ŽIVOT

Besplatne kastracije mačaka čiji su skrbnici slabijeg imovnog stanja

Udruga 9 života ponovno pomaže Vama - Podržite ih i ovaj put i iskoristite priliku dok ima vremena!

Objavljeno 01.06.2019
Ivona Amidžić

Napuštene su mačke veliki problem, jer se nekontrolirano razmnožavaju velikom brzinom. Prema mogućnosti razmnožavanja od samo jedne nekastrirane mačke i njezinog potomstva kroz godinu dana može poteći preko 10 mačaka, a kroz sedam godina čak nevjerojatnih 300.000!

Kastracija, pogotovo ženki, metoda je kojom se smanjuje broj napuštenih mačaka, a time i prevenira mogućnost razvoja bolesti među mačjom populacijom koja je opasna i za zdravlje ljudi.

Udruga „9 života” prijavljuje se na natječaje za dodjelu donacija kako bi na taj način pomogla građanima slabijeg imovnog stanja koji nisu u mogućnosti izdvojiti znatna financijska sredstava kako bi kastrirali svoju mačku.

Na natječaju za dodjelu donacija HEP-a stiglo je 1.165 valjanih prijava

Hrvatska elektroprivreda d.d. je za sufinanciranje izabrala projekte i programe 278 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva, među kojima je i projekt Udruge 9 života “Spriječimo patnju“.

Stoga pozivamo građane slabijeg imovnog stanja (umirovljenici, nezaposleni, građani u blokadi i sl.) s područja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, koji zbog teže financijske situacije nisu u mogućnosti snositi trošak kastracije mačke da se prijave i na taj način ostvare pravo na besplatnu kastraciju mačaka.

Građani nam se mogu javiti u inbox Udruge na Facebooku  ili na e-mail: [email protected]

Također, ukoliko znate za nekoga tko nema internet, nije na društvenim mrežama i ne zna za ovaj vid pomoći, a potrebna mu je, možete nam se javiti u njihovo ime na e-mail: [email protected]

NAPOMENA:

  • Građani sami donose mačke u ambulantu u zakazano vrijeme.
  • Mačke moraju biti donesene u transporterima (ne u rukama ili kutijama).
  • Potrebno je sa sobom ponijeti i dokaz o socijalnom statusu (odrezak ili rješenje o visini mirovine, potvrdu o nezaposlenosti ili bilo koju drugu potvrdu o socijalnom statusu) i osobnu iskaznicu.

Realizacija projekta započinje danas, 1. lipnja 2019. godine i traje dok se ne potroše donirana sredstva.

U slučaju da nemate mačku koju trebate kastrirati, već sami želite pomoći udruzi koja se financira isključivo donacijama, možete im uplatiti iznos koji smatrate primjerenim na račun, a čiji su podatci ispod:

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek
OIB: 71789418800
Donacije na – HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum

Ako ste u žurbi donirati možete i jednostavnim pozivom na humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98, kojim donirate 6,25 kn udruzi.

udruga_9_života_01062019_osijeknews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Trenutno smo u dugu za lipanj, a u srpnju, iako je mjesec tek počeo, očekujemo velike troškove jer je mačića na skrbi jako puno"

Velika akcija Udruge devet života “Dupla kuna”: Za svaku doniranu kunu njihove mace dobiju dvije

Udruga devet života u Osijeku, koja se sastoji od samo pet volonterki koje jedino uz pomoć donacija ljudi uspijevaju brinuti Više…

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način, jedini izvor je čovjek, darivatelj krvi - Kada nam zatreba krv, svi smo ovisni o dobrovoljnim darivateljima krvi

Sutra obilježavamo Svjetski dan darivatelja krvi

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se 14. lipnja s ciljem ukazivanja na važnost i potrebe sigurne krvi i krvnih pripravaka, Više…

Ono što su postigli s prostorom kojeg su zatekli je apsolutno nevjerojatno!

(FOTO) Udruga pobjede na neobičan način proslavila 11 godina postojanja!

Udruga pobjede je na malo neobičan način proslavila 11 godina postojanja. Umjesto albuma današnjeg azila sa zdravim psima i divnim Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kamp kreće u ponedjeljak, 24. kolovoza i trajat će dva tjedna - Donosimo sve detalje

Krajem kolovoza još jedno izdanje Sportskog ljeta na Sokolu!

122 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru sedam pacijenata

U Hrvatskoj danas još 62 nova slučaja, splitski stožer traži strožu kontrolu noćnih klubova

Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku