OSJEČANI

Besplatni trening-seminar samoobrane za žene „Budi dio priče“ (23.11.) PRIJAVA

Osjećajte se snažno, samopouzdano i sigurno uz Krav Magu!

Objavljeno 05.11.2019
Ivona Amidžić

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se u znak sjećanja i poštovanja prema sestrama Mirabel, koje je 1960. godine u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu, te svim onim ženama koje su svoj rad posvetile borbi za ljudska prava, za dostojanstvo svakog ljudskog bića. Taj dan obilježavamo svake godine 25. studenoga.

Bilo koji oblik nasilja je neprihvatljiv, a dok taj problem najviše pogađa žene, prisutan je u svim dobnim strukturama, bez obzira na socioekonomski status te bez obzira na podrijetlo i obrazovanje. Kako bi doprinijeli prevenciji nasilja, želimo da se sve žene osjećaju snažno, samopouzdano i sigurno, a zbog toga se u nekoliko hrvatskih gradova organizira besplatni trening-seminar samoobrane za sve žene.

Što sve seminar sadržava:

  1. Prevencija i prepoznavanje: žene će naučiti prepoznati konflikt na vrijeme i deeskalirati situaciju.
  2. Obrana od najčešćih napada: polaznice seminara naučit će neutralizirati situaciju, stvoriti distancu i napraviti odgovarajuću obranu.
  3. Snažna i samopouzdana: dio seminara prolazi kroz tematiku kako zauzeti samopouzdani stav i preuzeti kontrolu u stresnoj situaciji.

Trening-seminar otvoren je za sve žene koje žele upoznati Krav Maga sustav i naučiti nešto novo. Potrebno je samo ponijeti udobnu odjeću za trening i odabrati željenu lokaciju: Zagreb (Velesajam, Kvatrić, Maksimir, Centar/Donji Grad, Prečko i Trnje), Ivanić Grad, Kutina, Karlovac, Koprivnica, Čakovec, Osijek, Rijeka, Zadar i Split.

Projekt koji se provodi 23. studenog (subota) u različitim gradovima Hrvatske nosi naziv kojim želimo potaknuti da se svi ljudi uključe u podizanje svjesnosti o nasilju, a svim ženama da se omogući znanje kako se obraniti: BUDI DIO PRIČE.

Potrebna je prijava na info@krav-maga.hr ili na www.krav-maga.hr

Što je Krav Maga?

Krav Maga Hrvatska dio je Krav Maga Global organizacije, podrijetlom iz Izraela, koja djeluje u više od 60 zemalja svijeta, pružajući edukaciju o sigurnosti prema najvišim standardima.

Krav Maga je sustav samoobrane prilagođen službenim osobama (vojska, policija, tjelohranitelji), ali i civilima (za odrasle i za djecu već od 5 godina). Svoju osnovu ima u prirodnom ljudskom pokretu, što Krav Maga vještine čini lakšima za usvajanje i uporabu. Polaznici uče prepoznati potencijalno opasne situacije, a osim prevencije konflikta, polaznici kroz trening uče kako što efektivnije neutralizirati opasnost neovisno o dobi, spolu ili fizičkoj spremnosti.

Učenje Krav Maga poboljšava fokus te pozitivno utječe na mentalnu i fizičku kondiciju na nekoliko razina. U Hrvatskoj je organizacija prisutna više od 10 godina i održavaju treninge u 19 gradova.

krav_maga_05112019_osijeknews (2)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gdje pronaći natječaje, što je bitno pri pisanju projekta, koja je bitna dokumentacija, na što treba paziti pri prijavi projekta, kome se obratiti za pomoć...? Sve znaju!

Vi osmislite projekt, a EU ga financira! (22.10. u 17 sati) SEMINAR, PRIJAVA

EU fondovi obuhvaćaju sve programe koje financira Europska unija, bilo u zemljama članicama ili izvan tog područja. Cilj EU fondova Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme

"Ovim su postupkom prioriteti već na početku predsjedanja postali tek mrtvo slovo na papiru u finom celofanu prezentirani europskoj javnosti"

Slučaj Zračne luke Osijek: Ravnopravnost samo na papiru!

Unaprijedimo zajednicu - Prijave imaju rok, a tečaj ograničeni broj polaznika

Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)