ŽIVOT

Betlehemsko svjetlo 30. godinu zaredom došlo u Osječko-baranjsku županiju

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju

Objavljeno 19.12.2022
Darija Kovačić

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja, pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja i simbolično obilazi svijet, a danas (19. prosinca 2022. godine) je došlo i u Osječko-baranjsku županiju. Zamjenik župana Josip Miletić dočekao je predstavnike izviđačkih klubova na čelu s predsjednikom Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antunom Šimićem te članovima Saveza izviđača Hrvatske koji su mu predali Betlehemsko svjetlo.

– Hvala izviđačima koji su 30. godinu zaredom donijeli Betlehemsko svjetlo u našu županiju i na taj način održali ovu lijepu tradiciju. Neka radost novorođenog Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji te im donese obilje radosti i mira tijekom nadolazećih blagdana – kazao je zamjenik župana Josip Miletić i svim stanovnicima Osječko-baranjske županije čestitao Božić i novogodišnje blagdane te im poželio uspjeh i mir u novoj 2023. godini.

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

– Donosimo svjetlo mira, ljubavi i poštenja za sve ljude i tako već 30 godina. Izviđaštvo je pokret koji odgaja mlade da budu dobri ljudi i da se pridržavaju izviđačkih pravila. Trenutno na području Osječko-baranjske županije imamo četiri odreda izvođača koji okupljaju 300-njak članova – zaključio je Šimić.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Više…

Osječki Javorovci ovog su vikenda obilježili Svjetski dan bolesnika i družili se na Bajeru, a pozivaju zainteresirane da im se pridruže na nekoj od idućih aktivnosti.

Izviđači pomažu, volontiraju, druže se i brinu o drugima

Za Svjetski dan bolesnika članovi Izviđačkog kluba Javor posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek i korisnike darivali voćem. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije