CRNA KRONIKA

Analizama je otkriveno što je zapravo sumnjiva tvar na osječkim ulicama!

Grad Osijek i policija su uputili na ispitivanje uzorke nepoznate tvari koju je tvrtka Vetam, po dojavama građana koji su izrazili sumnju u otrovnu tvar, prikupljala na velikom broju lokacija u gradu Osijeku

    Objavljeno 20.03.2018
    Nikolina Ćosić

    Uzorci prikupljani na osječkim ulicama poslani su na različita testiranja a u Centaru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli.

    Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar koja je izuzimana po dojavama građana otrovna tvar, navode u policiji.

    Ured gradonačelnika također je poslao priopćenje u koje se navodi:

    Toksikološki nalaz – kristalični uzorak
    Grad Osijek uputio je na ispitivanje uzorke nepoznate tvari koju je tvrtka Vetam, po dojavama građana koji su izrazili sumnju u otrovnu tvar, prikupljala na velikom broju lokacija u gradu Osijeku u razdoblju od 16. do 18. ožujka 2018. godine. Analizu je izvršila tvrtka Croatiakontrola d.o.o. za kontrolu robe u Zagrebu, na pet dostavljenih uzoraka. Analiza je završena 20. ožujka.

    Ispitivanje se odnosilo na prisutnost potencijalno opasnih supstanci – pesticida, teških metala i nemetala. Rezultati analize svih pet uzoraka pokazuju da u istima nema prisutnosti pesticida, dok je prisutnost teških metala i nemetala bez ikakvog utjecaja na toplokrvne životinje, odnosno u zdravstveno potpuno sigurnim granicama.

    Patološki nalaz  – uginuli golubovi
    Veterinarska stanica Osijek uputila je na analizu tijela uginulih golubova prikupljenih u širem središtu grada Osijeka u razdoblju od 15. do 17. ožujka 2018. godine. Po upitu Grada Osijeka izvjestili su da je na Institutu za peradarstvo u Zagrebu izvršena patološka analiza na zaraznu bolest influenzu, te da je rezultat negativan. Uginule ptice poslane su na dalju toksikološku analizu u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu čiji se rezultat očekuje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila