POLITIKA

Berislav Mlinarević predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika Osijeka

Kandidati su ustrajni u namjeri da Osijek opet bude veliki, srednjeeuropski grad jer je to pravo lice Osijeka

    Objavljeno 09.04.2021
    Darija Kovačić

    Danas je održana konferencija za medije na kojoj je nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka Berislav Mlinarević predstavio članove svog najužeg tima, kandidate za zamjenike gradonačelnika, Jesenku Ricl iz političke stranke Domovinski pokret i Petra Kopunović Legetin iz političke stranke Most.

    Jesenka Ricl, rođena je 9. listopada 1979. u Osijeku, a odrasla u gradskoj četvrti Novi grad. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u zvanju magistre umjetnosti i na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u zvanju univerzitetske specijalistice ekonomije.

    Profesionalnu karijeru obilježila je kao nezavisni profesionalac u zvanju magistre umjetnosti. Od 2012. godine pa sve do danas predsjednica je Hrvatskog društva kulturnog turizma, sa sjedištem u Osijeku. Društvo je provelo brojne projekte koji su bili usmjereni na osmišljavanje i realizaciju  novih proizvoda i usluga u kulturnom turizmu Osijeka i okolice. Od 2016. godine radi u Muzeju Slavonije na mjestu muzejske pedagoginje. Od tada do danas obnaša funkciju voditeljice Odjela za edukaciju i promidžbu, a u razdoblju od 2018. do 2020. obnašala je funkciju zamjenice ravnatelja.

    Kroz proteklih nekoliko godina uspješno je realizirala međunarodne projekte financirane iz programa Europske unije što je utjecalo na unapređenje kvalitete rada i povećanje prihoda muzeja. Osim aktivnosti u Hrvatskom društvu kulturnog turizma i Muzeju Slavonije bavi se savjetodavnim, edukativnim i razvojnim projektima u području kulture, turizma, kulturnog poduzetništva i kreativne ekonomije.

    Također je sudjelovala u izradi Strategije i akcijskog plana upravljanja osječkom Tvrđom te turističkog portfelja temeljenog na židovskoj kulturnoj baštini Osijeka, ali i Plana edukativno turističkih aktivnosti i Plana komunikacije Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

    Petar Kopunović Legetin, mag. theol. rođen je 12. veljače 1983. u Subotici gdje je završio osnovnu školu. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Pohađao je i Glazbenu školu te je svirao violinu uz osnovnoškolsko obrazovanje.

    U Osijeku je osam godina radio u OŠ „Mladost“, a trenutno radi u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek.

    Od 2019. bio je gradski vijećnik Grada Osijeka te predsjednik kluba vijećnika Mosta, a odnedavno je i koordinator Mosta za grad Osijek.

    Tijekom studiranja bio je član Studentskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta  i član uredničkog vijeća studentskog časopisa „Teofil“. Vodio je različite pjevačke skupine i zborove u Velikoj, Đakovačkim Selcima, Đakovu te Osijeku, a trenutno vodi klapu Sv. Ilija iz Osijeka.

    Pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja bio je član Radne skupine za Katolički vjeronauk tijekom provođenja cjelovite kurikularne reforme, mentor u savjetničkim posjetima, član radne skupine za videolekcije.

    Bio je sudionik različitih projektnih aktivnosti od kojih se izdvajaju “Sigurnost djece na internetu” tijekom kojeg je u suradnji pet škola izrađen školski kurikulum o sigurnom korištenju interneta, zatim sudionik projekta “Ja raSTEM” – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini, i projekta “UZBRDO” – Učim Zamišljam Biram Rastem Djelujem Održivo, koji  je provodio Nansen dijalog centar u partnerstvu s udrugom ISKRA waldorfska inicijativa i 10 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza.

    1. je dobio i status Microsoftovog certificiranog edukatora.

    Uz navedeno, redoviti je sudionik akcija dobrovoljnog darivanja krvi te suradnik humanitarnih udruga “Auxilium” i “Putevi milosti”, a bio je i koordinator kampanje „Zasadi drvo ne budi panj“ 2019. tijekom koje je u Osječko-baranjskoj županiji zasađeno preko 3800 sadnica, a u Osijeku više od 1500.

    U svom predstavljanju kandidati za zamjenike gradonačelnika poručili su da su u Berislavu Mlinareviću prepoznali čovjeka koji je pokazao da svojim znanjem i energijom zna stvarati radna mjesta i stvarati izvrsnost u poslovanju te da im je zajednički cilj udahnuti život u Osijek. Vratiti mu pravo lice kakvo treba imati, dati mu smjer kojim treba ići, a to je da Osijek bude centar Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema i centar izvrsnosti.

    Iskazali su spremnost da će svojim radom i zalaganjem zajednički vratiti Osijeku njegovu prepoznatljivost urbane sredine te da će svu svoju energiju usmjeriti na to da Osijek bude  zamašnjak gospodarskog, kulturnog, sportskog, turističkog i svekolikog razvoja cijele regije. Poručili su da su ustrajni u namjeri da Osijek opet bude veliki grad, srednjeeuropski grad jer je to pravo lice Osijeka.

    Foto: D.D.

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasalo je Više…

    "Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

    SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

    Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

    Osim predsjednika, na izborima su birani članovi predsjedništva i potpredsjednici koji su izabrani na osnovi najvećeg dobivenog broja glasova

    Vjeran Marijašević, novi predsjednik GO SDP Osijek

    Jučer su održani izvanredni unutarstranački izbori GO SDP Osijek na kojima je izabrano novo vodstvo. Novi predsjednik GO SDP je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde