KULTURA

Besplatan jazz koncert u subotu u kinu Urania + tjedni program

Nakon četiri godine iskušavanja vlastitih i stranih kompozicija, eksperimentiranja jazz stilovima i idejama uživo pred publikom, Davor Križić Experiment snimio je fascinantni, istoimeni album u sedmeročlanoj postavi koja je predstavljala spoj nekih od najboljih džezista generacije Boilersa i onih mlađe generacije

Objavljeno 22.03.2023
Darija Kovačić

Nakon uspješnog djelovanja s Boilersima, ugledni jazz trubač, krilničar i skladatelj Davor Križić pokrenuo je 2009. godine sastav Davor Križić Experiment. U sastavu, čije je djelovanje osmišljeno kao neka vrsta jazz workshopa u kojem se susreću glazbenici različitih naraštaja na putu k novom zvuku, do sada je surađivalo trideset glazbenika. Nakon četiri godine iskušavanja vlastitih i stranih kompozicija, eksperimentiranja jazz stilovima i idejama uživo pred publikom, Davor Križić Experiment snimio je fascinantni, istoimeni album u sedmeročlanoj postavi koja je predstavljala spoj nekih od najboljih džezista generacije Boilersa i onih mlađe generacije. Njihov koncert će se održati u subotu 25.3. u 21 h u kinu Urania, uz slobodan ulaz za sve gledatelje.

Nastavljamo s Revijom suvremenog frankofonog filma u sklopu koje možete pogledati iduće naslove: Prevara i farsa, Alibi.com 2, Ženski odgovor, Aline: Glas ljubavi, Saint OmerBlizu, Osam planina, Divlja Rumunjska, Tata premješta planine, Tuđa djeca, Pušenje uzrokuje kašalj, Linije i Noćni putnici.

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i 3 nova naslova.

U nastavku zabavne sinkronizirane i animirane Ups 2!: Avantura se nastavlja naši poznati mali junaci jure kroz avanturu koja zaustavlja dah, ispunjenu opasnim jurnjavama i zabavnim trenucima koji izazivaju smijeh.

U četvrtom nastavku velikog akcijskog spektakla John Wick 4 se suočava sa dosad najsmrtonosnijim protivnicima. Radnja novog filma donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste, a u potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.

Kao nastavak programa (O)ženi Vera je inspirirana istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svjetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”. U labirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslavenskim, njemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Ne propustite pogledati ni domaći obiteljski lektirni hit film Dnevnik Pauline P, domaću komičnu dramu Punim plućima, And The Oscar Goes To pobjednik Sve u isto vrijeme i dokumentarac Dora: Bijeg u glazbu o jednoj od najpoznatijih hrvatskih skladateljica.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Ne propustite pogledati ni stand up show Smijeh u teška vremena SplickeScene: za vas će nastupati Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi. Sam show sastavljen je od njihovih najnovijih iskustava, osvrta i anegdota kojima ovo čudno vrijeme i okolnosti oslikavaju humorističnim kistom i donose prijeko potrebno opuštanje, a prilika za novo druženje i 90 minuta smijeha na večeri dalmatinskog humora dolazi u četvrtak 13. travnja u 19h u kinu Urania.

Konačno nam na pozornicu kina Urania stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu i najuspješniju crnogorsku kultnu TV seriju „Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo“. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju: kino Urania – četvrtak 20.4. u 19 h.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:30 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:30 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 23.3.-29.3.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova