ŽIVOT

Audicija za Dječji zbor HPD-a „Lipa“

Kreće druga sezona - Svi dječaci i djevojčice u dobi od 6 do 12 godina mogu doći provjeriti ritam i sluh :D

Objavljeno 27.09.2019
Ivona Amidžić

Nakon brojnih upita građana koji žele svoje dijete upisati u „malu Lipu“, raspisana je audicija za drugu sezonu.

Audicija će se održati u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, s početkom u 19.15 sati u prostorijama „Lipe“, smještenima na 2. katu zgrade Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku (Trg Vatroslava Lisinskog 1, Tvrđa).

Pozivaju se sve zainteresirane djevojčice i dječaci u dobi od 6 do 12 godina kojima će na audiciji, u vedroj i opuštenoj atmosferi primjerenoj njihovome uzrastu, biti provjereni ritam i sluh. Sve dodatne informacije o audiciji pak mogu se dobiti na broj telefona 098/437-468.

Kao što je već poznato, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka, jedan od najtrofejnijih, najdugovječnijih i najpoznatijih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, protekle sezone odlučio se na velik i zanimljiv novitet – osnivanje dječjeg pjevačkog zbora. Njegova je umjetnička voditeljica postala prof. Marijana Matijević, dugogodišnja “lipašica”, vokalna solistica i iskusna dirigentica dječjih zborova.

„Mala Lipa“, kako ju zovemo od milja, privukla je više od 20 članica i članova, a imala je jako uspješnu prvu sezonu, koja je uključivala niz zapaženih samostalnih i zajedničkih nastupa. Nedavno su bili i tzv. pokazni zbor na radionici Zboropjev koju je vodila Marijana Matijević u okviru popularnog osječkog obiteljskog festivala Zemlja bez granica.

Novi dječji zbor upotpunio je sliku „Lipe“ kao višegeneracijskog pjevačkog društva te postao nov i značajan komadić mozaika Osijeka kao grada tradicionalno poznatoga upravo po sjajnim pjevačkim zborovima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Lipašice i lipaši unaprijed se zahvaljuju svim donatorima jer je sudjelovanje u ovakvom svjetskom projektu iznimno važno za promociju Društva, grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske

HPD „Lipa“ traži financijsku potporu za sudjelovanje u gala izvedbi „Requiema“ G. Verdija u Barceloni

Članice i članovi Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka, jednoga od najtrofejnijih i najboljih pjevačkih zborova u Hrvatskoj, ponovno su Više…

Domu za odgoj djece i mladeži Osijek jučer je uručena donacija s Božićnog koncerta HPD-a ''Lipa''. Uz to, na koncertu su po prvi put javno nastupali i članovi Dječjeg zbora ''Lipe''.

Prikupljen i doniran najviši iznos otkada Božićni koncerti ”Lipe” imaju humanitarni karakter

Kao što vam je vjerojatno već poznato, na sam Božić (25. prosinca) u prepunoj crkvi sv. Mihaela u osječkoj Tvrđi Više…

Apsolutna je šteta što vam ne možemo prenijeti zvuk s koncerta, ali svakako fotografiju - rukom i aparatom Dubravke Krmpote ...

Foto: Lipa – Božićni koncert u Crkvi sv. Mihovila

HPD Lipa je i ove godine održala Božićni koncert. Zapjevala je ponajbolja osječka i hrvatska zborska ‘družina’ na sam Božić Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Čestitamo našim mladim sportašima na svim medaljama! Samo tako i dalje!

Mladi kataši/ce KK Hrvatski sokol u Osijek donijeli 5 odličja

Tražimo dodatnih dvoje lega/legica koji će nam pomoći u kreiranju sadržaja na portalu OsijekNews.hr kroz zabavne, aktualne i zanimljive fotke iz grada Osijeka.

Voliš fotkat lega?

Novi datum nije poznat - Provjerite mogućnosti vraćanja kupljenih ulaznica

City Show ODGOĐEN!