SPORT

Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Objavljeno 19.02.2024
    Darija Kovačić

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Močkovića i Mateja Miličića nastupio sa jedananest predstavnika kojima će ovo uspješno natjecanje ostati u llijepom sjećanju.  Na prvenstvu je sudjelovalo300 plivačica i plivača iz 40 klubova.

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Natjecanje se održalo iz tri dijela te smo u svakom dijelu pokupili medalje.Odličnim rezultatima osvojeno je ukupno 8 medalja, od toga pet pojedinačnih (3 srebra i 2 bronce) te tri štafetne medalje(2 srebra i broonca). U višeboju osvajamo dva pehara za treće mjesto. Postaviljena su 2  klupska rekorda (Elena na 50 slobodno i leđno) uz mnoštvo osobnih rekorda svih plivača. U ukupnom poretku plasirali smo se na visoko 6. mjesto od 40 klubova.

    Prvi dio otvaramo srebrnom štafetom 4×50 slobodno u sastavu: Elena Valenteković, Korina Žigić, Lucija Štulina i Buga Vukić (1:56.56), a uspješna je bila i Elena Valenteković na 50 leđno (31.72) koja osvaja broncu.

    U drugom dijelu nastavljamo berbu medalja. Na 50 prsno Buga Vukić osvaja srebro (35.03), a Nikša Galić broncu (33.30). Štafeta 4×50 mješovito osvaja srebro u sastavu: Gita Vučak, Buga Vukić, Elena Valenteković i Petra Kristek (2:11.30).

    Treći dio donosi još uspjeha PK Osijek gdje u disciplini 100 prsno srebra osvajaju Buga Vukić (1:15.94) i Nikša Galić (1:13.34). Broncom se okitila štafeta 4x100mix u sastavu: Elena Valenteković, Buga Vukić, Korina Žigić i Petra Kristek (4:48.61).

    Za kraj natjecanja imamo poslasticu, odnosno dva osvojena pehara naših višebojaca.

    Pehare za treća mjesta u višeboju osvajaju Korina Žigić u leđnom višeboju te Nikša Galić u prsnom višeboju.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice  u Zagrebu je 13. i 14. travnja Plivački klub Dubrava bio domaćin „19. Festivala plivanja“. Na Više…

    Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul)

    Osječki plivači na Mitingu sv. Patrika u Zagrebu

    Na bazenu Utrine u organizaciji Plivačkog kluba Novi Zagreb, 16.-17.3.2024. održan je  Miting sv. Patrika 2024 na kojem su nastupili Više…

    Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

    PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.