SPORT

Barakude fenomenalnom utakmicom otvorile svjetsko prvenstvo

Tucak: "Mislim da smo odigrali jednu briljantnu utakmicu protiv teškog protivnika"

    Objavljeno 15.07.2019
    Ivona Amidžić

    Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je svoj nastup na 18. Svjetskom prvenstvu u vaterpolu odličnom igrom i pobjedom nad Australijom rezultatom 14: 4 (4:1, 2:1, 4:0, 4:2).

    “Mislim da smo odigrali jednu briljantnu utakmicu, potpuno psihološki pripremljeni za početak turnira i za ovako teškog protivnika, što nakon ovakvog rezultata čovjek ne bi rekao. Čestitke mojim momcima, odlična izvedba u svim segmentima vaterpolske igre”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

    Nastavio je kako sada moraju zaboraviti utakmicu što prije i koncentrirati se na ono što dolazi poslije.

    “Na ovu utakmicu ostaje jedna lijepa uspomena, no to je završena priča. Idemo dalje. Nemamo puno vremena, čeka nas još jedan protivnik, vrlo sličan, Amerika. Pobjedom protiv njih osiguravamo četvrtfinale. No još je puno posla pred nama. Nismo niti počeli. Ipak, zaista moram biti zadovoljan s igrom koju smo danas pokazali, mislim da je ovo na granici fenomenalnog”, dodaje Tucak.

    Ante Vukičević je zabilježio šest pogodaka, Miloš dva, potom Macan, Lončar, Joković, Benić, Bušlje i Vrlić po jedan. Marko Bijač je zabilježio odličnih 12 obrana.

    “Čestitam dečkima, bili smo super u svim segmentima, posebno u obrani koja je vrhunski funkcionirala, primili smo samo četiri gola, odlično zatvorili njihovu igru s dva centra, a Marko je bio odličan na golu. U napadu smo također bili super raspoloženi, puni raznovrsnih rješenja. Uvijek smo fizički dobro spremni i pripremljeni, prilagodili smo se na ovu veliku vremensku razliku. Pred nama je utakmica s Amerikancima, treba ju probati što bolje odigrati kako bi pobijedili i ostvarili svoj cilj, a to je prvo mjesto u skupini. Nakon toga možemo mirno čekali četvrtfinale”, rekao je najbolji strijelac utakmice, Ante Vukičević.

    Sljedeću utakmicu s reprezentacijom SAD-a igramo 17. srpnja u 2.50 sati po hrvatskom vremenu. Direktan prijenos kao i reprizna emitiranja možete pratiti na HRT2.

    foto: screenshot (facebook)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Izniman napredak svake godine u svojoj sportskoj karijeri ima naš paraatletičar Marin Županović. Najbolje to potvrđuju njegovi rezultati ne samo na Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    "Najviše me veseli što sam opet pokazao da sam među najboljima i da sam se vratio na tu razinu. Stvarno sam prezadovoljan, presretan, preponosan na to što smo postigli opet"

    Tin Srbić u finalu Svjetskog prvenstva – “Preponosan sam na trenera i sebe i to što smo opet postigli”

    Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu! U svoje 4. svjetsko finale na 5. SP-u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.