GOSPODARSTVO

Besplatni webinar: Kako tvrđave mogu povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu?

Prijava za webinar otvorena je do danas u 16 sati...

    Objavljeno 15.02.2022
    Ivona Amidžić

    Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Odgovor na ovo pitanje nudi webinar koji se održava 16. veljače 2022. od 10.00 do 15.00 sati za Osječko-baranjsku i Brodsko-posavsku županiju županiju u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur i projekta “CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, u suradnji s partnerima CroCulTour i Nikola Tesla – Mreža Nikola Tesla.

    Jeste li znali da Slavonija u nasljeđu drži dvije iznimno vrijedne barokne tvrđave i to u Osijeku i Slavonskom Brodu, te da su u doba gradnje bile jedne od najvećih i najmodernijih vojnih utvrda u srednjoj Europi?

    Osječka Tvrđa najveća je i najvažnija povijesna građevina Osječko – baranjske županije. Predstavlja uspješan spoj vojne, građansko-upravne i sakralne arhitekture. Jezgra je to iz koje je nastao danas najveći grad na istoku Hrvatske i uz koju su vezani brojni važni događaji iz gradske povijesti. Njezinim središnjim trgom dominira zgrada General – vojarne iz 1726. godine s najraskošnijim baroknim kamenim portalom u Hrvatskoj.

    Brodska tvrđava, ponos grada Slavonskog Broda sagrađena u vrijeme habsburškog carstva, najveća je tvrđava iz svoga vremena s najvećom središnjom zgradom, čiji je sustav utvrda osiguravao neprekidan mir Slavoniji čitava dva i pol stoljeća. Tvrđava je bez premca najznačajnija povijesna građevina u ovoj županiji, a njezina je gradnja započela 1715. godine i trajala je šezdesetak godina. Uloga je joj je bila obrambena, a u nju se moglo smjestiti čak 5000 vojnika.

    Unatoč bogatstvu resursa i turističkoj tradiciji na ovim područjima, Slavonija tek mora iskoristiti mogućnosti u razvoju kulturnog turizma. Razvoj kulturnog turizma, zahtijeva dugotrajan i sofisticiran rad. Menadžment u kulturi, tj. u korištenju kulturne baštine kao i poduzetnička aktivnost, otvoriti će pristup novim potrošačkim segmentima.

    Ovaj seminar predstaviti će uspješne primjere interpretacije kulturne baštine iz prakse, obraditi teme kako osmisliti kulturno turistički proizvod, inovativno i inspirativno interpretirati baštinu kroz storytelling i storydoingplatforme, kako pokrenuti poduzetničke aktivnosti u kulturnim i kreativnim industrijama temeljene na kulturnoj baštini, kako postati uspješan menadžer u kulturnom turizmu, osmisliti i izraditi marketinšku kampanju kulturne rute, tko su turisti kulturnog turizma i kako doći do njih.

    I još puno više zanimljivosti saznat ćete na seminaru projekta CroRoutes – turističke interpretacije baštine na kulturnim rutama. Predavači su Robert Baćac, Dubravko Fijačko, Dijana Katic, Jasenka Ricl i Kristina Nuić Prka.

    Poveznica za sudjelovanje na webinaru (ZOOM), biti će dostavljena po prijavi.

    Prijava za webinar je otvorena do utorka 15. veljače 2022. godine do 16 sati na: https://forms.gle/oFatnu3WhB1XvKgo9.

    Ciklus edukativnih radionica/webinara održava se u organizaciji Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute Tur Kultur s ciljem prijenosa znanja i vještina za novo, inovativno “zanimanje” turistički interpretator baštine na kulturnim (turističkim) rutama kroz sustav storytellinga (pričanja priča), kao i stjecanja znanja i vještina za pokretanje poduzetničkih inicijativa u kulturnim i kreativnim industrijama tj. novih, atraktivnih turističkih proizvoda u sklopu kulturnih ruta koje se temelje na participativnom iskustvima i doživljajima.

    Više o temama, predavačima, terminima i načinima prijave pronađite na FB stranici Udruge.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    "...možemo očekivati, imajući u vidu činjenicu da 60% noćenja dolazi iz Euro područja, 2/3 turista iz Schengen prostora da će svakako to biti mamac za povećani broj dolazaka i noćenja ove turističke sezone 2023."

    U Osijeku održani Dani poslova u turizmu

    U osječkoj Dvorani Gradski vrt održani su Dani poslova u turizmu koje su zajednički organizirali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Više…

    Gradonačelnici Radić i Kordić potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji te istaknuli sličnost i prijateljske odnose dvaju gradova

    (FOTO) Osijek i Mostar postali gradovi prijatelji – Najveća poveznica je hrvatski narod!

    Grad Osijek i Grad Mostar potpisali su u četvrtak u mostarskoj Gradskoj vijećnici Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Sporazum, kojemu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Brzi put do posla vodi preko posao.hr. Pregledajte 10 posebno odabranih pozicija koje su dostupne za vas ovog tjedna!

    Ponuda slobodnih radnih mjesta ovoga tjedna. Pogledajte gdje se možete zaposliti!

    Osijeku odobreno 22,5 milijuna eura bespovratnoga europskoga novca za drugu fazu projekta Modernizacija tramvajske infrastrukture, odnosno nastavak njegove provedbe u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027

    Osijeku za modernizaciju tramvajske infrastrukture dodijeljeno 22,5 milijuna eura

    Gospodarstvo Osječko-baranjske županije pokazuje stabilan rast i razvoj kao rezultat svih uvedenih mjera i nastojanja stvaranja pozitivnog poduzetničkog ozračja

    Osječko-baranjska županija bilježi rekordan rast gospodarstva