ŽIVOT

Besplatne kastracije mačaka čiji su skrbnici slabijeg imovnog stanja

Udruga 9 života ponovno pomaže Vama - Podržite ih i ovaj put i iskoristite priliku dok ima vremena!

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Napuštene su mačke veliki problem, jer se nekontrolirano razmnožavaju velikom brzinom. Prema mogućnosti razmnožavanja od samo jedne nekastrirane mačke i njezinog potomstva kroz godinu dana može poteći preko 10 mačaka, a kroz sedam godina čak nevjerojatnih 300.000!

Kastracija, pogotovo ženki, metoda je kojom se smanjuje broj napuštenih mačaka, a time i prevenira mogućnost razvoja bolesti među mačjom populacijom koja je opasna i za zdravlje ljudi.

Udruga „9 života” prijavljuje se na natječaje za dodjelu donacija kako bi na taj način pomogla građanima slabijeg imovnog stanja koji nisu u mogućnosti izdvojiti znatna financijska sredstava kako bi kastrirali svoju mačku.

Na natječaju za dodjelu donacija HEP-a stiglo je 1.165 valjanih prijava

Hrvatska elektroprivreda d.d. je za sufinanciranje izabrala projekte i programe 278 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva, među kojima je i projekt Udruge 9 života “Spriječimo patnju“.

Stoga pozivamo građane slabijeg imovnog stanja (umirovljenici, nezaposleni, građani u blokadi i sl.) s područja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji zbog teže financijske situacije nisu u mogućnosti snositi trošak kastracije mačke da se prijave i na taj način ostvare pravo na besplatnu kastraciju mačaka.

Građani nam se mogu javiti u inbox Udruge na Facebooku  ili na e-mail: udruga.devet.zivota@gmail.com

Također, ukoliko znate za nekoga tko nema internet, nije na društvenim mrežama i ne zna za ovaj vid pomoći, a potrebna mu je, možete nam se javiti u njihovo ime na e-mail: udruga.devet.zivota@gmail.com

NAPOMENA:

  • Građani sami donose mačke u ambulantu u zakazano vrijeme.
  • Mačke moraju biti donesene u transporterima (ne u rukama ili kutijama).
  • Potrebno je sa sobom ponijeti i dokaz o socijalnom statusu (odrezak ili rješenje o visini mirovine, potvrdu o nezaposlenosti ili bilo koju drugu potvrdu o socijalnom statusu) i osobnu iskaznicu.

Realizacija projekta započinje danas, 1. lipnja 2019. godine i traje dok se ne potroše donirana sredstva.

U slučaju da nemate mačku koju trebate kastrirati, već sami želite pomoći udruzi koja se financira isključivo donacijama, možete im uplatiti iznos koji smatrate primjerenim na račun, a čiji su podatci ispod:

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek
OIB: 71789418800
Donacije na – HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum

Ako ste u žurbi donirati možete i jednostavnim pozivom na humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98, kojim donirate 6,25 kn udruzi.

udruga_9_života_01062019_osijeknews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Udruga pobjede organizira još jednu promociju fenomenalnog kalendara sa slikama svojih štićenika

Promocija najljepšeg kalendara na svijetu!

“Godinu dana čekalo se na najnoviji Najljepši kalendar na svijetu. Ako se strpite još samo do ponedjeljka 9. prosinca dobit Više…

Program kojim se već 17 godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske provodit će se pod novim nazivom „Probudi dobro u svijetu!“.

(VIDEO ) Tradicionalni nacionalni program pomoći najsiromašnijim obiteljima Hrvatske

„Za 1000 radosti“, tradicionalni nacionalni program pomoći najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj Hrvatskoga Caritasa, odsad pod nazivom „Probudi dobro u svijetu!“ Više…

Djedovi na kotačima i ove godine pripremaju atraktivan obilazak Osijeka i dječjih domova

Po 17. put se Motomrazovi okupljaju i uveseljavaju djecu

Moto klub Osijek svake godine (od 2002. godine) u mjesecu prosincu organizira humanitarnu akciju darivanja djece u domu za nezbrinutu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovo je 11. kalendar Udruge pobjede, odnosno Azila. Ove godine kalendar se zove“ Tamna strana mjeseca“

Udruga Pobjede predstavila najljepši kalendar u svemiru

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Što danas očekujemo u Osijeku?

Danas kišovito i oblačno

Prognoza danas