ŽIVOT

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Objavljeno 02.10.2023
Darija Kovačić

Iako smo tijekom proteklih godina provodili projekte besplatnih kastracija, nažalost još uvijek ima nesavjesnih građana koji ne kastriraju već dopuštaju da se mačke nekontrolirano kote, a neželjenog okota se rješavaju na različite načine, bacajući ih poput smeća. Obavještavamo Vas da sa 1. listopada počinje još jedan projekt besplatnih kastracija – zadnji u ovoj godini.

Naime, temeljem javnog poziva za financiranje Udruga, prošli smo na natječaju i projekt besplatnih kastracija financirat će se iz proračunskih sredstava Grada Osijeka. Kako smo i ove godine zbog velikog broja napuštenih mačjih beba morali stati s radom,  projekt besplatnih kastracija odnosi se samo na ženke.

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Da bi ostvariti mogućnost besplatne kastracije trebate se prijaviti na e-mail Udruge 9 života  [email protected] i dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu i kontakt broj (ako imate više nekastriranih mačaka potrebno je navesti koliko).

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije te termin kada i gdje donijeti mačku.

O terminima će građani biti obavješteni par dana prije kako bi se mogli organizirati i doći u zakazano vrijeme i na taj način ne remetiti organizaciju rada same veterinarske ambulante.

NAPOMENA: PRIJEVOZ MAČAKA DO AMBULANTE MORA OSIGURATI VLASNIK! Mačke je potrebno veterinaru voditi u zatvorenim transporterima namijenjenima za prijevoz mačaka.

Kartonske kutije i ostala pomagala nisu dovoljno čvrsta i sigurna za prijevoz mačaka te one često pobjegnu u vožnji ili ispred ambulante, a neke od njih nažalost nikada ne budu nađene.

Prijavite se i besplatno kastrirajte svoju mačku te humano smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na izložbi će se moći vidjeti preko 40 šampionskih primjeraka svih starosnih razreda mačaka. Najpopularnije pasmine u svijetu felinologije Maine Coon i Britanska kratkodlaka mačka bit će zastupljene u svim bojama

[FOTO] Vrhunske pasminske mačke sljedeći vikend u Osijeku

Savez felinoloških društava Hrvatske u subotu, 11. studenoga, u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku organizira već tradicionalnu revijalnu izložbu mačaka Više…

372 mačke iz 17 europskih zemalja u utrci za ugledno priznanje! Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Mijau!

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s Više…

Udruga 9 života je dovedena do ruba i ne može više obavljati svoje aktivnosti oko zbrinjavanja napuštenih mačaka

Udruga 9 života više ne može skbiti za napuštene mačke

Udruga 9 života koja skrbi za napuštene mačke je objavila kako više ne može skrbiti za napuštene mačke. “Unatoč svim Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

Unutarnja i vanjska obnova kuće dobro napreduje i radovi su u tijeku i to zahvaljujući donacijama dobrih ljudi

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje dobro napreduje

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela