OSJEČANI

Besplatni turistički obilazak Osijeka: ovaj put na redu Donji grad

I ove druge subote u mjesecu upoznajte Osijek s licenciranim turističkim vodičem

Objavljeno 11.10.2019
Ivona Amidžić

I ovaj mjesec, druge subote po redu, 12. listopada 2019. bit će organiziran besplatni turistički obilazak Osijeka, točnije Donjeg Grada. Tura je organizirana s polaskom u 10 sati kod kapelice Snježne Gospe na Trgu bana Josipa Jelačića.

Obilazak će trajati između jedan i pol’ i dva sata, a u laganoj kružnoj šetnji građani će imati priliku upoznati manje poznate zanimljivosti i znamenitosti osječkog Donjeg grada poput priče o staro-rimskoj Mursi, najpoznatijem hrvatskom banu Josipu pl. Jelačiću, negdašnjoj Sinagogi, Katoličkoj župnoj crkvi Preslavna Imena Marijina, Pravoslavnoj crkvi, omiljenoj dječjoj spisateljici Jagodi Truhelki, staroj tvornici koža, rijeci Dravi i njenim poplavnim ritovima, bolničkim dobročiniteljima osječanima Huttleru, Kohlhofferu i Monspergeru i još mnogo toga.

Vodič će ponovno biti Stanislav Subotić, jedan od najiskusnijih osječkih turističkih vodiča, kojega su svi imali priliku poslušati na obilascima po parkovima ili na super popularnoj večernjoj šetnji Tvrđom na temu vojske, gostionica i bludnica.

“Vidimo se u subotu 12. listopada u 10 sati kod kapelice Snježne Gospe na Trgu bana Josipa Jelačića! Tura je besplatna i nije potrebna prijava”, pozivaju organizatori.

Sve pojedinosti ili dodatne informacije saznajte direktno od organizatora na službenoj Facebook stranici događaja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jeste li naučili što novo - možda i isprobali iskoristiti preko vikenda?

Projekt “Čist grad – naš ponOS” doveo chefa Ivana Pažanina

Riječ je o projektu koji je ostvaren u suradnji s Udrugom ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata „Hrvatski dragovoljac“, sredstvima odobrenim kroz Javni natječaj osječkoga Vodovoda za prijavu prijedloga, projekata/programa i financijskih potreba, putem sponzorstva, ili donacija.

Predstavljen osječki prototip bicikla – trokolice za osobe u invalidskim kolicima

Narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara...

Doktori za baštinu: likovna radionica Maske i običaji (19.10. u 11.00) PRIJAVA