POLITIKA

Besplatan WiFi po gradu, Trg na Vijencu Ivana Meštrovića, oslobađanje plaćanja dječjih vrtića ljeti…

MOST podržava rebalans proračuna grada Osijeka

  Objavljeno 04.06.2018
  Nikolina Ćosić

  Na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća izglasavat će se rebalans proračuna grada Osijeka u iznosu 34 800 000 kuna. Na tu su temu danas članovi MOSTA nezavisnih lista, Mirela Tičinović i Miroslav Šimić, održali konferenciju na kojoj su najavili da će proračun podržati.

  Prva stavka je uvođenje super brzog WiFi interneta na najfrekventnijim lokacijama u Osijeku, a to su Trg Ante Starčevića, Trg slobode, Pothodnik, Sakuntala park, Tvrđa te šetnica uz Dravu od Vodenice do Vodenih vrata.

  Izgradnja trga na Vijencu Ivana Meštrovića sljedeći je projekt koji bi trebao ovim rebalansom biti pokriven. Radi se o malom, ali funkcionalnom trgu koji bi trebao nositi naziv Ivanin trg, u spomen na djevojčicu koja je prvo poginulo dijete u Domovinskom ratu.

  Osječki roditelji su se tijekom ljetnih mjeseci znali susretati s problemima kada su Dječji vrtići Osijek u pitanju u ljetnim mjesecima. Do sada su imali pravo na jedan mjesec, srpanj ili kolovoz, kao mjesec koji ne koriste i ne moraju plaćati, no na sutrašnjoj sjednici bi se trebao naći Pravilnik o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja koji bi to promijenio. Roditelji čija djeca ne budu pohađala dječji vrtić i jaslice u srpnju i kolovozu će biti oslobođena plaćanja te iste usluge oba mjeseca, bez da se gubi mjesto djeteta u vrtiću.

  Točka koja je inicirana od strane koordinacije 20 udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije je da se 5. prosinca proglasi Danom obrane grada Osijeka, što iz MOSTA očekuju da će biti podržano od strane svih vijećnika.

  “Podsjećam, MOST je na proteklim lokalnim izborima dobio 5 vijećnika, nakon toga s naše liste vijećnik, doktor znanosti Željko Požega je izabran za predsjednika Gradskog vijeća i mi smo se aktivno uključili u realizaciju nekih programa. Fokus MOSTA prije svega je razvoj poduzetništva, snižavanje troškova rada gradskih poduzeća, dizanje vidljivosti i efikasnosti osječkog sajma, kvalitetniji rad osječkih vrtića i provođenje projekta u cilju modernizacije Gradskog prijevoza putnika.” – istaknuo je Šimić

  Neke rezultate, ujedno i razloga zbog kojega podržavaju rebalans Šimić je također izdvojio. Što se tiče gospodarstva, proračunom su znatno povećana izdvajanja za poduzetništvo, a otvoren je i poseban Odjel za gospodarstvo kojeg danas vode ljudi koji su došli iz realnog sektora. Kako bi se snizili troškovi javnih poduzeća, radi se na stvaranju Osječke razvojne agencije. Što se tiče Osječkog sajma, radi se na stvaranju novih sajamskih priredbi kao što je bio Sajam dronova. Kada je riječ o Gradskom prijevozu putnika, radi se na provođenju projekta modernizacije tramvajskih linija i nabavki novih autobusa.

  Razlozi podržavanja leže u tome što smatraju da je rebalans u skladu s potrebama građana grada Osijeka, ali i s projektima koji se trenutno trebaju odvijati u gradu. “Ovim rebalansom započinju projekti za koje se mi zalažemo.” – rekla je Tičinović.

   

  VEZANE VIJESTI

  Na 9. sjednici Gradskog vijeća danas je izglasan rebalans proračuna

  Rebalans proračuna grada Osijeka iznosi 38 milijuna 400 tisuća kuna

  Na 9. sjednici Gradskog vijeća danas je izglasan rebalans ovogodišnjeg proračuna grada Osijeka. Iznosi 38 milijuna 400 tisuća kuna. Na Više…

  Miroslav Šimić moli Vrkića da nikoga iz redova MOSTA ne stavlja za savjetnike Grada

  Šimić: “Svi koji se bave politikom imaju obavezu raditi za javni interes, bili savjetnici ili ne.”

  Svjedoci smo kako je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u posljednjih nekoliko tjedana na mjesta savjetnika postavio osobe iz redova koalicijskih Više…

  Iz Mosta upozoravaju da će uvođenje bojlera građane Hrvatske koštati i preko dvije milijarde kuna, a neće donijeti značajnije uštede.

  Kondenzacijski bojleri: obvezni smo ih ugraditi, ali i sami ih platiti!

  Kako bi ukazali na nacionalni problem koji se posebno odnosi na građane Zagreba i Osijeka te zabrinutosti da će doći Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Župan Ivan Anušić je održao radni sastanak s ministricom Michaelom Kaniber

  Anušić u Bavarskoj: “Ne treba biti previše pametan se stvari koje se ovdje rade preslikaju na Hrvatsku.”

  Ovaj državni blagdan u Republici Hrvatskoj se slavi 22. lipnja od stjecanja hrvatske neovisnosti.

  Danas se obilježava Dan antifašističke borbe

  Revitalizacija se prvodi kao dio projekta S.O.S. -Turistička ruta Secesija Osijek - Subotica

  Sakuntala park uskoro u novom ruhu i s novim sadržajima