SPORT

Baranja Night Trail utrka donosi dvije noćne kategorije za sve rekreativce i profesionalne trkače

Staza je trail koncept što znači da je označena službenim oznakama organizatora, i nije potrebno čitanje niti posjedovanje karte

    Objavljeno 20.05.2021
    Ivona Amidžić

    U subotu, 12 lipnja 2021. u Popovcu Zelena točka Baranja organizira Baranja Night Trail utrku. Baranja Night Trail je trail utrka podijeljena u dvije kategorije: Stellar Trail  i Lunar trail.

    Stellar Trail je utrka dužine 33 kilometra. Start utrke je iznenađenje. Cilj utrke je u Popovcu.

    Staza je trail koncept što znači da je označena službenim oznakama organizatora, i nije potrebno čitanje niti posjedovanje karte. Staza će biti označena crveno bijelim trakicama i reflektirajućom folijom. Moguća su iznenađenja na stazi. Na stazi će biti postavljene kontrolne točke koje naglašavaju zaboravljene znamenitosti kraja.

    Staza utrke će ići novom trasom: Draž, Batina, Popovac. Kontrola kontrolnih točaka se vrši pomoću perforacijskih kartona. Natjecatelji koji ne budu imali prikupljene sve kontrolne točke biti će u poretku, ali iza natjecatelja koji imaju sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme.

    Utrka je namijenjena građanima, rekreativcima i profesionalnim sportašima. Svi natjecatelji koji završe utrku dobiti će medalju, a tri prvoplasirana po spolu dobiti će nagrade sponzora i pehare.

    Lunar trail je utrka ukupne duljine 19km. Start utrke je iznenađenje. Cilj utrke je u Popovcu. Staza je trail koncept i vrijedi isto što i za Stellar trail.

    Otvaranja startne zone i prijave: 17:30-18:30 h
    Odlazak na mjesto starta: 19:00h
    Start: 19:30 h (kategorije startaju zajedno)

    Oprema

    Natjecatelji koji ne budu imali obaveznu opremu neće moći nastupiti na utrci. Oprema se sastoji od: čeona lampa sa rezervnim baterijama, prva pomoć (sterilna gaza i zavoj) i minimalno 1L tekućine.

    Utrka je dio Slavonsko baranjske trail lige.

    Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji, i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku.

    Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina ili uz pratnju roditelja. Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije ili poslije utrke za svoje potrebe i potrebe promocije događaja.

    Okrjepa je osigurana  za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru.  Svi natjecatelji će dobiti startni broj koji se stavlja isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke.

    Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

    Prijave za utrku

    Prijava putem http://racesmanager.com/ .Utrka je limitirana na stotinu natjecatelja. Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su od 01. ožujka 2021 zaključno s 28. svibanj 2021 ili do popunjavanja prijava i uplata. Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije. Nakon popunjavanja broja od stotinu natjecatelja prijava na utrku neće biti moguća.

    Startnine iznose 120,00 kn za sve kategorije.

    Službenu stranicu organizatora možete provjeriti ovdje: http://racesmanager.com/

    Kontakt: Siniša Jonjić +385 98 9729348 [email protected]

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sudionici će pred sobom imati 4350 m trkačkog  izazova. Ruta kojom će se utrka odvijati je kružna, start utrke je u 10,00 kod Vodenih vrata na ulazu u Tvrđu.

    [NAJAVA] Osječki meandar, memorijalna utrka u sklopu akcije “Zdravko je krenuo”

    GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu  (AUK) i Zajednica osječkog sporta (ZOS) zajedničkim snagama  organiziraju gradsku Više…

    Posljednja runda, kako bi rekli drifteri, HR PRO natjecanja i napeta borba za postolja i titulu najuspješnijih po klasama u ovoj sezoni, StreetRaceri koji žare i pale od klase 15 do 9, a najbrži jure i debelo ispod!

    30. Jubilarni Osijek Street Race Show

    Što reći? Ove objave već godinama počinjemo i završavamo sa onom starom: svi sve znate.. Jer doslovno već sve znate… Više…

    Iako je utrka u Zadru rasprodana, tim Studentskog zbora Kineziološkog fakulteta Osijek u suradnji s Red Bull Croatia organiziraju utrku ni više ni manje nego u OSIJEKU

    Wings for life u Osijeku!

    Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje