POLITIKA

Berislav Mlinarević predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika Osijeka

Kandidati su ustrajni u namjeri da Osijek opet bude veliki, srednjeeuropski grad jer je to pravo lice Osijeka

  Objavljeno 09.04.2021
  Darija Kovačić

  Danas je održana konferencija za medije na kojoj je nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka Berislav Mlinarević predstavio članove svog najužeg tima, kandidate za zamjenike gradonačelnika, Jesenku Ricl iz političke stranke Domovinski pokret i Petra Kopunović Legetin iz političke stranke Most.

  Jesenka Ricl, rođena je 9. listopada 1979. u Osijeku, a odrasla u gradskoj četvrti Novi grad. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u zvanju magistre umjetnosti i na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u zvanju univerzitetske specijalistice ekonomije.

  Profesionalnu karijeru obilježila je kao nezavisni profesionalac u zvanju magistre umjetnosti. Od 2012. godine pa sve do danas predsjednica je Hrvatskog društva kulturnog turizma, sa sjedištem u Osijeku. Društvo je provelo brojne projekte koji su bili usmjereni na osmišljavanje i realizaciju  novih proizvoda i usluga u kulturnom turizmu Osijeka i okolice. Od 2016. godine radi u Muzeju Slavonije na mjestu muzejske pedagoginje. Od tada do danas obnaša funkciju voditeljice Odjela za edukaciju i promidžbu, a u razdoblju od 2018. do 2020. obnašala je funkciju zamjenice ravnatelja.

  Kroz proteklih nekoliko godina uspješno je realizirala međunarodne projekte financirane iz programa Europske unije što je utjecalo na unapređenje kvalitete rada i povećanje prihoda muzeja. Osim aktivnosti u Hrvatskom društvu kulturnog turizma i Muzeju Slavonije bavi se savjetodavnim, edukativnim i razvojnim projektima u području kulture, turizma, kulturnog poduzetništva i kreativne ekonomije.

  Također je sudjelovala u izradi Strategije i akcijskog plana upravljanja osječkom Tvrđom te turističkog portfelja temeljenog na židovskoj kulturnoj baštini Osijeka, ali i Plana edukativno turističkih aktivnosti i Plana komunikacije Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

  Petar Kopunović Legetin, mag. theol. rođen je 12. veljače 1983. u Subotici gdje je završio osnovnu školu. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Pohađao je i Glazbenu školu te je svirao violinu uz osnovnoškolsko obrazovanje.

  U Osijeku je osam godina radio u OŠ „Mladost“, a trenutno radi u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek.

  Od 2019. bio je gradski vijećnik Grada Osijeka te predsjednik kluba vijećnika Mosta, a odnedavno je i koordinator Mosta za grad Osijek.

  Tijekom studiranja bio je član Studentskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta  i član uredničkog vijeća studentskog časopisa „Teofil“. Vodio je različite pjevačke skupine i zborove u Velikoj, Đakovačkim Selcima, Đakovu te Osijeku, a trenutno vodi klapu Sv. Ilija iz Osijeka.

  Pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja bio je član Radne skupine za Katolički vjeronauk tijekom provođenja cjelovite kurikularne reforme, mentor u savjetničkim posjetima, član radne skupine za videolekcije.

  Bio je sudionik različitih projektnih aktivnosti od kojih se izdvajaju “Sigurnost djece na internetu” tijekom kojeg je u suradnji pet škola izrađen školski kurikulum o sigurnom korištenju interneta, zatim sudionik projekta “Ja raSTEM” – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini, i projekta “UZBRDO” – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo, koji  je provodio Nansen dijalog centar u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza.

  1. je dobio i status Microsoftovog certificiranog edukatora.

  Uz navedeno, redoviti je sudionik akcija dobrovoljnog darivanja krvi te suradnik humanitarnih udruga “Auxilium” i “Putevi milosti”, a bio je i koordinator kampanje „Zasadi drvo ne budi panj“ 2019. tijekom koje je u Osječko-baranjskoj županiji zasađeno preko 3800 sadnica, a u Osijeku više od 1500.

  U svom predstavljanju kandidati za zamjenike gradonačelnika poručili su da su u Berislavu Mlinareviću prepoznali čovjeka koji je pokazao da svojim znanjem i energijom zna stvarati radna mjesta i stvarati izvrsnost u poslovanju te da im je zajednički cilj udahnuti život u Osijek. Vratiti mu pravo lice kakvo treba imati, dati mu smjer kojim treba ići, a to je da Osijek bude centar Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema i centar izvrsnosti.

  Iskazali su spremnost da će svojim radom i zalaganjem zajednički vratiti Osijeku njegovu prepoznatljivost urbane sredine te da će svu svoju energiju usmjeriti na to da Osijek bude  zamašnjak gospodarskog, kulturnog, sportskog, turističkog i svekolikog razvoja cijele regije. Poručili su da su ustrajni u namjeri da Osijek opet bude veliki grad, srednjeeuropski grad jer je to pravo lice Osijeka.

  Foto: D.D.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Veliki gradovi idu u 2. krug

  Izabrano 70 gradonačelnika, rast opcije nezavisnih kandidata

  Od 70 izabranih gradonačelnika u prvom krugu lokalnih izbora, 36 je HDZ-ovih, šest manje nego 2017., SDP-ovih je 13, jedan Više…

  „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

  Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

  Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora „Naš Više…

  Lokalni izbori više nabijeni strašću od državnih  

  Sessa: Izbori prošli mirno, u demokratskoj atmosferi

  Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo načinom na koji su provedeni nedjeljni izbori za Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

  Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

  Lokalni izbori više nabijeni strašću od državnih  

  Sessa: Izbori prošli mirno, u demokratskoj atmosferi