KULTURA

(Anti)valentinovo, Oskarovci i poezija u kinu Urania

Ne propustite još jedan nezaboravan tjedan u kinu Urania

Objavljeno 11.02.2020
Mirela Belaj

U susret Valentinovu, u četvrtak 13. veljače 2020. s početkom u 20 sati ne propustite neobičnu predstavu, kao svojevrsnu večer glazbe i poezije. Kao da sam te sanjao savršeno je sastavljen kolaž od pjesama najvećih domaćih i svjetskih pjesnika i kompozicija eminentnih kompozitora. Protogonoisti Kristina i Vladan Savić, u pratnji pijanista Uroša Rankovića, koristeći formu monologa govore i pjevaju stihove velikana poezije poput Konstantina SimolovaDesanke MaksimovićJacquesa PrevertaDuška TrifunovićaArsena DedićaVite NikolićaĐorđa Balaševića. U modernom vremenu masovne digitalizacije i komunikacije putem društvenih mreža, često zaboravljamo na čiste emocije i izražavanje istih. Balade u originalno adaptiranom aranžmanu izvodi Kristina Savić, čije živo pjevanje dominira predstavom i vraća publiku u zaboravljeno vrijeme romantike. Ulaznice su u prodaji na blagajni kina.

Na samo Valentinovo u petak 14.2. u Uraniji nas očekuje sasvim drugačija priča: (Anti)Valentine’s Day na program donosi sve samo ne ljubav. U nedjelju je završila i ovogodišnja dodjela prestižne nagrade Akademije- Oscar i svi još uvijek pričaju o dobitnicima. Stoga, ne propustite priliku pogledati spektakl o Prvom svjetskom ratu 1917 i apsolutnog ovogodišnjeg pobjednika Parazit (koji prikazujemo u Kino klubu, ali i velikoj dvorani). Ne propustite pogledati Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn (ovaj put bez Jokera),  premijerno ekološko-pravnu dramu Mutne vode, temeljenu na istinitoj priči film i još jedan genijalan film redatelja Parazita Joon-ho Bonga Majka koji pokazuje koliko je neizmjerna i nepokolebljiva majčinska ljubav prema te što je sve žena sposobna učiniti za svoje dijete (Kino klub).

Komičari SplickeScene se vraćaju u Osijek! Nakon premijernog rasprodanog nastupa u petak 21. listopada s početkom u 20 h ovaj put stižu s potpuno novim show-om, tematskom stand-up predstavom Mi muškarci, vi žene. Kakve su ih sve romantične i manje romantične zavrzlame snašle i kako su se sve pokušavali izvući, ispričat će vam pripadnici, kad su u pitanju muško-ženski odnosi, slabijeg spola, Tomislav PrimoracJosip ŠkiljoIvica Lazaneo i Ante Travizi. Cijena ulaznice iznosi 50 kn u pretprodaji, a 60 na dan predstave.

Povodom 8. marta dovodimo vam The Men Show – stand up predstavu koja je odgovorna za bezbroj upala trbušnih mišića. Četvorica mladića, jedan samac, jedan zaručen, jedan svježe oženjen i jedan oženjen sa djetetom, njih četvorica jedva čekaju ovu priliku da i oni napokon dođu do riječi. Oni su Tin SedlarMarko DejanovićTihomir Paravina i Goran Vinčić, a pričat će o ženama i životu sa ženama, seksu i manjku seksa te svima ostalim “čarima” muško ženskog suživota. Savršena je ovo predstava za muškarce koji žele čuti ono što misle, a bed im je reći i za žene koje zanima kako radi muški mozak.

Ulaznice za sve navedene predstave je potrebno unaprijed rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati animirano-igrani hit Sonic super jež i dramu Mutne vode, a na programu i dalje ostaju DC hit akcija Birds of Prey, drame 1917 i Male žene, akcijski krimić Gospoda, animirana i sinkronizirana Polarna avantura te drame južnokorejskog oskarovca Joon-ho Bonga Parazit i Majka u Kino klubu.

Sonic: Super jež temeljen je na megapopularnoj igrici o plavom ježu sa supermoćima. U filmu pratimo Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji ljudski prijatelj – lokalni policajac Tom. Najveću nepriliku stvara im zločesti doktor Robotnik (Jim Carrey) koji pokušava uloviti Sonica kako bi od njega ukrao supermoći i zavladao svijetom.

Od redatelja Guya Ritchieja dolazi nova sofisticirana akcijska komedija s velikim filmskim zvijezdama – Gospoda. Mickey je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.

Male žene je priča o četiri žene koje se bore za vlastiti životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je vječna i bezvremenska. Vrijednosti koje su u njih usađene pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

Ne propustite pogledati sinkroniziranu i animiranu Polarnu avanturu. Arktička lisica Swifty sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vrijedan uloge, Swifty se pretvara u pravog junaka te će uz pomoć svojih prijatelja spasiti svijet od Walrusa.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek