultat negativan. Uginule ptice poslane su na dalju toksikološku analizu u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu čiji se rezultat očekuje.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Policijsko izvješće u kratkim crtama donosi obavijest o ponovno zabilježenoj krađi, prometnoj nesreći i najavu pojačane mjere s naglaskom na bicikliste, motocikliste i vozače mopeda

  Policija za danas: krađe, pijani vozači i najava akcije

  Svi su na vrijeme zbrinuti, dobili su vode i šećera kako bi se oporavili, a liječničkim timovima pomagali su dežurni redari, policajci i vatrogasci

  Zagreb: Hitna pomoć 500 puta pružila pomoć kolabiranim navijačima

  Bicikl vrijednosti više tisuća kuna ukraden je u Huttlerovoj ... Pazite na bicikle!

  UKRADEN BICIKL – Vraća li se trend krađe bicikala??