SPORT

Barakude u napetom završetku savladale Crnu Goru

U ovoj skupini A slijedi nam još utakmica sa Slovačkom koja će se održati sutra

    Objavljeno 17.01.2020
    Ivona Amidžić

    Hrvatska vaterpolska reprezentacija izravno će se plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva izborivši pobjedu nad Crnom Gorom rezultatom 10:11 za Hrvatsku (1:2, 2:4, 2:4, 5:1).

    Fenomenalnim otvaranjem utakmice Barakude su ušutkale crnogorske navijače u dvorani, te nakon prve dvije četvrtine uvjerljivo vladale utakmicom s tri pogotka prednosti. No u posljednjoj četvrtini nakon uvjerljivog vodstva i laganog opuštanja Crnogorci su odličnom igrom i gorljivom voljom došli do izjednačenja na svega dvije i pol minute do kraja utakmice.

    “Dobro da se ovo desilo i da se unatoč tome dobila utakmica, dobro ćemo je analizirati. Dogodio nam se pad koncentracije misleći da je utakmica gotova i riješena, a u sportu toga nema. Prema tome ovo je jedna dobra opomena da nema završene utakmice dok sudac ne zviždi za kraj. Ja sam to i rekao igračima na sastanku, krajnji fokus nam mora biti pobjeda nakon ukupne 32. minute igre. Ipak, dojam ne može pokvariti one odlične tri četvrtine utakmice i to je pravi put Hrvatske reprezentacije. Dobili smo utakmicu, prvi cilj je ostvaren, idemo dalje”, zaključio je Ivica Tucak.

    “Ekipa Crne Gore pokazala je da se sve može stići kada se grize do kraja”

    Najviše pogodaka u utakmici zabilježio je Bukić s tri pogotka, potom su Vrlić i Garcia upisali dva, a Lončar, Joković, Bušlje i Benić po jedan. Na golu je stajao odličan Marko Bijač s 12 obrana. Na crnogorskoj strani po dva pogotka upisali su Brguljan, Petković, Obradović i Vidović dok su po zgoditak ostvarili Drašković i Pješivac.

    “U posljednjoj četvrtini pomislili smo da je utakmica gotova, da samo još treba proći tih posljednjih osam minuta. No ekipa Crne Gore je pokazala da se sve može stići kada se grize do kraja, pa tako i pet razlike protiv nas. Na sreću na kraju smo zabili i taj pobjednički gol i ostvarili naš primarni cilj, a to je prvo mjesto u skupini i preskakanje osmine finala”, rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

    U ovoj skupini A slijedi nam još utakmica sa Slovačkom koja će se održati 18. siječnja u 16 sati.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Uz dolazak više od 500 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike, ali i aktualne prvake prošlog izdanja Austrijance odnosno djevojke Sjeverne Irske te europske dodgeball sile Englesku, Italiju, Škotsku i druge.

    EURO Dodgeball 2023: Najava Europskog dodgeball prvenstva u Osijeku

    Osijek je grad parkova, tramvaja, dobre tradicionalne hrane, prvog hrvatskog piva, grad Drave, ali i sportske aktivnosti. Posebno mjesto pod Više…

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    Subota nam je donijela finala u individualnim disciplinama, nedjelja je bila rezervirana za miješane timove, dok su jučer snage odmjerili muški i ženski timovi

    [FOTO] Juniori zatvorili Skeet disciplinu na Pampasu!

    Proteklih dana na Pampasu su se odvijala posljednja natjecanja u Skeet disciplini Europskog prvenstva u streljaštvu u gađanju glinenih meta, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”