POLITIKA

Anušić ostaje župan Osječko-baranjske županije. Radić i Mlinarević u drugom krugu za gradonačelnika Osijeka

Mlinarević: Rezultati i bolji od očekivanih

  Objavljeno 17.05.2021
  Darija Kovačić

  Kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Ivan Anušić izjavio je u nedjelju kako je velika potpora birača u prvom krugu izbora potvrda njegova dosadašnjeg rada, ali i ogromna odgovornost koju neće iznevjeriti.

  Po podacima Županijskog izbornog povjerenstva prikupljenih s 442 biračka mjesta, Anušić je dobio 61,83 posto glasova, a slijedi ga kandidatkinja Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović s 18,69 posto glasova.

  U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Anušić je ocijenio kako je to povijesna potpora birača nekom županu u Osječko-baranjskoj županiji, ali i ogromna odgovornost.

  “Ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata i potvrda da sam dobro radio u protekle čeitiri godine, a to povjerenje sigurno neću iznevjeriti. Više sam nego zadovoljan, a s obzirom da je i Županijska skupština posložena u našu korist, već od sutra krećemo sa nastavkom i završetkom svih započetih projekata”, poručio je Anušić.

   

  Smatra kako je bitno je da će se napokon osigurati sinergijsko djelovanje s Osijekom, koji je ključan za razvoj županije i istoka Hrvatske.

  “Na pomolu je novi način funckoniranja, s novim gradonačelnikom, mladim čovjekom, koji želi pomoći ovome gradu, iz kojega je potekao, i svojim djelovanjem ostaviti trag u gradu”, kazao je.

  Osijek i Osječko-baranjska županija moraju biti predvodnici gospodarskog, društvenog, kulturnog i drugog života na istoku Hrvatske, poručio je Anušić.

  Kandidat HDZ-a za osječkog gradonačelnika Ivan Radić koji s 38,69 posto glasova ulazi u drugi krug, izjavio je u nedjelju da je vrlo zadovoljan što su građani prepoznali njegove projekte koje je ponudio u kampanji, jer Osijeku trebaju stabilnost i suradnja, a ne podjele, svađe i inat.

  Prema podatcima prikupljenih s 117 biračkih mjesta,  HDZ-ov Ivan Radić dobio je 38,69 posto glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, osvojio je  19,63 posto  glasova

  U izjavi novinarima u HDZ-ovom Izbornom stožeru Radić je istaknuo kako su u stranci očekivali  da će biti relativni pobjednici, ali da ovakav dobar rezultat nisu očekivali.
  Ističe kako mu je svejedno tko će od protukandidata ići u drugi krug za gradonačelnika Osijeka, a očekuje da se u kampanji za drugi krug, u fer utakmici, sučeliti programe, vizije i timove.

  Radić: Od Osijeka ćemo napraviti slavonsku metropolu

  Nada se da će Osjećani i u drugom krugu prepoznati da je ovo što nudi HDZ potrebno Osijeku da ga se pokrene, a to je nova energija, i da Osijek bude slavonska metropola, što svi priželjkujemo
  Ocijenio je kako je  iznimno bitno što HDZ  ima većinu u Gradskom vijeću (38,45 posto), jer, kako ističe, Osijeku treba stabilnost, a ne podjele, stabilnost i inat.

  Treba nam suradnja, koja će biti bolja ako je Gradsko vijeće stabilno, dodao je Radić.

  Najavio je kako će jedna od prvih stvari koje će napraviti kada preuzme odgovornost za vođenje grada, biti poziv na sastanak svim bivšim živućim osječkim gradonačelnicima, jer smatra da je svatko od njih napravio dobre stvari za grad, a on je spreman poslušati svačiji savjet i iskustvo te tako voditi grad.

  Osječani mogu očekivati da ćemo od Osijeka napraviti slavonsku metropolu, ali za to nam nije dovoljan samo gradski proračun, moramo napraviti iskorak prema državnom proračunu, ali i prema EU fondovima, poručio je Radić.

  Mlinarević: Rezultati i bolji od očekivanih 

  Nezavisni kandidat Berislav Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, izjavio je u svom Izbornom stožeru kako je zadovoljan rezultatima, a s obzirom da se do sada nije bavio politikom, smatra kako su rezultati i bolji od očekivanih.
  Vjerujem da će građani Osijeka nakon ovih rezultata početi promišljati drugačije i da mogu povjerovati i njegovo životno iskustvo te program koji je realan.
  Na upit novinara na koje je zlo mislio da ga treba pobijediti u izjavi nakon izlaznih anketa, Mlinarević je ustvrdio kako je Osijek među zadnjima na svim mogućim ljestvicama, gospodarski, financijski i po zaduženosti.

  “Bez obzira što je mladi lav ili u ovom slučaju mladi vuk, gospodin Radić obukao janjeće krzno, iza njega slijedi čopor vukova i znamo što iza toga slijedi”, izjavio je Mlinarević.

  Nezavisni Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, rekao je i da u drugom krugu izbora za gradonačelnika Osijeka očekuje glasove i lijevih i desnih.

  (Hina)

  Foto: screenshot/arhiva

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Svi su sve znali, izdavali dozvole za rad, provodili inspekcijske nadzore, a Drava International je i dalje nastavila raditi. U cijeloj vertikali (grad, županija, inspektorat) su HDZ-ovci", kaže SDP

  SDP: Potpuno je jasno tko je kriv za eko-katastrofu i vrijeme je da za to preuzmu odgovornost

  Osječko-baranjski i gradski SDp su objavili novo priopćenje vezano za ekološku katastrofu izazvanu požarom u krugu tvrtke Drava international. Priopćenje Više…

  "Osječki gradonačelnik Ivan Radić samoinicijativno je svoj saborski mandat prepustio Goranu Ivanoviću Lacu, a sve kako bi se mogao još više posvetiti odgovornoj funkciji vođenja grada Osijeka"

  Osječki gradonačelnik Ivan Radić više nije saborski zastupnik

  Jučer poslijepodne se na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu sastalo predsjedništvo HDZ-a, a nakon sjednice javnost je o odlukama i Više…

  Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a danas se sastao u Osijeku, a glavna je tema sastanka bila aktualna smjena ministrice Nataše Tramišak

  Anušić: “Ne slažemo se sa smjenom ministrice Tramišak, ali nećemo rušiti HDZ!”

  “Ne podržavamo ovu smjenu, nije bila potrebna, ne vidim razlog zbog čega se to dogodilo, ali Vladu vodi Andrej Plenković Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Na vijećničko pitanje o broju upisane djece u vrtiće, gradonačelnik je izvijestio kako je upisano 370 djece više u odnosu na prethodnu pedagošku godinu

  U osječke vrtiće ove će jeseni rekordnih 3611 djece

  Rebalansom je Proračun Osječko-baranjske županije povećan s 250,60 milijuna eura na 293,70 milijuna

  Rebalansom izglasan rekordan Proračun Osječko-baranjske županije

  Ovo mi je prvi posjet prelijepom Osijeku. Za nas je vrlo važno da Francuska Alijansa ostane jaka, omogućujući ljudima u regiji da uče francuski jezik i o francuskoj kulturi – rekao veleposlanik Fieschi

  Francuski veleposlanik Fieschi u nastupnom posjetu Osijeku