Arhiva

Basket tour 2016. u Osijeku

  Objavljeno 01.06.2016
  OsijekNews redakcija

  Tradicionalni BASKET TOUR će se održati 15. lipnja u Osijeku, i to na Trgu Ante Starčevića. U sezoni 2016 BASKET TOUR će se održati u 16 hrvatskih gradova, a Masters najboljih ekipa biti će 30. srpnja u Rijeci. Pobjednik iz Rijeke predstavljati će nas i ove godine na FIBA WORLD TOURU i to u mađarskom Debrecenu.

  Turnir u Osijeku igrati će se u četiri kategorije (U13, U15, U18, SENIORI), a ekipe se mogu besplatno prijaviti i saznati sve informacije na stranici www.basket-tour.com. Sustav natjecanja je ove godine promjenjen tako da će se na Masters kvalificirati svi pobjednici sa 15 kvalifikacijskih turnira (u kategoriji seniora), za razliku od prijašnjih godina kada su se skupljali bodovi po turnirima u regijama.

  Dinamično i zanimljivo 3×3 natjecanje biti će dopunjeno atraktivnim natjecanjima za igrače (natjecanje u tricama, natjecanje u zakucavanjima), nagradnom igrom za publiku te nastupima najboljih hrvatskih breakdancera, a za dobru atmosferu brinuti će voditelji.

  Kako je FIBA odredila da će 3×3 projekt biti glavni pokretač promocije košarke u svijetu te bi trebao postati olimpijski sport primjetna je njegova velika ekspanzija u proteklim godinama. Svakako treba istaknuti i da je Basket Tour od samog početka dio svjetskoga WORLD TOURA koji je FIBA pokrenula 2012, a spektakularni FIBA WORLD TOUR MASTERSI ove će se godine održati u 7 gradova a to su: Mexico City, Utsunomiya Japan, Prag, Lausanne, Debrecen, Peking i Rio de Janeiro, dok će svjetski Masters i ove sezone biti u Abu Dhabiju, i to 27.i 28. listopada.

  Najveći uspjeh od hrvatskih ekipa na međunarodnoj sceni postigli su legendarni splitski Statisti koji su 2012 bili najbolja europska i druga svjetska ekipa.

  INFO I PRIJAVE www.basket-tour.com

  VEZANE VIJESTI

  1. regionalni turnir Prvenstva Republike Hrvatske u Mini košarci – regija Istok

  Košarkaški savez grada Osijeka, uz potporu KSOBŽ, organizator je prvog regionalnog turnira Prvenstva Republike Hrvatske u Mini košarci u regiji Više…

  Ženska košarkaška reprezentacije Hrvatske u Osijeku!

  Uoči prvog službenog nastupa hrvatske ženske košarkaške reprezentacije u Osijeku, gdje će odigrati uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu s Nizozemskom za EuroBasket Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”