OSJEČANI

Besplatni turistički obilazak Osijeka: ovaj put na redu Donji grad

I ove druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem

Objavljeno 11.10.2019
Ivona Amidžić

I ovaj mjesec, druge subote po redu, 12. listopada 2019. bit će organiziran besplatni turistički obilazak Osijeka, točnije Donjeg Grada. Tura je organizirana s polaskom u 10 sati kod kapelice Snježne Gospe na Trgu bana Josipa Jelačića.

Obilazak će trajati između jedan i pol’ i dva sata, a u laganoj kružnoj šetnji građani će imati priliku upoznati manje poznate zanimljivosti i znamenitosti osječkog Donjeg grada poput priče o staro-rimskoj Mursi, najpoznatijem hrvatskom banu Josipu pl. Jelačiću, negdašnjoj Sinagogi, Katoličkoj župnoj crkvi Preslavna Imena Marijina, Pravoslavnoj crkvi, omiljenoj dječjoj spisateljici Jagodi Truhelki, staroj tvornici koža, rijeci Dravi i njenim poplavnim ritovima, bolničkim dobročiniteljima osječanima Huttleru, Kohlhofferu i Monspergeru i još mnogo toga.

Vodič će ponovno biti Stanislav Subotić, jedan od najiskusnijih osječkih turističkih vodiča, kojega su svi imali priliku poslušati na obilascima po parkovima ili na super popularnoj večernjoj šetnji Tvrđom na temu vojske, gostionica i bludnica.

“Vidimo se u subotu 12. listopada u 10 sati kod kapelice Snježne Gospe na Trgu bana Josipa Jelačića! Tura je besplatna i nije potrebna prijava”, pozivaju organizatori.

Sve pojedinosti ili dodatne informacije saznajte direktno od organizatora na službenoj Facebook stranici događaja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Čak ni u vrijeme pandemije virusa COVID-19 nisu prestali brinuti o svojih 3.500 štićenika

Osječka udruga “Rijeka ljubavi” slavi deveti rođendan

Svake godine međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se pod drugim sloganom, a ovogodišnji je ˝Rješenja su u prirodi˝

(FOTO) Učenici Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježili fotografijom

Planirate li za vikend na neki kupanjac? Koga biste vodili? :D

Od danas su otvoreni Gradski bazeni – Propisana posebna pravila!