GOSPODARSTVO

Besplatni webinar: Kako tvrđave mogu povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu?

Prijava za webinar otvorena je do danas u 16 sati...

  Objavljeno 15.02.2022
  Ivona Amidžić

  Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Odgovor na ovo pitanje nudi webinar koji se održava 16. veljače 2022. od 10.00 do 15.00 sati za Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku županiju županiju u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur i projekta “CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, u suradnji s partnerima CroCulTour i Nikola Tesla – Mreža Nikola Tesla.

  Jeste li znali da Slavonija u nasljeđu drži dvije iznimno vrijedne barokne tvrđave i to u Osijeku i Slavonskom Brodu, te da su u doba gradnje bile jedne od najvećih i najmodernijih vojnih utvrda u srednjoj Europi?

  Osječka Tvrđa najveća je i najvažnija povijesna građevina Osječko – baranjske županije. Predstavlja uspješan spoj vojne, građansko-upravne i sakralne arhitekture. Jezgra je to iz koje je nastao danas najveći grad na istoku Hrvatske i uz koju su vezani brojni važni događaji iz gradske povijesti. Njezinim središnjim trgom dominira zgrada General – vojarne iz 1726. godine s najraskošnijim baroknim kamenim portalom u Hrvatskoj.

  Brodska tvrđava, ponos grada Slavonskog Broda sagrađena u vrijeme habsburškog carstva, najveća je tvrđava iz svoga vremena s najvećom središnjom zgradom, čiji je sustav utvrda osiguravao neprekidan mir Slavoniji čitava dva i pol stoljeća. Tvrđava je bez premca najznačajnija povijesna građevina u ovoj županiji, a njezina je gradnja započela 1715. godine i trajala je šezdesetak godina. Uloga je joj je bila obrambena, a u nju se moglo smjestiti čak 5000 vojnika.

  Unatoč bogatstvu resursa i turističkoj tradiciji na ovim područjima, Slavonija tek mora iskoristiti mogućnosti u razvoju kulturnog turizma. Razvoj kulturnog turizma, zahtijeva dugotrajan i sofisticiran rad. Menadžment u kulturi, tj. u korištenju kulturne baštine kao i poduzetnička aktivnost, otvoriti će pristup novim potrošačkim segmentima.

  Ovaj seminar predstaviti će uspješne primjere interpretacije kulturne baštine iz prakse, obraditi teme kako osmisliti kulturno turistički proizvod, inovativno i inspirativno interpretirati baštinu kroz storytelling i storydoingplatforme, kako pokrenuti poduzetničke aktivnosti u kulturnim i kreativnim industrijama temeljene na kulturnoj baštini, kako postati uspješan menadžer u kulturnom turizmu, osmisliti i izraditi marketinšku kampanju kulturne rute, tko su turisti kulturnog turizma i kako doći do njih.

  I još puno više zanimljivosti saznat ćete na seminaru projekta CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama. Predavači su Robert Baćac, Dubravko Fijačko, Dijana Katic, Jasenka Ricl i Kristina Nuić Prka.

  Poveznica za sudjelovanje na webinaru (ZOOM), biti će dostavljena po prijavi.

  Prijava za webinar je otvorena do utorka 15. veljače 2022. godine do 16 sati na: https://forms.gle/oFatnu3WhB1XvKgo9.

  Ciklus edukativnih radionica/webinara održava se u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur s ciljem prijenosa znanja i vještina za novo, inovativno “zanimanje” turistički interpretator baštine na kulturnim (turističkim) rutama kroz sustav storytellinga (pričanja priča), kao i stjecanja znanja i vještina za pokretanje poduzetničkih inicijativa u kulturnim i kreativnim industrijama tj. novih, atraktivnih turističkih proizvoda u sklopu kulturnih ruta koje se temelje na participativnom iskustvima i doživljajima.

  Više o temama, predavačima, terminima i načinima prijave pronađite na FB stranici Udruge.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

  Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

  Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

  "...možemo očekivati, imajući u vidu činjenicu da 60% noćenja dolazi iz Euro područja, 2/3 turista iz Schengen prostora da će svakako to biti mamac za povećani broj dolazaka i noćenja ove turističke sezone 2023."

  U Osijeku održani Dani poslova u turizmu

  U osječkoj Dvorani Gradski vrt održani su Dani poslova u turizmu koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Više…

  Gradonačelnici Radić i Kordić potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji te istaknuli sličnost i prijateljske odnose dvaju gradova

  (FOTO) Osijek i Mostar postali gradovi prijatelji – Najveća poveznica je hrvatski narod!

  Grad Osijek i Grad Mostar potpisali su u četvrtak u mostarskoj Gradskoj vijećnici Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Sporazum, kojemu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Za promet će se opet zatvoriti dio Kolodvorske ulice, na dionici od Kozjačke do Kapelske ulice, a prije roka se otvara dio Kolodvorske od prenjske do Kozjačke

  Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u Kolodvorskoj ulici u Osijeku

  Rebalansom je Proračun Osječko-baranjske županije povećan s 250,60 milijuna eura na 293,70 milijuna

  Rebalansom izglasan rekordan Proračun Osječko-baranjske županije