SPORT

Atletika: Andrea Ivančević, Ivan Horvat i Sven Cepuš prvaci Balkana

Ivan Horvat, Osječanin, Andrea Ivančević i Sven Cepuš Zagrepčani

    Objavljeno 22.07.2018
    Tea Pakšec

    Mala zemlja, veliki snovi! Hrvatski sport živi svoj san i svuda u svijetu dokazuje koliko kvalitetne sportaše donosi naša zemlja. Tako je bilo i ovog vikenda u Bugarskoj odakle nam se vraćaju naši zlatni olimpijci. Jedno zlatno odličje doći će i u Osijek zahvaljujući našem Ivanu Horvatu koji ponovno dokazuje svoju odličnu formu!

    TRI ZLATA, ŠESTO MJESTO MEĐU 16 REPREZENTACIJA

    Hrvatski atletski olimpijci Andrea Ivančević i Ivan Horvat te mladi reprezentativac Sven Cepuš osvojili su zlatna odličja na Prvenstvu Balkana, koje je u petak i subotu održano u Staroj Zagori u Bugarskoj, a hrvatska reprezentacija je sa tri zlata, dva srebra i pet brončanih odličja osvojila šesto mjesto među 16 reprezentacija.

    Hrvatska rekorderka Andrea Ivančević je do zlata na 100 m prepone došla s finalnim rezultatom 12.93 sekundi, a u istoj utrci je do bronce dotrčala Ivana Lončarek (13.17).

    “Jako sam zadovoljna i sretna s prvim mjestom. Najviše od svega me veseli što sam ovaj rezultat istrčala uoči Europskog prvenstva u Berlinu i što je to odličan pokazatelj za iduće utrke”, izjavila je Andrea Ivančević nakon pobjede.

    Ivanu Horvatu je za zlato u skoku motkom dovoljno bilo preskočiti 5,30 metara, jer nitko od njegovih konkurenata nije uspio preskočiti više od 5,10 metara.

    Juniorski reprezentativac Sven Cepuš je slavio u utrci na 800 metara s novim osobnim rekordom, 1:47.51 minuta, što je prvi put da se spustio ispod granice 1:48.00. Nijedan od konkurenata u Staroj Zagori nije mogao pratiti njegov tempo u finišu.

    Srebrnim odličjima na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana okitili su se Hrvoje Čukman na 400 m prepone sa svojim najboljim rezultatom u sezoni (51.16) i Elija Valentić u skoku motkom (3,80 metara).

    Uz Ivanu Lončarek, brončane medalje u Staroj Zagori osvojili su Paola Borović u troskoku s osobnim rekordom (13,55 metara), Lora Ontl na 3000 m zapreke (11:18.83 minuta), Dino Bošnjak na 3000 metara (8:16.85 minuta) te štafeta 4 x 400 metara (3:09.04 minuta) u sastavu Mateo Parlov, Hrvoje Čukman, David Šalamon i Mateo Kovačić.

    (Hina)

    Tunnel vision

    A post shared by Sven Cepuš (@ceps1) on

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!