OSJEČANI

Anušić opovrgava lažne vrijesti: “Ne postoji žarište virusa u KBC-u Osijek”

Kroz punktove na ulazima u županiju u posljednja 24 sata propustili smo 664 vozila sa 791 putnikom s valjanom propusnicom

Objavljeno 26.03.2020
Ivona Amidžić

Na presici Osječko-baranjske županije novinarima se prvo obratio župan Ivan Anušić. “U proteklih 24 sata šest novih zaraženih je pozitivno na koronavirus, danas OBŽ ima 32 zaražene osobe. Jučer nas je posjetio ministar Vili Beroš. Komunicirali smo sve aktivnosti koje se trebaju obavljati na prostoru županije”, rekao je.

Opovrgavanje lažnih vijesti – nema žarišta u KBC-u

Istaknuo je ponovni problem s vijestima koje javljaju kako postoji žarište koronavirusa u KBC-u Osijek: “To nije istina. KBC normalno radi. Da postoji žarište OBŽ bi imala 332 zaraženih, a ne 32”.

“Ovaj broj zaraženih smo očekivali, trenutno nema problema, ali problem može nastati ako primijetimo da se građani ne pridržavaju mjera. Samo dvoje ili troje zaraženih mogu svima napraviti ogroman problem. Još jednom pozivam sve na disciplinu”, završio je Anušić.

Ravnatelj KBC-a Zubčić najavio epidemiologa u KBC-u

U Osječko-baranjskoj županiji 32 su uzorka pozitivna na koronavirus, jedan od tih uzoraka je i iz KBC-a.

“Od jučer su tri pacijenta na respiratoru, ali oni su stabilno, nisu u životnoj opasnosti. Klinički epidemiolog, profesor Milas, će svim našim djelatnicima u KBC-u biti na raspolaganju sa svojim savjetima i iskustvom”, rekao je Zubčić.

“Radimo 40 do 60 testova dnevno, u tom smjeru nastavljamo i dalje. Testova i opreme imamo dovoljno. Ako naši djelatnici koji su u dodiru sa zaraženima mogu ostati zdravi možete i vi kao građani”, poručio je gospodin Pančić iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, profesor Kožul, naglasio je kako surađuju s Domom zdravlja te najavio kako će novi tim zamijeniti Hitnu pomoć tako da se testiranja mogu napraviti u kombiju kod pacijenta kod kuće, a da on ne mora dolaziti u bolnicu.

Kretanje je ograničeno

Načelnik PU osječko-baranjske, Ladislav Bece, istaknuo je kako su u proteklih 24 sata zaprimi 15 dojava o kršenju mjera samoizolacije, a u šest slučajeva je to i utvrđeno.

“1.441 osoba je trenutno u samoizolaciji. Što se tiče punktova na ulazima u županiju u posljednja 24 sata smo propustili 664 vozila sa 791 putnikom, a odvratili tri vozila s pet putnika koji nisu imali valjanu dokumentaciju”, dodao je.

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović, rekao je kako se dogodilo nešto što se ne smije dopustiti, a to je blokiranje granica između županija.

“Virovitičko-podravska županija zatvorila je granice između dvije županije što blokira prijevoz robe, pošte i slično, koji zbog toga ne može doći do nas. To se mora urediti.”

“Lov i ribolov je do daljnjega zabranjen, a preispitat ćemo i odluke u vezi zatvaranja tržnice. Mi smo poljoprivredni kraj, naše gospodarstvo ne smije stati. Određenih problema ima, ali sve ih pokušavamo riješiti”, završio je Ivanović.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Studenti ljuti jer i dalje polažu ispite na faksu: "I mi smo ugroženi - na faksu studiraju trudnice, osobe starije životne dobi i osobe s respiratornim bolestima..."

Na osječkom Sveučilištu zaražen student – Fakultet i dalje inzistira na ispitima na fakultetu

Na osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti jedan je student zaražen koronavirusom, ispiti se i dalje održavaju uživo, piše Više…

Radi se o tri lokacije u županiji, umirovljeni nadbiskup Srakić bolestan, nadbiskup Hranić u samoizolaciji

BROJKE RASTU! Ogroman porast broja zaraženih u OBŽ: Od jučer 40 novih oboljelih

Iz Stožera Osječko-baranjske županije javljaju da je od jučer 40 novih pozitivnih osoba u županiji! Radi se o tri lokacije, Više…

U situaciji nestašice zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje, mnogi su stručnjaci pokušavali umanjiti značaj i korisnost maski za lice, što je rezultiralo time da ih sad, kad maski ima dovoljno, građani ne žele nositi

Opasni fenomen: Ljudi ne vjeruju u koronavirus, a maske povezuju s teorijama zavjere kontrole uma

Turbulentna povijest zaštitne maske U ljudskoj povijesti maske za lice koristile su se prvenstveno za skrivanje ili mijenjanje identiteta, ponekad Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane

Još koji sat i tamo smo! Taman je malo zahladilo, jeste li spremni za današnji početak Osječkog ljeta kulture? :D

Veliki program ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture

Pivo se najviše konzumira nekoliko puta tjedno te je njihov broj porastao za 6,3 posto u usporedbi s prethodnim istraživanjem

Svakoga dana 8,8 posto hrvatskih građana popije pivo