POLITIKA

Anušić ostaje župan Osječko-baranjske županije. Radić i Mlinarević u drugom krugu za gradonačelnika Osijeka

Mlinarević: Rezultati i bolji od očekivanih

    Objavljeno 17.05.2021
    Darija Kovačić

    Kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Ivan Anušić izjavio je u nedjelju kako je velika potpora birača u prvom krugu izbora potvrda njegova dosadašnjeg rada, ali i ogromna odgovornost koju neće iznevjeriti.

    Po podacima Županijskog izbornog povjerenstva prikupljenih s 442 biračka mjesta, Anušić je dobio 61,83 posto glasova, a slijedi ga kandidatkinja Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović s 18,69 posto glasova.

    U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Anušić je ocijenio kako je to povijesna potpora birača nekom županu u Osječko-baranjskoj županiji, ali i ogromna odgovornost.

    “Ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata i potvrda da sam dobro radio u protekle čeitiri godine, a to povjerenje sigurno neću iznevjeriti. Više sam nego zadovoljan, a s obzirom da je i Županijska skupština posložena u našu korist, već od sutra krećemo sa nastavkom i završetkom svih započetih projekata”, poručio je Anušić.

     

    Smatra kako je bitno je da će se napokon osigurati sinergijsko djelovanje s Osijekom, koji je ključan za razvoj županije i istoka Hrvatske.

    “Na pomolu je novi način funckoniranja, s novim gradonačelnikom, mladim čovjekom, koji želi pomoći ovome gradu, iz kojega je potekao, i svojim djelovanjem ostaviti trag u gradu”, kazao je.

    Osijek i Osječko-baranjska županija moraju biti predvodnici gospodarskog, društvenog, kulturnog i drugog života na istoku Hrvatske, poručio je Anušić.

    Kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika Ivan Radić koji s 38,69 posto glasova ulazi u drugi krug, izjavio je u nedjelju da je vrlo zadovoljan što su građani prepoznali njegove projekte koje je ponudio u kampanji, jer Osijeku trebaju stabilnost i suradnja, a ne podjele, svađe i inat.

    Prema podatcima prikupljenih s 117 biračkih mjesta,  HDZ-ov Ivan Radić dobio je 38,69 posto glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, osvojio je  19,63 posto  glasova

    U izjavi novinarima u HDZ-ovom Izbornom stožeru Radić je istaknuo kako su u stranci očekivali  da će biti relativni pobjednici, ali da ovakav dobar rezultat nisu očekivali.
    Ističe kako mu je svejedno tko će od protukandidata ići u drugi krug za gradonačelnika Osijeka, a očekuje da se u kampanji za drugi krug, u fer utakmici, sučeliti programe, vizije i timove.

    Radić: Od Osijeka ćemo napraviti slavonsku metropolu

    Nada se da će Osjećani i u drugom krugu prepoznati da je ovo što nudi HDZ potrebno Osijeku da ga se pokrene, a to je nova energija, i da Osijek bude slavonska metropola, što svi priželjkujemo
    Ocijenio je kako je  iznimno bitno što HDZ  ima većinu u Gradskom vijeću (38,45 posto), jer, kako ističe, Osijeku treba stabilnost, a ne podjele, stabilnost i inat.

    Treba nam suradnja, koja će biti bolja ako je Gradsko vijeće stabilno, dodao je Radić.

    Najavio je kako će jedna od prvih stvari koje će napraviti kada preuzme odgovornost za vođenje grada, biti poziv na sastanak svim bivšim živućim osječkim gradonačelnicima, jer smatra da je svatko od njih napravio dobre stvari za grad, a on je spreman poslušati svačiji savjet i iskustvo te tako voditi grad.

    Osječani mogu očekivati da ćemo od Osijeka napraviti slavonsku metropolu, ali za to nam nije dovoljan samo gradski proračun, moramo napraviti iskorak prema državnom proračunu, ali i prema EU fondovima, poručio je Radić.

    Mlinarević: Rezultati i bolji od očekivanih 

    Nezavisni kandidat Berislav Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, izjavio je u svom Izbornom stožeru kako je zadovoljan rezultatima, a s obzirom da se do sada nije bavio politikom, smatra kako su rezultati i bolji od očekivanih.
    Vjerujem da će građani Osijeka nakon ovih rezultata početi promišljati drugačije i da mogu povjerovati i njegovo životno iskustvo te program koji je realan.
    Na upit novinara na koje je zlo mislio da ga treba pobijediti u izjavi nakon izlaznih anketa, Mlinarević je ustvrdio kako je Osijek među zadnjima na svim mogućim ljestvicama, gospodarski, financijski i po zaduženosti.

    “Bez obzira što je mladi lav ili u ovom slučaju mladi vuk, gospodin Radić obukao janjeće krzno, iza njega slijedi čopor vukova i znamo što iza toga slijedi”, izjavio je Mlinarević.

    Nezavisni Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, rekao je i da u drugom krugu izbora za gradonačelnika Osijeka očekuje glasove i lijevih i desnih.

    (Hina)

    Foto: screenshot/arhiva

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Svi su sve znali, izdavali dozvole za rad, provodili inspekcijske nadzore, a Drava International je i dalje nastavila raditi. U cijeloj vertikali (grad, županija, inspektorat) su HDZ-ovci", kaže SDP

    SDP: Potpuno je jasno tko je kriv za eko-katastrofu i vrijeme je da za to preuzmu odgovornost

    Osječko-baranjski i gradski SDp su objavili novo priopćenje vezano za ekološku katastrofu izazvanu požarom u krugu tvrtke Drava international. Priopćenje Više…

    "Osječki gradonačelnik Ivan Radić samoinicijativno je svoj saborski mandat prepustio Goranu Ivanoviću Lacu, a sve kako bi se mogao još više posvetiti odgovornoj funkciji vođenja grada Osijeka"

    Osječki gradonačelnik Ivan Radić više nije saborski zastupnik

    Jučer poslijepodne se na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu sastalo predsjedništvo HDZ-a, a nakon sjednice javnost je o odlukama i Više…

    Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a danas se sastao u Osijeku, a glavna je tema sastanka bila aktualna smjena ministrice Nataše Tramišak

    Anušić: “Ne slažemo se sa smjenom ministrice Tramišak, ali nećemo rušiti HDZ!”

    “Ne podržavamo ovu smjenu, nije bila potrebna, ne vidim razlog zbog čega se to dogodilo, ali Vladu vodi Andrej Plenković Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde