ŽIVOT

Baranjac pokazao veliko srce

Razveselio udomljenu djecu i njihove udomitelje, a svojom gestom oduševio cijelu zemlju

Objavljeno 11.12.2019
Ivona Amidžić

Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe, a božićno vrijeme kao da nas mami da nekome stavimo osmijeh na lice. Jedan takav osmijeh našao se na licima dvadesetak udomljene djece i njihovih udomitelja koje je Damir Josić, baranjski ugostitelj i vinar, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, odlučio pozvati na božićni ručak.

Udomiteljske obitelji tako su se našle u Zmajevcu gdje su ih pred restoranom dočekali pokloni i Djed Božićnjak što je mališane na prvu oduševilo, no kada su ušli u Josićev restoran tamo je tek nastalo pravo oduševljenje. Naime, tamburaški sastav Panonika napravio je pravi mali tulum pa su tako dječica i njihovi dobri ”mama i tata” uživali u bezvremenskim hitovima.

Uslijedio je i ručak, i to ne bilo kakav. Ovaj Baranjac velikog srca pripremio je svojim gostima prave poslastice. Tako se na tanjurima našao perkelt od patke s trgančićima, a za sve one malo izbirljivije bilo je tu i puno miješanog mesa, pohanog, pečenih krumpirića, salata.

A onda je uslijedio desert…

Trenutak koji klinci najviše vole zasigurno je vrijeme za slatko! Ovaj puta servirali su im se sjajni rezanci s makom te tradicionalne baranjske taške s pekmezom nakon kojih su klinci, usudili bismo se reći, prste lizali.

”Jako smo počašćeni, a djecu je ovo uistinu razveselilo. Ovo je sjajna ideja, a našoj dječici ovo će ostati uspomena za cijeli život. Naravno, najviše ih je oduševio živi Djed Božićnjak jer to je ipak lik iz njihovih maštarija i bajki”, rekla je jedna od udomiteljica koja je stigla u Zmajevac na božićni ručak.

”Smisao života je pružati ruku. Sreću ne smijemo škrto čuvati za sebe, a osmijeh na licima drugih uvijek nas treba ispuniti željom da svaki dan učinimo nešto lijepo. U svemu ovome pomogao je i Gordan Trtanj, poznati Baranjac koji stoji iza projekta Go2Baranja i koji je nezaustavljiv u želji da Baranja bude zemlja dobrih djela i dobrih ideja. Kada je došao s prijedlogom, odmah smo našli zajednički jezik i danas sam ponosan što smo još jednom pokazali da je Baranja uistinu zemlja snova u kojoj svatko može i treba biti sretan”, kazao je Damir Josić, vinar i ugostitelj iz Zmajevca koji ovom gestom želi potaknuti i druge da sudjeluju u ovakvim projektima.

FOTO: Gordan Trtanj

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

Osim teoretskih predavanja, mladi planinari će proći razne vježbe koje će im pomoći ne samo za planinarstvo i odlazak u prirodu već i u samom budućem životu. 

HPD “Bršljan-Jankovac” poziva u Dječju planinarsku školu

Planinarskog društva HPD “Bršljan-Jankovac” poziva mlade u Dječju planinarsku školu. Školi je namijenjena za djecu u dobi od 7-15 godina. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije