ŽIVOT

Besplatna kastracija mačaka

Prijavite se na email i besplatno kastrirajte svoju mačku te humano smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića

Objavljeno 10.01.2023
Darija Kovačić

Udruga 9 života iz Osijeka zahvaljujući donaciji firme Virtus poslovno savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, a u suradnji s osječkim veterinarskim ambulantama VET-PET i VETAM,  pokrenula je projekt BESPLATNIH KASTRACIJA MAČAKA ŽENSKOG SPOLA s ciljem smanjenja broja mačića koje je iz godine u godinu sve teže udomiti.

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Da bi ostvariti mogućnost besplatne kastracije trebate se prijaviti na e-mail Udruge 9 života  [email protected] i dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu i kontakt broj (ako imate više nekastriranih mačaka potrebno je navesti koliko).

Svi prijavljeni građani dobit će detaljne upute kako postupiti s mačkom prije i nakon kastracije te termin kada i gdje donijeti mačku. O terminima će građani biti obavješteni par dana prije kako bi se mogli organizirati i doći u zakazano vrijeme i na taj način ne remetiti organizaciju rada same veterinarske ambulante.

NAPOMENA:

PRIJEVOZ MAČAKA DO AMBULANTE MORA OSIGURATI VLASNIK!

Mačke je potrebno veterinaru voditi u zatvorenim transporterima namijenjenima za prijevoz mačaka.

Kartonske kutije i ostala pomagala nisu dovoljno čvrsta i sigurna za prijevoz mačaka te one često pobjegnu u vožnji ili ispred ambulante, a neke od njih nažalost nikada ne budu nađene.

Ukoliko niste u mogućnosti osigurati transporter kontaktirajte nas na gore navedenu e-mail adresu (transporter je potrebno osobno preuzeti, te vratiti ČIST i OPRAN na istu lokaciju odakle je preuzet prije kastracije).

Prijavite se i besplatno kastrirajte svoju mačku te humano smanjite broj napuštenih i odbačenih mačića.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dogovorite svoj termin, iskoristite akciju!

Tromjesečna akcija kastracije u Vetamu

Veterinarska stanica Vetam d.o.o. organizira akciju kastracije mačaka od 20. siječnja do 20. travnja 2020. godine. Cijena kastracije za ženke Više…

Napuštene mačke česte su mete zlostavljanja, trovanja, ubijanja, stradavaju u prometu, izgladnjelosti i bolesti... Ne dopustite da se to nastavi!

Kreće još jedna akcija besplatnih kastracija mačaka građanima slabijeg imovinskog stanja

Volonteri Udruge 9 života pozivaju sve građane slabijeg imovnog stanja (umirovljenici, nezaposleni, građani u blokadi i sl.) s područja Grada Više…

Pozivamo građane da tijekom mjeseca rujna i listopada iskoriste akcije kastracija mačaka po povoljnijim cijenama - zovu iz Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa "9 života" Osijek

Kastracija? Da! Od jedne (zapravo dvije) mačke u 7 godina do 420.000 mačaka!?

Kastracija je jedini učinkovit i human način spašavanja velikoga broja života,  uobičajen i jednostavan zahvat koji provode veterinari da bi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Europa se ujedinjuje radi potpore zdravlju bilja, bioraznolikosti i gospodarstvu. Hrvatska se pridružuje kampanji u kojoj sudjeluju 22 zemlje, uključite se i vi!

Znate li kad vam treba biljna putovnica? Hrvatska prvi put u kampanji #PlantHealth4Life!

Ravnatelji srednjih škola zahvalili se na donaciji vozila te su istaknuli "da su donirani automobili novije generacije i da će uvelike pridonijeti stručnoj izobrazbi učenika srednjih strukovnih škola automehaničara, automehatroničara, autolimara, tehničara za vozila...

Policija donirala rashodovana vozila strukovnim školama

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu