POLITIKA

Besplatan WiFi po gradu, Trg na Vijencu Ivana Meštrovića, oslobađanje plaćanja dječjih vrtića ljeti…

MOST podržava rebalans proračuna grada Osijeka

  Objavljeno 04.06.2018
  Nikolina Ćosić

  Na sutrašnjoj sjednici Gradskoga vijeća izglasavat će se rebalans proračuna grada Osijeka u iznosu 34 800 000 kuna. Na tu su temu danas članovi MOSTA nezavisnih lista, Mirela Tičinović i Miroslav Šimić, održali konferenciju na kojoj su najavili da će proračun podržati.

  Prva stavka je uvođenje super brzog WiFi interneta na najfrekventnijim lokacijama u Osijeku, a to su Trg Ante Starčevića, Trg slobode, Pothodnik, Sakuntala park, Tvrđa te šetnica uz Dravu od Vodenice do Vodenih vrata.

  Izgradnja trga na Vijencu Ivana Meštrovića sljedeći je projekt koji bi trebao ovim rebalansom biti pokriven. Radi se o malom, ali funkcionalnom trgu koji bi trebao nositi naziv Ivanin trg, u spomen na djevojčicu koja je prvo poginulo dijete u Domovinskom ratu.

  Osječki roditelji su se tijekom ljetnih mjeseci znali susretati s problemima kada su Dječji vrtići Osijek u pitanju u ljetnim mjesecima. Do sada su imali pravo na jedan mjesec, srpanj ili kolovoz, kao mjesec koji ne koriste i ne moraju plaćati, no na sutrašnjoj sjednici bi se trebao naći Pravilnik o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja koji bi to promijenio. Roditelji čija djeca ne budu pohađala dječji vrtić i jaslice u srpnju i kolovozu će biti oslobođena plaćanja te iste usluge oba mjeseca, bez da se gubi mjesto djeteta u vrtiću.

  Točka koja je inicirana od strane koordinacije 20 udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Osječko-baranjske županije je da se 5. prosinca proglasi Danom obrane grada Osijeka, što iz MOSTA očekuju da će biti podržano od strane svih vijećnika.

  “Podsjećam, MOST je na proteklim lokalnim izborima dobio 5 vijećnika, nakon toga s naše liste vijećnik, doktor znanosti Željko Požega je izabran za predsjednika Gradskog vijeća i mi smo se aktivno uključili u realizaciju nekih programa. Fokus MOSTA prije svega je razvoj poduzetništva, snižavanje troškova rada gradskih poduzeća, dizanje vidljivosti i efikasnosti osječkog sajma, kvalitetniji rad osječkih vrtića i provođenje projekta u cilju modernizacije Gradskog prijevoza putnika.” – istaknuo je Šimić

  Neke rezultate, ujedno i razloga zbog kojega podržavaju rebalans Šimić je također izdvojio. Što se tiče gospodarstva, proračunom su znatno povećana izdvajanja za poduzetništvo, a otvoren je i poseban Odjel za gospodarstvo kojeg danas vode ljudi koji su došli iz realnog sektora. Kako bi se snizili troškovi javnih poduzeća, radi se na stvaranju Osječke razvojne agencije. Što se tiče Osječkog sajma, radi se na stvaranju novih sajamskih priredbi kao što je bio Sajam dronova. Kada je riječ o Gradskom prijevozu putnika, radi se na provođenju projekta modernizacije tramvajskih linija i nabavki novih autobusa.

  Razlozi podržavanja leže u tome što smatraju da je rebalans u skladu s potrebama građana grada Osijeka, ali i s projektima koji se trenutno trebaju odvijati u gradu. “Ovim rebalansom započinju projekti za koje se mi zalažemo.” – rekla je Tičinović.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  ''Zahvaljujem HDZ-u što su Jambu rehabilitirali i vratili na vlast'' - rekao je Grmoja

  Grmoja o oslobađanju Stipe Gabrića

  Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se na oslobađanje Stipe Gabrića Jambe od kaznene odgovornosti za ostvarivanje nezakonite koristi u Više…

  Panetić je predložio Vladi da "održi sjednicu Savjeta u Dublinu, Münchenu ili Stuttgartu pa da našim ljudima koji su tamo odselili objasne kako je stanje tako sjajno.

  MOST: Odlazak iz Slavonije ne možemo zaustaviti lažnim projektima! – piše Nacionalniportal.hr

  Saborski zastupnici Mosta NL, Tomislav Panenić i Sonja Čikotić danas su u Osijeku održali konferenciju za novinare na kojoj su Više…

  MOST: Podržavanje kvalitetnih pojedinaca je najbolji put za izbor kvalitetnih vijećnika

  MOST na mjesnim izborima u Osijeku podržava nezavisne liste, pozivaju građane da učine isto

  Most nezavisnih lista zauzeo je stav kako na mjesnim izborima u Osijeku namjerava podržati nezavisne liste i kvalitetne pojedince na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Grmoja je upozorio da je nečuveno da HDZ-ova politika ide toliko daleko da zabranjuje davanje izjava na javnom događaju

  Grmoja: Nečuveno ponašanje šerifa iz HDZ-a koji su Petrovu zabranili konferenciju

  Pošaljite, dragi naši čitatelji, onamo ljude koji će osigurati da Vam Europska unija ne izglasa kakvu zabranu sadnje vlastite rajčice ili slične neočekivane ideje.

  Što su hrvatski europarlamentarci učinili za nas!? Vrijeme je mijenjati ih!

  Župani su se složili da će prijenos poslova državne uprave, potaknuti funkcionalnu decentralizaciju koju Hrvatska zajednica županija zagovara niz godina

  Zajednica županija: Jačanjem međunarodne suradnje i reorganiziranjem NUTS 2 sustava ravnomjerniji regionalni razvoj